www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Burstbucker 3 Vs Sd Custom, Pareri?


Recommended Posts

Salutare tuturor!

 

Foloseste careva Burstbucker 3 in pozitia de bridge a unui LP? Sunt curios maxim daca suna fain pe high-gain si fara squeal nenorocit. Am citit undeva ca dozele Burstbuckers nu sunt wax potted si deci te poti astepta la asa ceva, dar ma gandesc ca daca imi cumpar fara capac nu mai are rost sa imi fac griji?

Anyway, tonul abordat as vrea sa se orienteze spre un high-gain cremos, plin, gros ca naiba, numai bun pt stoner, sludge, doom. Chitara e din mahon, capac de artar si tastiera de abanos. Va rog sa nu imi recomandati doze active ca am boala maxima pe sunetul lor si nici ceva pt modern high-gain. Mie imi place sunetul brutal dar nu de nu-metal, linkin park crap... Mai degraba sa se aproprie de un sound similar Electric Wizard, UFOmammut, hai sa zic si Mastodon (desi nu sunt chiar din acelasi film).

Dar Seymour Duncan Custom, cu 59 in neck ati incercat? Ar preta mai bine combinatia asta?

Please help, ambele seturi nu sunt deloc ieftine si nu as vrea sa dau banii pe ceva care suna subtireanu', cu inaltele cat casa :))

Gracias! Cheers!

:respect:

Link to comment
Share on other sites

is cumva in aceeasi situatie, si eu caut o doza pentru Les Paul, cu scopuri similare, dar poate o abordare diferita (eu nu vreau mult gain, ampurile mele sunt destul de "clasice" ca sunet)... momentan cea mai buna alegere decenta (relativ ieftina) pare sa fie SD Custom / 59 Hybrid (SH-16) ...

La SD Custom variantele sunt SH-5 / magnet ceramic (deci probabil mai potrivit pentru nu-metal decat pentru stoner), Custom Custom (alnico II, bas putin, medii si inalte pana la cer), Custom 5 (alnico V - eq scooped - mult bas si inalte, medii mai putine), Custom 8 (alnico 8 - output mai mare, dar nu-s sigur ca asta se face industrial). La variantele astea Custom, diferenta e magnetul, in principiu poti sa le schimbi daca ai de unde si obtii variantele corespunzatoare.

 

Lumea mai zicea de DiMarzio Super Distortion (Mastodon ar fi folosit pe albume mai vechi) ...

 

Apoi sunt si dozele scumpe ... Bareknuckles ... Black dog, dar na, sunt multe variante, unele mai hot, altele mai vintage....

 

Sper ca ti-am complicat viata putin cu informatiile astea :) ... si voi urmari topicul, poate se gaseste cineva sa si simplifice ...

Link to comment
Share on other sites

Anyway, tonul abordat as vrea sa se orienteze spre un high-gain cremos, plin, gros ca naiba, numai bun pt stoner, sludge, doom. Chitara e din mahon, capac de artar si tastiera de abanos.

 

Tonul ala nu vine decat in procent foarte mic din doza. In principiu cu orice humbucker decent construit chiar si chinezesc il poti obtine, daca ai ce trebuie la capatul celalalt al cablului ce iese din chitara.

Prima data explica-ne ce doze ai acum, in ce bagi chitara si de ce nu poti obtine ce vrei cu ce ai acum.

Edited by alinu_tau
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ adi1334: ai putea sa incerci combinatia care o are colegul tau de trupa Alex. Din cate stiu are montate intr-un hollowbody o pereche de 59-uri de la SDuncan. Mie mi-au placut cum suna, si pot spune ca intr-un fel m-au convins sa ma indrept spre Seymour, acum ca imi schimb dozele... dar pt bridge, mie cel putin imi este insuficient un 59, trebuie ceva mai fortos... dar nu extrem. Vad ca doza Custom e recomandata de site-ul lor ca fiind o pereche buna.. nu am incercat-o ce-i drept si nu stiu ce sa cred.

 

@ alinu_tau: doza conteaza ca de la cer la pamant, parerea mea cel putin... acum am niste doze proaste, chinezesti mai mult ca sigur. Mai am un Les Paul studio cu doze Air Norton si Tone Zone si un SG cu Dirty Fingers. Cand canti pe fiecare se observa de la o posta ca instrumentul caruia incerc acum sa ii schimb dozele suna a gard.

Ampul e un TH30, cu cabinet Marshall 2x12 U.K. (Eminence Legend si Celestion G12T75 inauntru). Efecte nu are rost sa insir.

Acum chitara care incerc sa o modific suna fad pe clean, iar pe distors zici ca prind radio. Bright in ultimul hal, intepator, iar pe neck mai gros, ceea ce e bine, dar super imprastiat sunetul, neconturat.

Edited by slashlord03
Link to comment
Share on other sites

@slashlord: http://www.seymourdu...sh16_59_custom/ despre asta ziceam ca arata bine.

 

Cat despre 59 - si pentru mine s-ar putea sa fie prea putin, mai ales ca intru in ampuri mai low-gain.

 

@FireseveN: magnetul determina eq-ul in modul descris. E.g. http://www.seymourdu...ustom_5_sh14_a/ "Developed by contributors to our web user group who replaced the ceramic or Alnico 2 magnet in an SH-5 Custom or SH-11 Custom Custom with an Alnico 5. Compared to the SH-5 and SH-11, the Custom 5's tone is more vintage, with less distortion, but it's still very strong and powerful."

 

Cat despre setupul meu Epi Les Paul Custom -> pedalboard (blablabla) -> Orange Thunderverb + Orange 412 V30 // Ceriatone Plexi 50W + Laney TT 412 V30. Dozele stock (Classic Alnico IV parca) au ceva probleme: nu taie prin mix, suna imprastiat, nu se curata bine cu volumul (esential pentru ca nu folosesc canale la ampuri, clean sound = volum mic la cealalta chitara - Yamaha SG1000 + coilsplit). Asa ca dac-aveti sugestii as aprecia. Soundul, aproximativ ar fi Eyehategod/Thou/Salome.

 

\o/

Edited by adi1334
Link to comment
Share on other sites

s-ar putea sa trebuiasca sa umblii si pe la poturi, etc (sa le inlocuiesti cu ceva calumea, 500k)

mie burstbucker mi se par doze ff faine, sunt exact ceea ce caut pt tonul clasic de lp ( dar eu am bb1 si 2, capacite)...

3 e mai hot decat 2, deci mai putin bright. e pusa pe joe perry custom shop, daca vrei sa auzi cum suna pe yt.

59 am avut set, suna f bine, dar poate ca la bridge pt unii sa para prea putin...la neck e doza excelenta. o am si acum pe unele chitari si consider ca alaturi de alnico pro 2 este una dintre cele mai bune optiuni pt neck, cel putin ”la buget”

Edited by barbarossa
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ adi1334: pai Thunderverbul e super gainy. Clar problema e de la doze. Ce mi-ai dat tu suna super fain. Exact doza asta mi-a recomandat-o Tone Wizard-ul de pe site-ul SDuncan.

 

@ barbarossa: Mai mult ca sigur voi alege 59le pt neck, gata m-am convins.

 

Am probat un Gary Moore BFG cu bb3 in bridge si suna fain dar parca nu e ceea ce ma incanta. Asadar voi alege combinatia sh1- sh5 (59 si custom). Ambele cu magnet ceramic, suna bine.

 

Va multumesc mult pt sfaturi! Cheers!

Link to comment
Share on other sites

Daca ajuta cu ceva, eu am un Burstbucker Pro in neck-ul unui V100 si suna genial, fix ce as fi putut sa imi doresc. Din cate am citit, EQ-ul e ca la 59 dar este, evident, mai hot. Suna fortos pe distortion dar echilibrat, la fel ca si pe clean si scazand din volumul dozei, ai o buna versatilitate. Daca ai ocazia sa o incerci, poate chiar tot setul, eu as zice sa n-o ratezi. Noroc!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.