DropD Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Tocmai mi-am schimbat corzile la chitara si pe corzile E(low) si A ,pe unele fret-uri nu suna aproape deloc,e ca un 'mute',intre fret-urile 12-15 nu suna chiar deloc nici daca apas tare.Aveti idee?
EugenRo2001 Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Ai pus corzi mai subtiri? Probabil ca trebuie ajustat trussrod-ul. 3
dgeekoo Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Detaliez. Daca setul de corzi este de alt tip si alt calibru (gauge) fata de cel vechi trebuie sa ajustezi surubul care armeaza gatul (truss rod). In cazul tau corzile au tensiune mai mica (asta se poate datora unui diametru mai mic, sau/si unui material cu o elasticitate mai mare). Truss-ul trebuie slabit. Invarti in sens invers acelor de ceasornic intai 1/4 tura, lasi un timp (1/2 ora) probezi, daca nu se rezolva mai slabesti 1/4 tura etc... Spor la treaba.
DropD Posted December 25, 2013 Author Posted December 25, 2013 imi zici te rog care surub,adica am un Harley Benton SG si sunt aici pe gat 3..:-?
lefmir Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Truss rod....la SG se da capacul jos din capatul headstockului(pe fata, intre cheite), e prins cu 2 sau probabil la tine cu 3 suruburi. In gaura aia gasesti capatul tijei, surubul acela care are cap de imbus, aluia ii faci ce a zis dgeekoo mai sus. 1
lefmir Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 (edited) Totusi stange cate putin..daca e atat de sensibil gatul sunt sigur ca daca il stragi prea tare crapa. Il intorci, il lasi sa se indrepte, acordezi, vezi daca suna...din aproape in aproape, cu rabdare. Cate un sfert de tura o data. De asemenea incearca sa-l inspectezi si vizual...de uiti de langa bridge in lungul gatului. http://cdn.tutsplus....guitar/Neck.png te intereseaza primul desen, asa trebuie sa arate in final. La tine e desenul doi acum, d'aia nu suna. Edited December 25, 2013 by lefmir 1
DropD Posted December 25, 2013 Author Posted December 25, 2013 multumesc:)..imi place ca mai sunt si oameni de treaba prin tara asta:))
DropD Posted December 26, 2013 Author Posted December 26, 2013 am strans truss rod-ul si si-a revenit la cateva fret'uri da pe coarda e(low) de la 15 in sus, pe coarda a de la 12 in sus si pe cateva fretu'uri de pe coarda d nu suna chiar deloc
lefmir Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 Pune o poza cu gatul....vedere de la bridge, in lungul lui.
lefmir Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 Nu mai pot sa dau edit, dar cat anume ai strans?
DropD Posted December 26, 2013 Author Posted December 26, 2013 as pune poza da nu se intelege nimic ca am incercat..pai nu am strans foarte mult ca mi-a fost frica sa nu crape cum ai zis gatul,da tot este diferenta fata de cum era intainte,doar ca de la fret-ul 14 in sus pe corzile a si e nu suna deloc,parca agata in ceva
karpi Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 as pune poza da nu se intelege nimic ca am incercat..pai nu am strans foarte mult ca mi-a fost frica sa nu crape cum ai zis gatul,da tot este diferenta fata de cum era intainte,doar ca de la fret-ul 14 in sus pe corzile a si e nu suna deloc,parca agata in ceva pe net gasesti zeci de tutoriale cu setare unei chitare ..."trus rod , bridge , neck settings/adjustement " https://www.google.ro/search?q=truss+rod+adjustment&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=J6S8UsCuM-_ZygO7i4CYCw&ved=0CDEQsAQ&biw=1024&bih=629 s-ar putea ca trebuie sa reglezi /ridici ..si bridge-ul .. vezi explicatiile de pe net ...si aici pe rgc.ro s-au mai dat explicatii complete /ample /detailate citesti cu atentie , observi , intelegi ,,mai intrebi daca ai inteles bine ...si pana la urma o sa fie OK
DropD Posted December 27, 2013 Author Posted December 27, 2013 am rezolvat..trebuia doar sa ridic bridge'ul
Recommended Posts