www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

razvanfaramustata

Newcomers
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Cluj

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

razvanfaramustata's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Reputation

  1. Asa este, 20W e cam mult. Probabil trebuia sa zic maxim 20W. Nu caut ceva de putere mare, pentru asta pot folosi oricand Katana 50, caut doar sunetul unui ampilificator cu lampi. Am mai gasit aceasta schema navigand pe tot felul de forumuri:
  2. Mersi mult! Am sa iau in considerare si schema asta. Imi place mult. Din cate am vazut are cam tot ce vreau, mai putin reverb dar cred ca ma descurc cu asta. Oricum... mai astept.
  3. Pot sa imi schimb numele in razvanfaramustata?
  4. Salut! Caut de ceva vreme o schema de amplificator cu EL84 push-pull. Vreau sa il folosesc acasa, deci am nevoie de ceva de putere mica, in jur de 20W. In mare parte il voi folosi pentru metal, asa ca imi trebuie un ton destul de agresiv, dar si un canal pentru clean. Mi-ar placea sa aiba corector de ton pentru inalte, medii si joase si daca se poate un reverb cu arc pe care il voi cumpara. Pentru a obtine acel ton agresiv de care vorbeam, sunt dispus sa folosesc si o pedala de overdrive in fata amplificatorului. Multumesc mult pentru ajutor si sper ca nu am spus ceva aiurea, sunt nou pe forum...
  5. Salut, Daca era vorba de vanzare, mersi de oferta, dar deja am comandat un SA160. Imi pare rau, nu stiu ce sa zic... Salut, mersi de raspuns! Am comandat deja un SA160. Din momentul in care am vazut-o stiam ca va fi urmatoarea chitara, dar eram foarte nehotarat.
  6. Mersi mult de raspunsuri! Modelul SG nu prea este pe stilul meu dar mersi oricum de sugestie. Eu am incercat un Ibanez SA160 intr-un magazin si mi-a placut foarte mult cum se simte (nu foarte diferit de Ibanez-ul meu, atat doar ca se canta mai usor), era putin ciudat deoarece nu sunt obisnuit cu pozitia puntii. Mi-a mai placut foarte mult la el faptul ca este subtire si se simte destul de solid. Despre doze... nu stiu ce sa zic, nu imi dau seama. Am cantat pe un amplificator de modelling de la Vox (foarte tare) si am zis ca suna destul de bine. Am cantat si pe un Epiphone LP dar era modelul studio. Nu cred ca e mare diferenta, poate e chestie numai de aspect sau de doze. In orice caz, si Epiphone-ul este foarte frumos, poate nu asa confortabil ca un Ibanez, dar mi-a placut. Cu toate astea, cred ca am sa cumpar Ibanez-ul care e ceva mai ieftin decat LP-ul si ceva mai confortabil. Mersi inca o data pentru raspunsuri si va urez o zi buna!
  7. Salut Am un Ibanez Gio ieftin pe care l-am primit de mult si care a stat cam 4 ani abandonat dupa usa. Griful este deja destul de stramb si mi se pare greu de cantat pe ea, asa ca vreau sa imi iau alta chitara. Stiu ca griful poate fi indreptat dar vreau eu neaparat sa imi iau alta :). Cant la chitara de aproape un an, asa ca nu caut ceva scump. Ma gandeam la un Epiphone Les Paul Standard sau un Ibanez SA160. Nu reusesc sa ma decid care sa o iau, ambele imi plac la fel de mult. Stiu ca sunt doua chitare complet opuse, iar Ibanez-ul are whammy bar-ul dar mie imi place putin mai mult cum arata modelul Les Paul, asa ca am decis sa renunt la toate aceste criterii si sa va intreb pe voi. As vrea sa stiu care vi se pare ca suna mai bine, care e mai confortabila si care va place mai mult sau ce chitara imi recomandati voi. Multumesc anticipat
  8. @Liviu.Pop Am incercat schema pe care mi-ai sugerat-o (intr-un fel...). Am folosit doar o lampa dar suna foarte bine si asa. Un overdrive placut cu potentiometrul de gain la maxim si un sunet curat cu potentiometrul de gain mai la minim. Alimentarea este la 40V si am folosit alte valori pentru rezistentele de pe anod (ceva mai mici, nu cu mult). Oricum in fata lampii vine o pedala de overdrive cu 741. Multumesc pentru schema si scuze ca am intarziat asa mult cu raspunsul. Cred ca am sa raman la asta dar vreau sa incerc si schema de la JCM800, doar din curiozitate. Intrebare: Nu are cineva din intamplare o schema de la un Dime Distortion sau ceva similar? (pe net nu am gasit nimic...). Mersi!
  9. Aici e greseala mea, trebuia sa precizez ca am si cateva ECC83. Mersi mult pentru raspuns, am sa incerc preamplificatorul de la Marshall si revin
  10. Salut, sunt nou pe forum. Ma gandeam ca ma puteti ajuta cu ceva in legatura cu amplificatorul pentru chitara la care lucrez de ceva vreme. Ideea e ca boxa este gata, partea de amplificare funcioneaza, dar inca nu ma pot decide cu partea de preamplificare. Initial am vrut sa integrez efectul in boxa, dar apoi am zis ca am sa folosesc efecte separate (pedale), si in boxa pun un mic overdrive cu un ECC82 (12AU7). Va rog daca puteti sa ma ajutati si sa imi recomandati o schema de overdrive cu lampa care suna bine. Efectul poate fi cu o lampa sau maxim doua. Daca aveti experienta cu asa ceva, va rog sa imi spuneti. Trebuie sa precizez ca deja am incercat o schema (ceva valvecaster, am gasit pe internet) dar nu suna deloc bine. Multumesc, si sper ca acest topic nu se repeta.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.