www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

R.i.p. Gil


Guest
 Share

Recommended Posts

Gil Dobricã, interpretul celebrului ºlagãr "Hai acasã" ºi creatorul la fel de celebrului pas de dans care îi poartã numele, a încetat din viațã. Solistul a murit marți dimineațã la Craiova, acolo unde s-a retras în ultima vreme ca sã fie aproape de rude. Gil Dobricã a fost un artist iubit pentru simplitatea ºi modestia lui, dublate de talent ºi de pasiunea nebunã pentru muzicã.

 

Oltean din Dãbuleni, Gil Dobricã a început sã cânte la 17 ani, la clubul Uzinei "7 Noiembrie", din Craiova, "plonjând" direct în piese rock, soul, jazz sau swing. În '70 a venit în Capitalã ºi a început colaborarea cu trupa Sfinx. A cântat în baruri celebre la acea vreme - Atlantic, Continental, Athénée Palace, Doina. "Hai acasã" este melodia cu care s-a identificat cariera lui Gil Dobricã. Artistul abia implinise 61 de ani în luna februarie.

 

Va fi înmormântat joi, la cimitirul Ungureni din Craiova.

 

 

R.I.P.!

Link to comment
Share on other sites

Guest gnrmarius
nu "in nefiinta" ci la "viata vesnica" este o diferenta, pt ca sufletul nu moare.

Dumnezeu sa-l ierte!

 

+ n

Link to comment
Share on other sites

Guest Raskolnikov

Extraordinara voce! Cand eram mic era difuzat destul de des la radio. Dupa aceea nu l-am mai ascultat mult timp, vreo 20 ani cred, pana acum vreun an cand am revazut filmul Nea Marin Miliardar, unde apare si el. Atunci am relizat ce voce unica are. Ceva la nivelul lui Tom Jones sau Joe Cocker. Cred ca daca traia in occident ar fi avut acelasi succes ca cei doi. Dumnezeu sa-l ierte!

Link to comment
Share on other sites

Guest Seraph
"Sã nu mã plângeți. Pentru cã eu am sã mã duc zâmbind" asa a zis ...

 

un om deosebit.

 

sa fie iertat si Dumnezeu sa il odihneasca!

Link to comment
Share on other sites

Gil Dobricã a fost condus pe ultimul drum, la Craiova. Doar 200 de oameni au venit sã-i fie alãturi. Printre ei, prea puțini prieteni din lumea muzicalã. În schimb, fanii pe care i-a încântat o viațã întreagã nu l-au uitat. Casa în care artistul ºi-a gãsit sfârºitul a fost neîncãpãtoare pentru zecile de coroane depuse de cei care l-au cunoscut. Cortegiul a pornit în jurul amiezii de la casa surorii lui Gil Dobricã spre Biserica "Madona Dudu" din Craiova, unde a fost oficiatã slujba de pomenire.

 

Gil Dobricã a fost înmomântat în cavoul familiei din cimitirul Ungureni, unde sunt înmormântați pãrinții lui. Aceasta a fost ultima lui dorințã. Gil Dobricã a încetat din viațã marți, la prânz, în casa surorii lui din Craiova. Avea 61 de ani ºi suferea de gutã cronicã ºi pneumonie dublã. În ciuda suferinței, Gil Dobricã a plecat dintre noi cu zâmbetul pe buze...

 

 

R.I.P.! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.