Cosu Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Ma bate gandul sa imi cumpar niste locking tuners pentru straturile mele in ideea de a putea abuza cu inima mai impacata de bara de tremolo. Am vazut ca pe majoritatea chitarelor de la fender de exemplu nu sunt puse asemenea scule desi costul nu e cu mult mai mare fata de niste tunere normale (vorbesc aici de marci consacrate) Pe scurt : cheite de acordaj normale "brand" sau cheite de acordaj blocabile "brand" . E vorba despre straturi cu tremolo cu 6 suruburi (vintage)
cearny Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Nu. Mai bine bagi bani intr-un nut gen FerraGlide/LSR Roller. Poti avea locking foarte bun si cu cheite gen Kluston Vintage (cred ca asa le zice) - alea cu cant in centru. Chestia asta te ajuta sa schimbi corzile mai repede, nu le si tine mai strans. Dar, e drept, cheite mai bune vor tine mai bine coarda pe loc.
dgeekoo Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Ma bate gandul sa imi cumpar niste locking tuners pentru straturile mele in ideea de a putea abuza cu inima mai impacata de bara de tremolo. Am vazut ca pe majoritatea chitarelor de la fender de exemplu nu sunt puse asemenea scule desi costul nu e cu mult mai mare fata de niste tunere normale (vorbesc aici de marci consacrate) Pe scurt : cheite de acordaj normale "brand" sau cheite de acordaj blocabile "brand" . E vorba despre straturi cu tremolo cu 6 suruburi (vintage) Strato deLux American are Sperzel Locking, si anumite variante si LSR. Io zic ca merita mai ales daca ai de unde le lua ieftin, chiar daca trem-ul este vintage. O sa le faci deLux, nu?
Alex_Strat69 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 (edited) Eu zic sa schimbi doar cheitele , fara NUT. Eventual poti sa pui Bone Nut da e greu de gasit. Eu pe Custom Shop am Vintage "f" tuners si vreau sa iti zic ca pot sa apas pe vibrator f sanatos si nu dezacordeaza . Chiar si dupa ce sterg corzile ( si te asigur ca trag de ele sanatos), raman in tune ( nu perfect , adik sa pui tunerul si sa fie acordata chitara brici). Cred ca treaba asta tine mult mai mult de arcuri , corzi decat de tunere. Eu pe ambele straturi am cate 5 arcuri si sa stii ca e alta treaba decat 3. Si ca sunet e mult mai bine. Deci pentru inceput te sfatuiesc sa iti pui mai multe arcuri . sa vezi daca iti place ( va fi mai rigid vibratotu dar te obisnuiesti) si pe urma sa vezi cu tunerele. Edited November 12, 2006 by Alex_Strat69
dgeekoo Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Eu zic sa schimbi doar cheitele , fara NUT. Eventual poti sa pui Bone Nut da e greu de gasit. Eu pe Custom Shop am Vintage "f" tuners si vreau sa iti zic ca pot sa apas pe vibrator f sanatos si nu dezacordeaza . Chiar si dupa ce sterg corzile ( si te asigur ca trag de ele sanatos), raman in tune ( nu perfect , adik sa pui tunerul si sa fie acordata chitara brici). Cred ca treaba asta tine mult mai mult de arcuri , corzi decat de tunere. Eu pe ambele straturi am cate 5 arcuri si sa stii ca e alta treaba decat 3. Si ca sunet e mult mai bine. Deci pentru inceput te sfatuiesc sa iti pui mai multe arcuri . sa vezi daca iti place ( va fi mai rigid vibratotu dar te obisnuiesti) si pe urma sa vezi cu tunerele. @Alex Am o intrebare: cum tii reglat trem-ul, culcat la maxim sau putin ridicat dupa recomandarea Fender?
Alex_Strat69 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 (edited) Culcat la maxim !!! Nu il folosesc ca sa trag de el. Edited November 12, 2006 by Alex_Strat69
cearny Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Repet - schimba tunerele cu ceva de brand - nu conteaza daca sunt locking. Si un nut care aluneca bine (lemn, ferraglide, lrs roller, sau guitar grease!!!) ar fi foarte folositor, ca sa nu mai 'agate' coarda. Si Alex a zis bine, e posibil ca nici tremolo-ul sa nu revina corect la pozitia 'zero'. Mai multe arcuri = revine mai sigur (mai ales ca al lui alex e down-only) si se transfera si mai multa vibratie din corzi in corp = sustain mai bun (?) = ton mai bun (?).
malex Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Locking tuners ? Da sau nu make one step forward: DA.
Guest Mircea19 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Eu pe Custom Shop am Vintage "f" tuners si eu pe stratu meu am aceleasi cheite:) sunt foarte bune, eu am puntea putin ridicata si nu am nici un fel de probleme...
Recommended Posts