www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
adipablo

Boss Gt 100 Si Roland Gr55

Recommended Posts

Vreau sa spun ca ma facut un schimb intre roland gr 55 si boss gt 100 si am observat un aspect care merita mentionat,

Partea de procesor de la roland este foarte asemanatoare,practic sunt aceleasi ampuri,in aceasi ordine,ce aceleasi caracteristic de baza,in rest roland are unele efecte pe care boss nu le are si invers.

Banuiala mea este ca au experimentat pe roland partea de procesor,l-au imbunatatit si l-au trasformat in procesor de sine statator.

La partea de preamp este incomparabil imbunatatit,are alta "muscatura" si prezenta,plus posibiltatea de dual chanell,compresie de amp pe fiecare canal ,deasemenea posibilitatea de a construi un stack cu simulari foarte bune de pedale boss,deci un sound ok de chitara.

Cleanurile,putine care le are sunt superbe,cristal si punch insa Roland are mai multe optiuni mai ales pe partea de clean,mai multe preampuri si efecte digitale si combinatiile cu synt si cu simulari de chitare,sitar,acustic etc.la capitolul posibilitati nici nu se compara.

Deocamdata nu stiu ce sa zic,la repetitii clar am sunat mai bine pe gt 100 insa imi lipsesc anumite avioane:),sper sa gasesc altele.

Daca mai sunt si alte pareri despre cele doua,as fii bucuros sa aflu.

Multumesc

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da o geana si peste Zoom G5. Are peste 30 de efecte de modulatie/sfx si poti combina 9 efecte deodata. Ies niste avioane dragute cu el, desi nu cred ca de calibrul lui gr 55. Dar are o pedala de expresie care merge sus/jos si stanga/dreapta. Poti monta deodata 3 efecte pe ea si iasa niste nebunii. Practic poti controla de la viteza tremolo-ului pana la nivelul de gain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt aici destui, mult mai in masura decat maine sa discute despre procesoarele Boss si/sau Roland, pentru ca le-au avut si testat pe toate de la Adam si Eva. Eu (din pacate) le-am prins doar pe cele mai noi.

Insa de ce te surprind atat de tare asemanarile? Pana la urma in spate sunt aceeasi oameni. In anumite situatii nici nu prea au de ce sa reinventeze roata.

Edited by sam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ma surprinde,intr un fel ma dezamageste,ma asteptam la altceva de la ultimul rangnet de boss,dar cum deja am 2 ani de gr 55,chiar nu ma surprins nimic in afara de calitatea sunetului.

Bineinteles aceasta calitate conteaza enorm,este clar ca gt100 este instrument de trupa si minilive in stil ro iar gr 55 este extraordinar pentru one man show si home studio.

Oricum,am de gind sa imi iau alt gr 55 ...si sa le combin,numai cind ma gindesc la cite optiuni sunt,o chitara cinstita si sute de clape,simulari,synturi,ma doar mintea:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

cred ,ca la mijloc e o confuzie,comparam mere cu pere....GR 55 e un sintetizator care foloseste o doza hex cu toate avantaje/dezavantaje si scoate"avioane"pe care nici un procesor,pedala nu poate. ex chitara cu 12 corzi,acustice,diferite acordaje,strings,brass etc

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu compari doua chestii diferite, unul merge cu semnal analog din doza, altul cu semnal din Gk, deci unu-i pe benzina, altul pe motorina. Nu sunt facute sa poti face aceleasi lucruri si cu unul si cu altul. Gt-100 nu-i sintetizator, poate are ceva tonuri de synth cum are si line6 in el, dar nu e si una si alta.

Edited by alinu_tau

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma refeream la parte de procesor,care si pe roland este cu captare normala,direct din dozele chitarii.

Deasemea afirm ca parte de procesor este f asemanatoare cu + - dar cu o imbunatatire semnificativa a calitatii sunetului.Nu se pune problema de comparat facilitatile pe care ti le ofera parte de synt si simulari,in schimb de ex.gt are harmonist similar cu cel boss,cu stabilirea gamei si o gramada de optiuni.

Alin,ai avut vreunul din ele?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Roland VG 8ex,VG88,GR 20,Boss ME 4,5,6-25,50;Gt 3,5,6,8,10;Variax 500,600,sute de pedalute,etc acum folosesc un VG Fender(doza hex Roland si cateva simulari din seria de sintetizatoare Roland)cu Line6 POD 500HD probabil cea mai buna combinatie universala actuala

Edited by miki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.