www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

vldmlt

Veteran
  • Posts

    305
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by vldmlt

  1. Clar nu cu unghia! Se foloseste un bat de lemn/ material ce nu conduce curentul.
  2. vldmlt

    Petrecere

    Parintii vostri stiu ce vreti sa faceti ?
  3. Tava de plastic din Carrefour la 10 lei. Remember ? :)))
  4. Ar putea fi si asta o varianta daca nu te deranjeaza dimensiunile : https://www.tme.eu/ro/details/tgl5_001/transformatoare-cu-prindere/indel/tgl-5-001/ Eu l-am folosit in proiectul de aici:
  5. iar in caz ca vrei sa faci Screaming Bird, ca si inlocuitor usor de gasit la noi pentru 2N5088 poti folosi BC547, BC548, BC549, BC550 cu conditia sa respecti pinout-ul.
  6. OC44 ala , mai greu de gasit. Poti folosi alt tranzistor de tip PNP cu germaniu care are un hFE cat de cat apropiat de 100, iar in locul rezistorului de 68k montezi un semireglabil multitura de 100k pentru a-i regla bias-ul. O sa incerc si eu schema cu ce tranzistori am, iar daca iese ceva, iti donez unul.
  7. In magazine nu. Tranzistorii cu germaniu sunt istorie de-acuma Doar prin aparatura veche eventual. Am ceva tranzistori cu germaniu recuperati dar nu cred ca va merge fara alte modificari ale valorilor componentelor. Ce schema vrei sa faci? banuiesc ca vreun fuzz
  8. Ultimul meu stoc de 3PDT-uri de la chinezi a fost destul de mare incat nu mi-am dat seama ca si TME-ul are asa ceva. Oricum, daca faci o pedala si ai nevoie de o singura bucata, poate dai banii astia. Dar o data ce "iei virusul" , nu mai e cale de intoarcere
  9. Carcasa , jack-urile si restul componentelor in afara de switch le gasesti pe TME.ro Din pacate in Romania nu este vreun site care sa vanda switch-uri 3PDT. Iar daca gasesti, sigur are un pret de ala nesimtit.
  10. la magazinele Dedeman, Brico Depot, etc e posibil sa nu gasesti fludor decat fara plumb, cu care e putin mai dificil de lucrat ca incepator in ale soldering-ului.
  11. Ah, scuze. Nu am dat click pe imagine ca sa o vad in intregime. @kiske13 , in cazul asta,cred ca trebuie sa masori si ce tensiune ai pe mufele de footswitch din amp, in vederea dimensionarii rezistorului pentru limitarea curentului prin LED.
  12. Daca esti din Bucuresti, gasesti ce ai nevoie la magazinele de pe Str Maica Domnului, sau daca nu in magazinele gen Dedeman, Brico Depot, Mathaus.
  13. Amplificatorul vad ca nu are FX Loop. Ai putea totusi incerca sa intri cu un procesor/semnal de linie direct in etajul final sa vezi daca problema persista. Daca nu, problema ar fi din preamplificator
  14. Mini-bormasina a primit o mini-mandrina si a facut cateva victime in ultima vreme:
  15. N-ar strica si niste puff-uri de contact spray peste acei semireglabili daca nu sunt complet capsulati. La ce praf era in carcasa...
  16. Behringer PB100 nu a costat vreodata 45 euro nici macar nou.
  17. Nu te-am intrebat pentru ce ai nevoie (repetat in casa ,concerte, sala, etc). Dar pentru repetat acasa,asa cum zic si colegii, un SE cu EL84 in final ( care de fapt nici nu ajunge la 5W) e mai mult decat suficient. Ca si posesor de ambele ampuri ( SE EL84 ~5W si PP EL84 de aprox 20W ) pot sa iti spun ca la cel de 20W e greu sa il dai mai sus de 2/10 cu un dif de 12' intr-un apartament. Daca vrei doar sunetul unui amplificator pe lampi, eu zic sa mergi pe un SE cu EL84.
  18. Daca nu vrei neaparat reverb pe arc, poti pune si un modul digital Belton, sa mai simplifici lucrurile.
  19. Vezi schema de la Soldano Atomic 16. Probabil preampul nu va fi de-ajuns pentru ce ai nevoie , dar poti sa il inlocuiesti cu cel de la SLO.
  20. Dezgrop acest topic cu o intrebare. @viobio a mentionat ca in cazul utilizarii 6n2P ca repetor catodic cu tensiune mai mare de 100V in catod, tubul va avea durata scurta de viata. Totusi, repetorul catodic cum se va comporta in cazul in care se alimenteaza cu o tensiune mai mare, va suna prost/distorsionat? Am un montaj unde am folosit 6n2p-ev ca repetor catodic, apoi am descoperit chestia asta legata de Ufk . Ma intereseaza doar sa fac niste teste, apoi sa modific circuitul astfel incat sa inlocuiesc lampile cu 12AX7.
  21. Am comandat si eu de pe Aliexpress capace de potentiometre, si au ajuns intr-o luna.
  22. Aici ai dreptate. depinde de materialul din care e facut izolatia. Cat despre bormasina din link, pentru cine face 2-3 cablaje pe an, va considera ca nu merita investitia, desi pretul nu e mare deloc.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.