gbcristian Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Salut, Mi-am dat seama ca n-am umblat niciodata la doze si as vrea sa intreb voi cum setati inaltimea dozelor? Am vazut metoda cu rigla si cu auzul, dar nu mai bine folosesti calculatorul cu un program pentru masurarea volumului pentru rezultate mai precise? Daca a facut cineva asta va rog sa-mi recomandati un program.
subliminal Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 (edited) daca softul respectiv iti spune ca e bine si tie nu iti place ce auzi ? e vb de instrumentisti aici sau ce?-folositi-va auzul ! Edited January 22, 2014 by subliminal 1
'mnezău Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Mi-am dat seama ca n-am umblat niciodata la doze si as vrea sa intreb voi cum setati inaltimea dozelor? Am vazut metoda cu rigla si cu auzul, dar nu mai bine folosesti calculatorul cu un program pentru masurarea volumului pentru rezultate mai precise? Daca a facut cineva asta va rog sa-mi recomandati un program. Eu unul folosesc metoda cu auzul şi şurubelniţa. Altei metode nu-i văd logica. Pe hârtie, raţionamentul tău poate fi corect. Se pot regla dozele astfel încât, din punct de vedere al volumui, să sune cât mai apropiat una de cealaltă. Practic însă, odată cu modificarea distanţei dintre doze şi corzi, nu modifici doar volumul, ci şi alte caracteristici ale tonului. Caracteristicile astea nu prea pot fi puse pe hârtie, pentru că fiecăruia ne place să ne sune chitara într-un anume fel. Aşa că, cel mai "corect" este să încerci şi să găseşti reglajul care ţi se potriveşte ţie. 2
Airhead Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 mai este si parerea ca o doza ridicata prea sus trage in asa fel corzile incat este afectata acuratetea notei. din punctul meu de vedere se uita defapt scopul cantatului la chitara: daca ne plac sunete care ies din instrument, ce mai conteaza alte detalii ? 3
gbcristian Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 Atunci ma vad folosi de auz, de asta am si intrebat eu nu ma gandeam decat la volum nu mi-am dat seama ca schimba tonul. Multumesc pentru sfaturi!
subliminal Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 de oboicei cam la singlecoils nu e bine sa apropii pre tare doza de corzi deoarece intervine fenomenul de ''magnetic pull''. notele vor suna fals si aiurea,ascutit,cu sustain slabit,neplacut urechii... restul,mai mult sau mai putin se pot tine cat mai aproape numai sa nu le atinga coarda cand vibreaza.
ggg Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 In brevetul US2892371 inregistrat de J.Butts ,inventatorul dozei humbucking,exista descrieri despre efectele distantei dintre corzi si doze . Also, the musician can modify the normally smooth linear response characteristic, if he desires unusual tonal effects, by adjusting the individual pole pieces with a screwdriver. For example, it he wishes to emphasize the bass response he merely unscrews the PlA, PIB (and perhaps also PZA and P2B) pole pieces so that the top ends are positioned more closely to strings S1 (and S2). Thus, accentuation or attenuation of any portion of the tonal spectrum of the instrument can be easily accomplished by the musician without the need of elec-- trically modifying the response characteristics of the amplifier. Link-ul ,care cuprinde si imagini explicative , este acesta http://www.google.com/patents/US2892371 2
Recommended Posts