Richard Spikard Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Tocmai ce mi-am luat niste corzi noi pentru un Ibanez SR300EB de 0.45-105 si distanta dintre corzi si gat e prea mica! Am facut actiunea mai inalta, dar tot asa este.
Crypto Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 https://www.premierguitar.com/articles/19686-guitar-shop-101-how-to-shim-a-bolt-on-neck
Richard Spikard Posted February 21, 2017 Author Posted February 21, 2017 cu corzile din fabricatie mergea bine
Zoltan P. Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Salut! Chiar azi am patit problema ta cu un Bass M.Miler..Cu corzile noi zbarnaia de numa incepand de la prima tasta pana jos...Sti ce a fost baiu?Nu a fost reglat incovaierea grifului din trus -rod .trimite nr de tel P.M.si iti explic .e mai usor decat sa scriu
Richard Spikard Posted February 21, 2017 Author Posted February 21, 2017 Salut! Chiar azi am patit problema ta cu un Bass M.Miler..Cu corzile noi zbarnaia de numa incepand de la prima tasta pana jos...Sti ce a fost baiu?Nu a fost reglat incovaierea grifului din trus -rod .trimite nr de tel P.M.si iti explic .e mai usor decat sa scriu 0741 635 829
Richard Spikard Posted February 21, 2017 Author Posted February 21, 2017 ok deci coarda sta lipita de fret, in care parte trebuie invartita tija?
Dan Damian Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 (edited) ok deci coarda sta lipita de fret, in care parte trebuie invartita tija? Stanga cum te uiti de sus dinspre chei spre corp (poza nu e facuta bine, intotdeauna te uiti la capul unui surub de sus, nu de sub el) Trebuie sa slabesti truss-rod-ul ca sa scada tensiunea in griff. Ca si cum ai desuruba un surub sau o piulita. Ii dai o tura dupa care astepti un minut si verifici din nou. Nu da mai multe ture deodata ca risti sa sara fretboard-ul. Edited February 21, 2017 by Dan Damian 1
Mr_Doc Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Din ce se vede in poze nutul este cam sapat, este cel original? pare ca a fost schimbat,. Nu cred ca regland curbura grifului din trus ridici actiunea si la primele 4-5 freturi. Bafta!
karpi Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 (edited) Bine ar fi sa ai posibilitatea de a schimba unghiul gatului fata de corp , asta daca gatul este "drept" . La chitarele solo exista un surub ce regleaza inclinatia gatului ,ca sa nu umbli la bara de otel daca profilul acesteia este OK . La gaturile de calitate bara de otel este mai mult o siguranta in plus nu se simte prea mult o schimbare a grosimii corzilor si deci nu se schimba prea mult profilul curburii gatului ,astfel doar din inclinatia gatului se poate rezolva usor . Dar doar daca gatul nu este "prea sensibil" la schimbarea tensiunii exercitate de seturi de corz cu diferite grosimi .i Personal la chitarele bass am demontat gatul si am pus un adaos sa inclin gatul catre "spate ", doar ca la mine era problema inversata fata de cea de la tine . Deci prima data incerci din reglajul barei de otel ,, Daca gatul a devenit convex ( cu "burta" in sus ) slabesti tensiunea din bara de otel , dessurubezi in sensul invers 'catre stanga" , dar numai 1/4 "tura " , acordezi corzil si verifici daca este OK , daca nu mai repeti inca odata ,inca 1/4 tura ,acordezi corzile si verifici ,,ar trebui sa fie OK . Sau cumpara corzi identice ca si grosime /tensiune cu cele "stock" . In extremis , demontezi gatul si pui un mic adaos in partea catre gat in locasul gatului din corp , un "ik" ce ar ridica/inclina gatul astfel ca sa nu atinga corzile ...trebuie u adaos relativ "mic/subtire " de ex "furnir" una sau doua straturi pe portiunea din "fata " (partea de intrare in locasul gatului la extremitatea corpului ) . Dar poate rezolvi din detensionarea adecvata .a barei de otel ,, Edited February 22, 2017 by karpi
Rob von M Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Salut! Gasesti aici tot ce trebuie. Sunt mai multe tutoriale de reglare. Spor!
Richard Spikard Posted February 22, 2017 Author Posted February 22, 2017 am rezolvat, era tuss rod.ul .. multumesc frumos are vreo problema daca nu pun capacul acela inapoi pe unde am bagat tija?
baltazar181 Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Nu are nimic. Insa iti recomand sa-ti gasesti un set anume de corzi care te satisfac cu acela-si grosime si nu vei mai avea probleme la truss rod
Richard Spikard Posted February 22, 2017 Author Posted February 22, 2017 (edited) corzile din fabricatie erau 0.45 - 105 exact asa mi-am cumparat si eu, insa marca Warwick, si erau foarte lungi insa nu le-am taiat din capat.. acum le-am taiat Edited February 22, 2017 by Richard Spikard
Recommended Posts