filip.andrei Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Salut! Am o chitara Ibanez grg 170 dx . Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea . Chitara are un bridge fat 10 care ma dezamageste asa ca am hotarat sa il fixez , l-am blocat . Chitara suna oribil ton shitty . Fret buzz , intonatie oriblia , actiune groaznica . Ce ar trebui sa fac cu ea ? Are sens sa ma chinui sa ajustez ceva ? Sau se merita sa imi iau o chitara noua? Imi doresc o chitara cu care sa cat solouri de : Randy Rhoads , Brian May , Zack Wylde , Kerry King , Syniyster Gates , Jimmy Page , Dimebag Darrell . Mi-as dori ceva din care pot sa scot o varietate de tonuri . Un balans intre rock classic si metal buget pentru chitara ar fi 2000 maxim . Eu m-am gandit la un Epiphone cu EMG 81/85 . Ce parere aveti ? ( nu radeti , beginner zone )
dani_rosu5 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 daca tocmai ai luat-o nu vad sensul sa o schimbi....cred ca orice chitara se poate regla si aduce in limite normale sau pe aproape - foarte putine erau care chiar nu puteau fi "salvate" daca nu le preai ai cu reglajele,du-o la cineva care se pricepe cat de cat,in maxim juma de ora se poate regla 1
edy_wheazel Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Incearca s-o duci la setat inainte. Pot sa ma interesez cine te poate ajuta in Baia Mare. Mie imi plac EMG-urile, m-am jucat cu ele pe un LTD (forma Gibson SG) si momentan pe un telecaster. Oricum, io nu-s chitarist, drop D si powerchords nu-i tocmai arta. 4
guitarhead Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Iti trebuie un set-up corect, posibil si un "fret leveling" , nu mai mult ... asta apropos de actiune/playability ... dupa aia (pentru "sunet"), poti sa schimbi o doza, ceva.. Sigur nu mai recunosti chitara dupa aceste citeva munci. 1
leopold Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Nu cunosc modelul tau anume de chitara, insa am pus mana pe destule cotate "gioarse", inclusiv detin una. Pe masura ce-am capatat experienta, devine din ce in ce mai buna, a naibii! La modul general, aproape pe toate se poate canta decent. Cele intr-adevar inutilizabile sunt rarisime. Ce as face-n locul tau: 1. Pusa chitara-n contact cu cineva care nu e incepator. Asta inseamna pe de-o parte un reglaj minim, pe de alta vezi si tu cam ce se poate face cu chitara. Si, desigur, niste sfaturi. 2. Daca pasul 1 nu e suficient, dusa la mester. De unde capeti o cotatie de pret pentru ce-ti propune si te hotarasti daca bagi bani in ea sau iei alta. In principiu, toate nemultumirile tale ar trebui sa fie foarte usor remediabile. Bridge-ul nu-l tii floating, tonul ti-l faci frumusel singur, trebuie doar nitica experienta, fretbuzz-ul trebuie vazut de la ce e, intonatia se regleaza, actiunea se rezolva. Bafta! 3
filip.andrei Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 Multumesc baieti , apropo chitara o am de un an , o sa o duc la reglat , dar despre o chitara noua ( nu neaparat acum , in viitor ) ce spuneti ? ce modele va placo voua ?
ADIDAS Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Multumesc baieti , apropo chitara o am de un an , o sa o duc la reglat , dar despre o chitara noua ( nu neaparat acum , in viitor ) ce spuneti ? ce modele va placo voua ? Si daca iti spunem ce ne place noua iti iei fix chitarile alea? Oricum daca e chiar asa ca ai bani garla ia numa din alea scumpe. Poti sa iti pui un pricipiu gen: "Nu cumpar chitari sub 2500 Eur." Macar stii o treaba. 3
Posho Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 (edited) Uite, mie-mi plac Gibson LP Custom Anniversary 25/50 si Gibson LP Custom Slash model. Dar daca doresti ti le vind in viitor ca sa-mi iau mai bune! Edited November 8, 2015 by Posho 3
filip.andrei Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 Si daca iti spunem ce ne place noua iti iei fix chitarile alea? Oricum daca e chiar asa ca ai bani garla ia numa din alea scumpe. Poti sa iti pui un pricipiu gen: "Nu cumpar chitari sub 2500 Eur." Macar stii o treaba. Eu doar am intrebat ce chitara ai prefera , asta nu inseaman ca daca tu imi zici ca iti plac V Flying Harley benton imi iau . Daca imi iau o chitara noua ma gandeam sa fie pretul in jur de 2000 lei .
Vince Windrider Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 tre sa iei in calcul faptul ca majoritatea forumului e profesionista de genul spargem televizorul in sufragerie simtind muzica.restul lautari care canta ce nu le place. 1
ADIDAS Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 tre sa iei in calcul faptul ca majoritatea forumului e profesionista de genul spargem televizorul in sufragerie simtind muzica.restul lautari care canta ce nu le place. Tre sa iei in calcul ca e un forum in primul rand, daca stii ce e aia si daca stii sa il tratezi cum trebuie. Altfel o sa fii ridicol ca Dracu in biserica. 1
leopold Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Multumesc baieti , apropo chitara o am de un an , o sa o duc la reglat , dar despre o chitara noua ( nu neaparat acum , in viitor ) ce spuneti ? ce modele va placo voua ? Intrebare gresita. Asculta aici regula generala de aur: cantam pe ce-avem, salivam la ce nu avem. E valabil si daca ai o gioarsa bulgareasca si ai dori un squier, si daca ai custom shop si vrei masterbuilt. Firma, pretul si modelul nu conteaza, mereu vrem mai multe. Exceptie - un procentaj infim de muzicieni care stiu deja ce vor sa obtina si cum - astia o sa fie mai preocupati de cantat decat de scule. 3
Vince Windrider Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 dracu e ridicol in bizserica doar daca esti un bun cre- s- tin revenind la sentimente.... 5
ADIDAS Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 dracu e ridicol in bizserica doar daca esti un bun cre- s- tin revenind la sentimente.... Deci asta o fost mega tare. NU am vazut-o pana acum. Merci tare fain. Mor de ras. 4
ADIDAS Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 la ce te gandeai???? Eram putin puzzled. Cum mama naibii sa spargi televizorul cantand la chitara? Eh uite ca se poate. :biglaff: 4
Axel Goia Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Multumesc baieti , apropo chitara o am de un an , o sa o duc la reglat , dar despre o chitara noua ( nu neaparat acum , in viitor ) ce spuneti ? ce modele va placo voua ? E cat se poate de subiectiv. Eu unul zic sa nu-ti pierzi timpul cu active. Dar asta e doar parerea mea. Na: http://www.thomann.de/nl/vgs_eruption_select_jet_black_fade.htm http://www.thomann.de/nl/esp_ltd_mh_103qm_stb.htm http://www.thomann.de/nl/epiphone_sg_g400_eb.htm Pentru toatele gusturile.
unknownjoe Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 @filip.andrei scrie-mi PM daca nu gasesti persoana sa te ajute cu reglatul chitarii in Baia Mare, iti pot recomanda pe cineva
Recommended Posts