www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cakewalk devine freeware


Recommended Posts

FREE Download  nu  este egal cu  FREE  Sonar -.Cakewalk ., pe pagina este doar prima expresie altceva nimic ..in legatura cu FREE doar reclama la ce poate softul ..

Ar trebui sa apara si pe siteuri de Free DAW   acolo aparsi celecare sunt free doar o scurta perioada ..

Nu am incercat inca sa vad   ca nu am timp si trebuie sa incerc pe PC cu 64 bit ...atunci dupa sau inainte de instalare aflu daca este sau nu FREE ...TOTAL  .. sau este doar de incercat si apoi cere sa-l activezi online ..sau ...

O sa vedem .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Fain ! super .

Nu am avut timp  sa vad , mersi ptr informatia suplimentara ..

Am Cubase LE 9  primit cu mixerul recorder Zoom   tot vine reclama sa mai dau 50Euro sa upgradez la full dar ce zice acolo ca mai da nu prea ma  intereseaza . LE 9 are limita de trackuri   insa am si LE5 tot de la Zoom ce nu am avut probleme cu numarul de treckuri deschise MIDI si Audio ,insa amandoua " tushesc " cu MIDI daca se incarca prea mult cu VST-uri   si cu LE5 si cu LE9 si pe 32 bit si pe 64 bit .Despre acest aspect nu zice nimic upgrade-ul ....am RAM ce este  folosit nici 1/2 si CPU cateodata mai rar  pe la 70%  dar MIDI  Performance meter este  deja overload .asaca sunt nevoit sa opresc VST=urile  de pe iesire ce fac deja un pre Master ca sa  duca trackurile ..apoi sa masterizez  un track stereo downmix ..ce incetineste si complica munca .

Sunt curios cu Cakewalk cum merge ..oare au deja interfata VST  inclusa  CACI FOLOSEAM "DIRECTXSISER " ca sa vada VST-urile .

Banuiesc si si Cackewalk ca si Cubase LE9  doar pe 64 biti nu mai accepta VST-uri de 32 bit  dar sunt cateva VST =URI OPEN SOURCE si pe  64 bit  ..Programatorii/proiectanti zic ca nu=i intereseaza sa faca VST =uri pe 64 bit  si sa folosim un " bridge " ce exista  , nu stiu cum raspunde acest " bridge "   unii zic ca are probleme alti zic ca=i OK ..

OK sunt curios daca Cakewalk are vre=o problema cu VST=urile..din cauza asta am trecut la Cubase caci era mai comod ..( am si Sonar cAKEWALK  primit cu placa de sunet E=MU  foarte OK doar incomod ptr VST /..SA TOT INITIEZ DX-siser  sa  aleg canalul MIDI etc .. ...)

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Am instalat ..dupa ce instalezi acel Downloader  de la BandLab ...te inscrii in pagina lor ...adresa mail + o parola ..apoi  cu acea parola si mail  intri in acel download manager  BandLab (sau ce " titlu "| are ) acum apare in platforma/fereastra lui legatura la pagina si legatura la download ptr Cakewalk ..dai click ..si porneste instalarea dupa ce si alegi sa instaleze toate cele ...daca se deschide o pagina BandLab cu informatii /reclame ..se poate inchide in background se vede progresul de download /instalare directa .

Arata altfel decat Sonar   a trebuit otzara rabdare sa gasesc unde sunt comenzile ptr una alta .. este bine ca o " placa ASIO externa sa o pornesti inainte de deschiderea DAW-ului ..cu toate ca " vede"  daca cuplezi asa ceva dupa ce programul ruleaza ..apare o fereastra ce intreaba ...daca vrei sa schimbi pe placa audio ce a "aparut "..

Acum studiez Help file pe net ..sa vada ce este cu preferintele ...ptr MIDI canale etc ..dar cred ca este mai mult ptr comanda unor  module/synth  MIDI externe ( synth , drumms etc ) pare=se ca se pot insera  VST-uri  fara problerme ..

Are Piano roll , un sequencer asemanator cu Fuit Loops ( cu butoane ) , parca si un sample player "SampleTank " ..un synth TS1 Cakewalk  , si se pot  aduce alte VST instrumente , am vazut si ceva despre tobe ..dar nu am ajuns sa ,ai sap ..

De fapt probabil  vom gasi descriere exacta  in Help File  sau pe forumul BandLab ..cum am inteles este un Sonar ..optimizat editie sub  numele original  de Cackewalk .. ..dotat cu de toate cele necesare ..unui home studio ..

Mai multe utiltati MIDI  am vazut  ce are si Sonar dar si altele  ..

Ce am vazut ptr Audio are efecte de toate cele mai utile si foarte OK calitativ atat ptr  trackuri cat si ptr masterizare .. ..urmeaza sa vad ce si cum cand am ceva timp  asa incetisor . .Am incercat pe un tracck premaster toate efectele ..sunt OK !

Cred ca este o lovitura enorma pe piata   sa fie ...FREE un asemenea .DAW ptr PC

Oricum  este la nivelul Cubase  si in orice caz muuult peste Audacity  merita instalat si invatata utilizarea ..

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Am mai studiat pe Youtube apoi cate ceva am incercat in Cakewalk   mai trebuie timp pana dibuiesc ce si unde se afla ..in orice caz are o droaie de efecte  am incercat doar cateva  sunr foarte multe  ( efecte  de optimizare prelucrare ptr /masterizare = mixaj  , dar are si  efecte ptr instrument nu am avut timp sa incerc ..cand sa incerc cu chitara MIDI  a trebuit sa repar o cheita si am lasat=o pe alta data . ....

Sunt multe de studiat caci nu prea seamana cu Sonar=ul si Cakewalk ce le=am " abandonat acum vre=- 5 ani ..seamana mai mult cu Cubase  9dar lucrul pe trackuri pare mai usor ( dupa ce invat ce si cum cu mouse-ul  deocamdata am " splitat " fara savreau un track facand miscarile obisnuite   este putin diferit  din acest punct de vedere seamana cu moduil de tratare al unui track in fereastra cu modul din Adobe /Cooledit . ..

mai invatam ...mai stau pe youtube sa mai  prind cate ceva este mai comod decat cititul ...hehe..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da , din cauza VST=urilor am trecut pe Cubase   Sonar al meu ultimul mergeau VST-urile   numai cu DirectXiser  avea un LIVE SYNTH ce era numai de proba  si nu prea era ceva OK ..parca era SF2 player cu ceva soundfont-uri ..Oricum  am folosit " sfz"" sau unul mai complex "sfz--rgc+" si Jeskola -XS1 " mixer sau multicanal  SF2  player cu 16 canale cu multe reglaje pe fiecare canal in parte   ce consuma foarte putin CPU ..Si in Cubase utilizez aceste playere  am incercat alteledar acelea merg greoi si incarca CPU ( ce am gasit eu )

Cand o sa am timp ..termin in Cubse ce am inceput ..,caci trebuie sa invat in noul Cakewalk toate noile comenzi ..ce o sa-mi ia ceva  timp ..Este foarte diferit de Sonar ce l-am primit cu placa de sunet ..au trecut cativa ani ..

De dezvoltat probabil o sa mai lucreze poate raman pe idea de OpenSource .

Baza DAW-ULUI Mixerul si " pianoroll  ptr MIDI este OK PENTRU INCA 20 DE ANI  in rest depinde de calitatea efectelor ..ce le inserezi .

Dezvoltare ar fi numai ptr a adapta incontinu la diferitele platforme PC, Tableta , telefoane .viitoare .etc

Ptr home studio  daca ai grijede un PC sa functioneze  este OK sipeste ani si ani de zile .

Tot ma bate gandul sa instalez Win98SE pe un HDD ca sa folosesc  unele softuri  de acum 20 de ani .( daca le mai pot " citi " de pe CD-uril)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.