Sign in to follow this  
LumpY

Probleme cu un amp pe lampi

Recommended Posts

Salut,

Este vorba despre un amplificator H&K Coreblade de 100W cu 4 lampi EL34 si 3 lampi in preamp, care nu mai vrea sa incalzeasca lampile nici in "stand by" nici in "ON".

Nu se aprinde filamenul nici macar in lampile preampului si toate raman complet reci.

Problema a aparut subit, dupa un concert in care a functionat fara probleme.

Aveti vreo sugestie de posibile cauze ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Sau daca mai ai tensiune de filament pe traf. Mai greu de crezut să fie traful, dar începe măsurătorile de acolo și vezi unde se termină tensiunea de ~ 6.3v. E foarte posibil să fie doar o siguranță, cum zicea și colegul mai sus. 

Edited by Liviu.Pop

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Dar chiar dacă se arde ceva la traf, aia nu cred să fie înfășurarea pentru filamente. Ar fi un miracol. În altă parte trebuie să se împotmolească treaba. Dar sigur e o problemă minoră. Eu zic că dacă nu ești prea în temă cu electronica "old school", mai bine du-l la careva să ți-l rezolve, mai ales că ai de-a face pe-acolo și cu tensiuni "șocante". Vorbește cu Razvan S. de exemplu, că tot sunteți amândoi timișoreni.

Edited by Liviu.Pop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inca nu am verificat toate sigurantele fuzibile cu multimetrul, dar la prima vedere par intacte. Voi verifica si cu multimetrul curand. 

LED-urile de diagnostic pentru lampi raman aprinse si dupa ce il scot din stand by in ON, cand in mod normal ar fi trebuit sa se stinga.

Cu sau fara lampi montate in socluri, comportamentul e identic.

Nici in amp nici in preamp, lampile nu se incalzesc deloc.

Nu miroase nimica a ars, nu arata nimica in neregula (cel putin la prima vedere).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Se poate intrerupe circuitul de filamente . Poate a oxidat vreun contact. Se poate intampla  sa oxideze contactul dintre sfarsitul infasurarii de 3,15V din traf si terminal,firul care iese afara din traf . Am mai intalnit asa ceva . 

 

Edited by ggg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.