www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Am O Chitara Seamana La Forma Cu Gibson


aliorneicev
 Share

Recommended Posts

si eu sunt sceptic ca va iesi vreo minunatie fara investitii semnificative in doze,hardware etc. ,dar e o ocazie buna pt fel si fel de ''antrenamente'' cum ar fi retastare ,nivelare,vopsitorie s.a.m.d.,chestii care ulterior vor fi utile,astea fiind operatiuni destul de costisitoare la un lutier de meserie

Link to comment
Share on other sites

Mda, colegii astia religiosi de mai sus ar trebui sa stea mai bine cu credinta ca se poate face ceva bun din ceva care nu arata neaparat bine.

 

Se poate face, n-am zis niciodată că nu se poate. Însă nu dacă "nu ai bani", aşa cum colegul nostru a spus.

 

În plus, de priceperea lui nu mă pot decât îndoi dacă, la întrebarea "de ce ai schimbat freturile?", el răspunde "avea ceva dar nu mai stiu ce".

 

Chitarele respective nu reprezintă baze bune de modificat pentru un începător. Sunt strâmbe, prost gândite, au piese pe care nu le găseşti, iar înlocuirea lor necesită modificări, e greu. Dar, absurzi cum suntem, vorbim de adăugat spire pentru definirea tonului.

Chitara modificată de Eugen nu a fost modificată cu o şurubelniţă. Sculele, lucrările trecute, răbdarea, experienţa, toate au contribuit la rezultatul final. Nu e primul topic "am o Hora, vreau s-o fac Gibson, dar habar n-am ce trebuie făcut". Nici unul n-a avut un rezultat concert. Ori s-au cheltuit aiurea bani şi pe urmă s-au vândut bucăţile ce-au rămas pe la MP, ori a ieşit o porcărie mai mare decât era, vopsită în 3 culori, cu acţiunea de 2 degete, prezentată de proprietar ca fiind peste orice Gibson.

 

Vrei o chitară pe care poţi cânta, dar n-ai bani, ai o grămadă de modele de chitare ieftine făcute bine. Nu ţi-or pune tonul lui Santana pe Behringer V-amp aşa cum presupun că fac Horele din '70, dar sunt decente, nu falsează şi te ajută să-ţi întreţii pasiunea.

Edited by 'mnezãu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Uite ce poti face:

1. trebuie sa retastezi ca ai apucat deja sa le scoti.

2. problema acestor chitare este ca top-ul nu este solid ci este un placaj indoit pus pe niste stinghii de lemn. Eu as da topul jos si as face unul nou din doua bucati de lemn taiate din aceeasi scandura si desfacute simetric. Ar fi bun un lemn cu fibra scurta usor de "sculptat", ca sa-i poti da o forma dupa aceea. Forma poate fi bombata ca la Les paul, dar poti sa faic si un hibrid cu top flat si eventual cu tesitura ca la strat pentru cotul stang.. Daca gasesti un lemn cu fibra frumoasa poate sa-ti iasa ceva ok.

 

Gatul l-as curata complet de vopsea si l-as lasa natur. La retastare i-as face si un radius mai omenesc (11-12").

Am avut o chitara asemanatoare doar ca avea doze duble (humbucker). I-am curatat griful cu ciob de sticla si l-am relacuit. avea lemn foarte bun. Am vandut-o cu de 3 ori pretul din magazin dupa mai bine de un an de utilizare intensa.

 

Ai avea ceva de lucru dar rezultatul s-ar putea sa fie peste asteptari.

Link to comment
Share on other sites

Ionut, cu chitara aia se poate face un singur lucru, daca ai un bar decent intr-un subsol decent, iei doua piroane de metal de la Bricostore, un ciocan tot de acolo, bati cuiele alea in perete si o agati frumusel de ele, astfel nu va deranja pe nimeni cu sunetul ei infect si va arata si foarte bine privita prin fumul de la tigara...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Poate exagerez dar se intampla ceva ciudat pe aici. multi se straduiesc, chinuiesc sa faca rost de un instrument sa cante si vin unii care au ceva bani si le pun pe pereti taindu le tot elanul . eu as pune o regula aici sa nu se mai cumpere chitari decat pentru cantat . poate nu e posibil asa ceva dar e cam urat ce se intampla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.