Stratfan Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 (edited) Mai nou am inceput sa folosesc GHS ZW Boomers si am probleme cu tremolo-ul in sensul ca s-a cam inclinat. Este unul cu 2 suruburi de prindere (seamana putin cu floyd rose). Alta problema ar fii ca mi se cam dezacordeaza. Ii rog p cunoscatori sa m-ajute k n-am timp si bani de un set-up profi. Edited January 10, 2007 by metalmadness
cearny Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Mai strange suruburile din spate si eventual mai baga un arc-doua.
Guest Baumwolle Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Banuiesc ca e vorba despre un 2-Point Synchronized Tremolo. Solutia este simpla, regleaza-ti arcurile in asa fel incat sa contracarezi tensiunea corzilor si bridge-ul sa stea lipit de corpul chitarei.
Guest diogrey Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 (edited) Banuiesc ca e vorba despre un 2-Point Synchronized Tremolo. Solutia este simpla, regleaza-ti arcurile in asa fel incat sa contracarezi tensiunea corzilor si bridge-ul sa stea lipit de corpul chitarei. strange suruburile de la spate care tin arcurile si eventual daca nu mai vrei tremolo pune o bucata de lemn si blocheazal Edited January 10, 2007 by diogrey
Guest Ildest Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 E cam nebunie ce faci tu acolo ... corzile astea nu sunt chiar normale.. si nu stiu daca e recomandat sa le pui pe tremolo ... de ce spun asta ... ptr ca cele 3 corzi groase sunt foarte groase ... , foarte groase ... si tensiunea va fi foarte mare mare chiar si in D. ( la 7 string coarda a 7-a e B si are doar 0.58 fata de 0.60 cat are coarda a 6-a de la zw set ) ... am avut si eu setul asta .. super tare .. dar aveam chitara cu stopbar.
malex Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 ... am inceput sa folosesc GHS ZW Boomers si am probleme cu tremolo-ul ... ce zice Ildest e true... alea nu-s corzi pentru tremolo anyway, zici ca ai probleme cu tremolo-ul.... io cred ca ai probleme si cu griful la tensiunea care e in corzile alea....
Guest Ildest Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Iti sugerez sa le dai jos repede sau sa blochezi tremoloul, nu te chinui sa ii mai pui alte arcuri sau sa compensezi cumva lipsa de tensiune la un cap al tremoloului ( acolo unde e E subtire) ca nu o sa ai prea mari sanse. oricum corzile alea sunt criminale .. cantam in D si drop C cu ele si tot era tensiunea prea mare in mi gros .. la inceput nu puteam sa fac un bend klumea .. in timp mi-a mai crescut forta in degete ... dar tot nu pot sa ajung la bendurile pe care le face zakk. ia niste corzi normale ... ma intreb cum or fi fost alea zw set 0.70 .. sigur trebuia sa intru cu pila in nut ca si asa d-abia a incaput asta de 0.60.
Guest _Theo_ Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 de ce sa nu fie corzi pt tremollo? sigur ca merg...problema e cum tii chitara acordata. mi se pare stupid de inutil sa ai corzile astea pe o chitara acordata Eadgbe
vektor Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Nu sunt prea indicate pentru trem, pentru ca sunt cam dezechilibrate ... (cine a incercat 12-52 ? )
Stratfan Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 (edited) zakk le foloseste pe chitare cu floyd : sandoval si dime razorback. Am toate arcurile puse (3) si nu prea as vrea sa renunt la corzi (ca le-am luat alaltaieri). De mentionat mai este ca n-am experienta in tremolo-uri deci tre sa stiu clar ce suruburi tre sa strang si cat. Nu prea recomand 12 - 52 fiindca mie mi se par cam groase primele 3 corzi. Edited January 11, 2007 by metalmadness
dass101 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 De fapt corzile astea sint mai echilibrate decit cele standard 10-46. La astea tensiunea din corzi este mult mai apropiata. Si daca le folositi si in drop pe o chitara cu scala scurta sint perfecte. Nu e clar ce sistem de tremolo ai, ce reglaje iti permite? E tremolo floating, adica poti sa tragi si in sus de el?
vektor Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Nu prea recomand 12 - 52 fiindca mie mi se par cam groase primele 3 corzi. Tocmai asta cautam ... corzi subtiri groase, fara sa fie corzile groase prea groase ... Chitara aia (Peavey Raptor EXP Plus) nu cred ca are floyd si nici nu cred ca se impaca cu stilul asta de corzi.
Stratfan Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 Mai strange suruburile din spate si eventual mai baga un arc-doua. Asta voi face. Voi mai adauga 2 arcuri.
Wyldechild Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 zakk le foloseste pe chitare cu floyd : sandoval si dime razorback.Am toate arcurile puse (3) si nu prea as vrea sa renunt la corzi (ca le-am luat alaltaieri). De mentionat mai este ca n-am experienta in tremolo-uri deci tre sa stiu clar ce suruburi tre sa strang si cat. Nu prea recomand 12 - 52 fiindca mie mi se par cam groase primele 3 corzi. de unde stii tu ca Zakk le foloseste pe chitarile alea? Am tot respectul pt acel chitarist, si am si folosit un urma cu 3 luni un set de Zw boomers ( sunt ff ok, dar in nici un caz pt chitari cu floyd) si daca imi amintesc bine intr-o casuta in interiorul pachetului este specificat ca el le foloseste pt acordajul in D, si in toate filmarile, si lectiile in care l-am vazut pe om, nu parea sa aibe 060, sau 070 in bass, fiind acordat normal.
FiveseveN Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Citez din interiorul pachetului: Signature Set - GBZWZakk uses this set when using standard tunings and some drop tunings with Black Label Society and Ozzy Osbourne. Signature Set - GBZWLO Zakk uses this set when using lower than normal drop tunings. The heavier gauges on the low E string provides more tension and snaps back better at lower tunings. Poate tu ai altfel de pachet Oricum, eu nu le recomand pt. chitari cu tremolo in acordaj standard. Eu folosesc GBZW in open C (CGCGCE).
Wyldechild Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Ok deci am avut o parte de dreptate....dar repet, de unde stie omu cu problema, ca Zakk foloseste corzile alea groase si pe chitarile cu floyd ......si acum serios. Degeaba ai corzi , care sa zicem ca le foloseste si el( ma indoiesc pt ca cele mai groase sunt greu de folosit in acordaj standard, ma refer la alea 060 si 070 si mai este si factorul MARKETING) daca nu ai chitarile custom si mana ...te alegi cu un floyd brutalizat si un grif care sta sa cedeze
KIKO Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 (edited) 1. pan ala urma de ce ti-ai luat corzile asta, de curiozitate? sau nu are chitara suficienta carne? 2. parerea mea e ca o sa sufere chitara in timp daca folosesti asa ceva, nu vrei sa stii ce tensiune se dezvolta la acordaj standard. 3. ai mai putea incerca hybrid slinky la o adica. altfel, fiecare chitara e din constructie facuta sa mearga cu un anumit set de corzi (ma refer la calibru), si cu alea suna cel mai bine si e echilibrata. nu degeaba exista si chitarile bariton. cat despre chitarile lui ZW, stai linistit, sunt gandite din start sa reziste la alte tensiuni si la alt frecuş. Edited January 23, 2007 by KIKO
Guest Johnny I Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 sa iti acordezi corzi de 0.60 in standard tuning e moartea chitarii... ori acordezi in drop jos de tot ori le schimbi
Stratfan Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 1. pan ala urma de ce ti-ai luat corzile asta, de curiozitate? sau nu are chitara suficienta carne? 2. parerea mea e ca o sa sufere chitara in timp daca folosesti asa ceva, nu vrei sa stii ce tensiune se dezvolta la acordaj standard. 3. ai mai putea incerca hybrid slinky la o adica. altfel, fiecare chitara e din constructie facuta sa mearga cu un anumit set de corzi (ma refer la calibru), si cu alea suna cel mai bine si e echilibrata. nu degeaba exista si chitarile bariton. cat despre chitarile lui ZW, stai linistit, sunt gandite din start sa reziste la alte tensiuni si la alt frecuº. Astea imi plac cel mai mult pan' acum. Urmatorul set va fi GHS TNT boomers.
Recommended Posts