sdsallazar Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Salut, RGC. Mi-am achizitionat recent un Streamer -5 de la Warwick si am o problema cu el. Are Fret-buzz excesiv(mai ales la slideuri). Oricat de mult as ridica corzile tot apare acest buzz enervant si ma intrebam cine ma poate ajuta:D
alinu_tau Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 (edited) Poate ai strans prea tare truss-rod ul. Lasa-l mai liber, griful trebuie sa fie incovoiat foare putin in fata. Nu stiu cum e la bass, dar cand apesi o coarda pe primul si ultimul fret, la fretul 12 e recomandat sa fie o mica distanta. Edited February 1, 2014 by alinu_tau
Capitanul_Nam Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Sa il stapanesti sanatos si sa te bucuri de el. In general, la bass, o sa auzi un buzz mai grav care iese in evidenta cand nu tii nota corect - tii degetul spre jumatatea distantei dintre 2 freturi - dar care nu se transmite prin doze mai departe. Alternativ, poate fi un gat stramb, posibil daca l-ai luat la mana a doua, slabe sanse daca e nou. Ai vreo oportunitate sa il inregistrezi? Daca nu vrei sa inveti sa faci setup-ul singur, te poti adresa userilor picnic sau EugenRo2001. Luni sau marti sunt si eu in Bucuresti si ma ofer sa iti arat cum. 1
sdsallazar Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 Pai mi-ar face placere sa-mi arat cum sta treaba P.S. Neckul stramb nu e. L-am luat din urma unui schimb dar basul era tipla
dgeekoo Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Problema principala este in mana si tehnica. Chitaristii sunt obisnuiti sa apese mai putin si mai neglijent. Inertia coardei de bass este mult mai mare, trebuie cantat ,mult mai "curat" (precis) daca vreau un sunet fara mizerii.
George M. Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Ai fretbuzz pentru ca setup si pentru ca Florin Barbu avand in considerare ca e distribuitor Warwick din Romania. 2
Capitanul_Nam Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 (edited) Ce ai cu Barbu? Ai foarte bine explicat acolo cum sa faci setup. Dar mare atentie : ai sanse sa il omori definitiv, iar semne de avertisment nu prea ai. Edited February 1, 2014 by Capitanul_Nam
George M. Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Ce ai cu Barbu? Nimic, dar el e cel mai in masura sa dea sfaturi despre Warwick si, eventual, o povață.
sdsallazar Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 La ultima verificare imi face buzz doar daca pun degetul mai la inceputul frtului ca sa-i zic asa. Iar la sfarsit nu face buzz deloc. TInd sa cred ca e mai degraba de la tehnica decat de la setup. :-? Oricum mersi pentru atentia acordata 1
karpi Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Sa il stapanesti sanatos si sa te bucuri de el. In general, la bass, o sa auzi un buzz mai grav care iese in evidenta cand nu tii nota corect - tii degetul spre jumatatea distantei dintre 2 freturi - dar care nu se transmite prin doze mai departe. Alternativ, poate fi un gat stramb, posibil daca l-ai luat la mana a doua, slabe sanse daca e nou. Ai vreo oportunitate sa il inregistrezi? Daca nu vrei sa inveti sa faci setup-ul singur, te poti adresa userilor picnic sau EugenRo2001. Luni sau marti sunt si eu in Bucuresti si ma ofer sa iti arat cum. La slide ? interesant . Salut, RGC. Mi-am achizitionat recent un Streamer -5 de la Warwick si am o problema cu el. Are Fret-buzz excesiv(mai ales la slideuri). Oricat de mult as ridica corzile tot apare acest buzz enervant si ma intrebam cine ma poate ajuta:D Apasa cu presiune constanta si ferm pe corzi si loveste coarda mai usor ... daca vrei sa nu sune corzile ce se ating de taste se gaseau corzi de bas cu invelis de plastic ce nu mai dau frettbuzz .
Capitanul_Nam Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Ma gandeam ca face slide-ul incet si eventual cu pauze undeva pe drum, ceea ce l-ar aduce in situatia descrisa de mine. Elixir si Warwick EMP mai amortizeaza din buz, dar in nici un caz nu te scapa de el. Pana la urma ai rezolvat? E tehnica de vina sau gatul? 1
Recommended Posts