Skerwer Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Salut ! Am si eu o problema in legatura cu o chitara aria std-714, ideea este ca nu prea ma pricep si am umblat la niste suruburi care tin de corzi, acum nu stiu ce am facut si am frica ca acele suruburi sa nu fie indeajuns de stranse sau prea slabite cat sa afecteze corzile...pt. ca nu stiu orientativ cum ar trebui sa fie...Multumesc frumos !
Nenea Rau Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Se vad 24 de suruburi acolo. Fa un semn la alea la care ai umblat.
Skerwer Posted July 11, 2016 Author Posted July 11, 2016 Cele care tin de arc...gen cele din spate...pe care sunt prinse arcurile si strang sau desfac
Pava Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 (edited) De ce? . cum de ce? ca sa faca maine, poimaine un topic de genul, chitara mea e naspa, falseaza de rupe norii, help! si de aici mai e un pas pana la, "lemnul afecteaza", e mai buna pe "lampi", etc.. cunoastem, nu? p.s. de stricat nu ai stricat nimic, cu exceptia octavelor Edited July 11, 2016 by Pava 4
Nenea Rau Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 S-a dus intonatia. Dar e posibil sa nu conteze. 1
Pava Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 sa nu fim rautaciosi, fa asa cum ti-a explicat amicul 57(in acel clip) si ai rezolvat problema, si, ascunde surubelnitele dupa ce termini..
karpi Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 (edited) Salut ! Am si eu o problema in legatura cu o chitara aria std-714, ideea este ca nu prea ma pricep si am umblat la niste suruburi care tin de corzi, acum nu stiu ce am facut si am frica ca acele suruburi sa nu fie indeajuns de stranse sau prea slabite cat sa afecteze corzile...pt. ca nu stiu orientativ cum ar trebui sa fie...Multumesc frumos ! Daca vrei sa vezi cat de stranse sau slabite sunt unele suruburi ai nevoie de surubelnita cu "tensiometru/dinamometru " cum au mecanicii auto . Dar figura este ca aceste suruburi nu se "strang" doar se insurubeaza si se desurubeaza ca piesa care culiseaza sa-si schimbe "pozitia " .. Deci nu conteaza tensiunea /stransoarea .. Filmul pus de @57 plus alte zeci i-ti dau explicatia ce si cum .. Daca se poate canta la chitara ta , corzile nu sunt prea departe de gat ,sau prea aproape plus sa nu este falsa "intonatia " nu ai nici o problema . deci cuvinte cheie de cautat ...chitara , actiune , intonatie ..sunt toate acestea explicate in mai multe randuri chiar si aici pe " rgc.ro" .. Rabdare si fa cum a zis Lenin .. Edited July 11, 2016 by karpi 1
Skerwer Posted July 16, 2016 Author Posted July 16, 2016 Multumesc mult de tot tuturor ! Am rezolvat !
Recommended Posts