www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare/recomandare


tudorzzz
 Share

Recommended Posts

Hello,

 

Am un Fender Blues jr. cu 3 lampi 12AX7 in preamplificare. Are un volum pentru preamplificare si un master volum pentru final. Intrebarea mea este : cum pot obtine un overdrive din preamplificare fara sa mai invart de volumul preamplificarii, si sa nu se auda mai tare decat cleanul? Adica : cant o melodie clean cu volumul la nivelul 3 si cu masterul la 8-9 ( masterul il am setat cam tot timpul in pozitia asta ) si vreau sa obtin intr-un pasaj al aceleiasi melodii un overdrive din preamplificare la nivelul 8 ) dar sa nu se auda mai tare ca cleanul cantat precedent. Exista vreo pedala boost care sa se comporte ca un buton de volum si master volum in acelasi timp, adica sa-mi amplifice semnalul catre preamplificare dar sa-i pot regla si intensitatea?

 

Mersi anticipat

Edited by tudorzzz
Link to comment
Share on other sites

Te cred și e normal să fie așa. Dacă avea măcar loop s-ar fi putut face o măgărie. Dar nah, asta-i natura amplificatoarelor cu un singur canal.

Eu zic totuși să cauți o pedală de OD, din sutele de modele de pe piață tre' să fie una pe placul tău.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

 

 

Acelasi lucru ca pedala de volum, dar fara interventia permanenta a lui Tudor.

Cu un threshold si ratio configurate optim, si-ar putea tine gain-ul sus si obtine

sunetul clean coborind volumul chitarei, fara a avea diferente sensibile de volum

intre clean si drive.

ai incercat un compresor in loop?

 

Link to comment
Share on other sites

teoretic am spus si eu... oricum, din respect pt sunet, eu nu vad niciodata o pedala ss pusa in bucla unui amp cu tuburi.

in alta ordine de idei... nici n-am inteles ce vrea tudor... devreme ce ampul nu e comutabil, daca el invarte de pot de gain (preamp volum) sa-i dea mai mult gain, ce-l opreste sa inchida putin volumul??

la genul asta de amp -one channel, stabilesti gain si master si... gata! restul faci din fata ampului. vrei boost de clean? pui in fata un boost transparent. vrei drive? pui o pedala de drive, si di butoanele de gain si level stabilesti nivelurile de drive si volum.

cel mai bine pui un boost transparent urmat de un od (ts808). astfel poti avea combinatii de boost clean, drive si boost drive.

sau modifici ampul cum a propus vio, inca doua potentiometre, unul de gain si altul master, comutabile cu cele ale ampului printr-o footswich si un releu, sau doua optocuploare.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

oricum, din respect pt sunet, eu nu vad niciodata o pedala ss pusa in bucla unui amp cu tuburi.

Acu' după ce a vorbit toată lumea frumos de ce tre' să dai tu cu bâta în baltă? Ai tras bine apa după ce-ai trântit-o?

Presupun că ai văzut vreo două scheme de amplificatoare cu loop. Și în urma analizei lor cum ai ajuns la concluzia că ar fi necuviincios să strecori niște tranzistori acolo?

Link to comment
Share on other sites

@tudor - tie iti place cum suna reverbul in blues jr??

ai acolo doua operationale care sunt in schema folosita pt reverb. compara reverbul din blues jr cu altul dintr-un amp fender full tube si poate ii transmiti lui @57 raspunsul ;)

@57... pune un osciloscop la iesirea send si celalt canal la return cand ai intercalat un delay, reverb ss. apoi cauta sub birou capetele lipsa ale sinusoidei.

Edited by sorin65
Link to comment
Share on other sites

@tudor - tie iti place cum suna reverbul in blues jr??

 

In cantitati mici merge bine, in cantitati mari suna naspa. Exact ca pastilele :). Dar cum eu nu-s mare amator de surf-sounding-guitar, ma impac bine cu el. Are o buba totusi ( exact ca si master volumul )..."ingheata" intre pozitiile 4 si 8, mi se pare ca invart degeaba la el, sunetul ramane la fel.

Am avut norocul sa ma joc pe un silverface super-reverb din '71, si da...acolo e intr-adevar altceva, reverbul ala ma ineca la propriu, dar nu cred ca e o comparatie fair.

Link to comment
Share on other sites

@tudor - tie iti place cum suna reverbul in blues jr??

 

 

Da , fiindca standardele de constructie sau a sunetului trebuie sa fie dupa sorin65 de pe RGC . Daca ii place cumva inseamna ca nu are gust bun in ampuri , ba chiar ca nu ii construit ca lumea... Patetic omule . Esti cumva printre cei care are o multime de rahaturi scumpe si trebuie sa le justifice prin comentarii de genul ?

 

Apropo : si Fender Blues Junior e full tube . Cand ''noi chitaristii'' spunem amp full tube se refera la faptul ca pre-amp si power stage e pe lampi , nu stiu ''voi expertii '' ce credeti . Faptul ca nu are tremolo , reverb , rectifier nu inseamna ca nu e full tube . La ceea ce spui tu ca ar fi fulltube e deja extrema mirositorilor de lampi unde si periuta de dinti electrica e pe lampi .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.