www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare Latente Placa Sunet


silv3rboss
 Share

Recommended Posts

Buna ziua!

Folosesc placa de sunet a laptopului, impreuna cu AsioDrivers si un controller midi pt VST-uri.. am cam intre 5-10ms latenta. Credeti ca o placa dedicata de sunet, externa poate cobora sub 5ms? daca da, atunci cam ce latente aveti dvs.?Se merita sa imi cumpar o placa profi? Multumesc anticipat!

Edited by silv3rboss
Link to comment
Share on other sites

5ms dus ors? Și ești sigur ca asta e? La 5 ms nu ar trebui sa fii deranjat de ea Deci nu vad de ce ai vrea mai mica...

Defapt practic tu ai numai ors. :-) ca dai semnal midi nu analog. Da se poate și mai mic. Dar nu te-ar ajuta. Vezi sa nu aib㠶st-ul o latenta interna mare și de asta sa o simți.

 

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Edited by Xpiral
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

daca se indreapta spre 20ms sau chiar trece, atunci incepe sa fie simtita latenta. Insa la 5-10 sanse mai bune nu ai :) ba unele placi externe super profi care costa o gramada au uneori latente mai mari decat prostioarele on-board sau externe la 100-200 lei. Depinde si ce/cum folosesti. Insa repet, la 5-10 ms e vis. Desigur, sunt unele cu 2-4 ms insa ... nu prea se justifica pretul.

Edited by otringal
Link to comment
Share on other sites

Asa..Deci acum m-am uitat din nou pe Kontakt si scrie la

Input: - , Procesing: 1.5ms, Output: 4.7ms, Overall: >6.2ms.

 

Toate astea pe un Dell mai vechiut, dar ceva Business Class, care "trage bine" pt varsta lui (placa de sunet nu stiu de care e, dar are 2,4 GHZ-C2Duo,3Gb-ddr2, placa video Quadro Nvidia - 135m parca) .

 

Faza este ca daca pun castile direct la laptop, latenta nu se observa absolut deloc, dar daca pun pe mixer->boxe, parca apare totusi o latenta.. si de asta intrebam. Daca cele 7 ms is cele de vina pe langa faptul ca sunetul mai capata latenta prin mixer, cabluri si pana la boxe. (precizez ca am niste cabluri de vreo 7m si cant pe un mixer pasiv Dynacord si cu sistemul de boxe de la Montarbo Tank)..si de asta, nu stiu cum sa "perfectionez" latenta.

 

PS: Cand imi bag Piano-stage`ul, nu se "simt" latentele astea asa pe boxe. :)

Link to comment
Share on other sites

Nu știu ce sa zic... De ce o simți. Nu ar trebui. Poți sa faci o faza în daw. Pui outul in line in. Scoți orice quantizare automata ai la midi. Pui lineul ca input pe un audio track. Armeni trakul bla bla dai record. Cânți o nota oprești. Vezi câte e diferența dintre midi și începutul sunetului și aia e majoritatea latentei... Vezi sa scoți și orice latency compensation dacã dawul are asa ceva.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

EXACT cum zice @FiveseveN

 

mai completez cu :

 

Pe o scena la 4 m de tobar sau basist ..etc auzi sunetul cu 11ms mai tarziu si nu te deranjeaza ...deci unde e problema ?

 

Cat despre MIDI

 

Cu cat erse mai complex generarea sunetului ...adica mare mai multe caracteristici reglabile ( timbru, efecte acustice ..volum, dinamica, portamento,saustain etc etc ) acesta va fi generat intr-un timp real mai lung .

Cu cat ai mai multe "evenimente " si mai multe canale de instrumente diferite se aduna timpi daca nu ai placa de baza cu arhitecture/BIOS ptr asa ceva va functiona cu latenta mare .

 

Dar latenta te intereseaza numai la cantat direct " inregistrare MIDI live" adica canti la instrument ce se inregistreaza MIDI ...

Ca sa reduci latenta ..nu inregistrezi cu redarea playback a 100 canale MIDI lasi doar un canal de ghidajk si restulk opresti apoi dupa inregistrare sincronizezi timingul ...ce de fapt se p[oate si preseta .

 

Ptr cantat efectiv live pana la 20ms este OK .acu depinde de ce vrei sa faci de fapt ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.