MihaiMTz Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Salut! Am un bass in 4 corzi, nu stiu ce firma. Si de ceva vreme ma confrunt cu o problema.grava zic eu. Coarda Mi falseaza in "draci". Nu stiu de la ce poate fi asta. Falseaza si coarda libera si notele. De la ce poate fi problema asta? Cum se poate remedia? Multumesc mult! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Intonatia nu e facuta, daca restul e ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tudorbog Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 (edited) Dacă îţi falsează şi coarda liberă şi fiecare notă de pe griff primul pas ar fi să acordezi cum trebuie instrumentul după care, dacă mai este cazul, să reglezi intonaţia aşa cum bine ţi-a sugerat Răzvan. Găseşti pe net destule tutoriale despre cum se reglează intonaţia, inclusiv pe youtube. Edited March 6, 2015 by tudorbog 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Pe la noi pe la chitari ar mai fi si varianta ca coarda-n cauza sa fie jegoasa/ruginita/veche de pe vremea lui Solomon... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiMTz Posted March 6, 2015 Author Share Posted March 6, 2015 O sa încerc sa setez intonatia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Damian Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Mai poate sa falseze daca e actiunea foarte inalta sau gatul foarte curbat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiMTz Posted March 6, 2015 Author Share Posted March 6, 2015 Am aflat ce bass este. Este Hora Reghin Am aflat ce bass este. Este Hora Reghin. Si acțiunea este destul de înalta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 (edited) Salut! Am un bass in 4 corzi, nu stiu ce firma. Si de ceva vreme ma confrunt cu o problema.grava zic eu. Coarda Mi falseaza in "draci". Nu stiu de la ce poate fi asta. Falseaza si coarda libera si notele. De la ce poate fi problema asta? Cum se poate remedia? Multumesc mult! Asta-i TAREEEE Cum sa falseze coarda libera ? In rest , ce au scris si ceilalti ...octava setata si actiunea sa fie joasa ...ca sa nu fie foarte fals totul ...perfect oricum nu va fi .. Edited March 6, 2015 by karpi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts