www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Locking tuners ? Da sau nu

Recommended Posts

Posted

Ma bate gandul sa imi cumpar niste locking tuners pentru straturile mele in ideea de a putea abuza cu inima mai impacata de bara de tremolo. Am vazut ca pe majoritatea chitarelor de la fender de exemplu nu sunt puse asemenea scule desi costul nu e cu mult mai mare fata de niste tunere normale (vorbesc aici de marci consacrate)

Pe scurt : cheite de acordaj normale "brand" sau cheite de acordaj blocabile "brand" .

E vorba despre straturi cu tremolo cu 6 suruburi (vintage)

Posted

Nu. Mai bine bagi bani intr-un nut gen FerraGlide/LSR Roller.

Poti avea locking foarte bun si cu cheite gen Kluston Vintage (cred ca asa le zice) - alea cu cant in centru. Chestia asta te ajuta sa schimbi corzile mai repede, nu le si tine mai strans.

Dar, e drept, cheite mai bune vor tine mai bine coarda pe loc.

Posted

Ma bate gandul sa imi cumpar niste locking tuners pentru straturile mele in ideea de a putea abuza cu inima mai impacata de bara de tremolo. Am vazut ca pe majoritatea chitarelor de la fender de exemplu nu sunt puse asemenea scule desi costul nu e cu mult mai mare fata de niste tunere normale (vorbesc aici de marci consacrate)

Pe scurt : cheite de acordaj normale "brand" sau cheite de acordaj blocabile "brand" .

E vorba despre straturi cu tremolo cu 6 suruburi (vintage)

Strato deLux American are Sperzel Locking, si anumite variante si LSR.

Io zic ca merita mai ales daca ai de unde le lua ieftin, chiar daca trem-ul este vintage. O sa le faci deLux, nu?

Posted (edited)

Eu zic sa schimbi doar cheitele , fara NUT. Eventual poti sa pui Bone Nut da e greu de gasit. Eu pe Custom Shop am Vintage "f" tuners si vreau sa iti zic ca pot sa apas pe vibrator f sanatos si nu dezacordeaza . Chiar si dupa ce sterg corzile ( si te asigur ca trag de ele sanatos), raman in tune ( nu perfect , adik sa pui tunerul si sa fie acordata chitara brici).

Cred ca treaba asta tine mult mai mult de arcuri , corzi decat de tunere.

Eu pe ambele straturi am cate 5 arcuri si sa stii ca e alta treaba decat 3. Si ca sunet e mult mai bine.

Deci pentru inceput te sfatuiesc sa iti pui mai multe arcuri . sa vezi daca iti place ( va fi mai rigid vibratotu dar te obisnuiesti) si pe urma sa vezi cu tunerele.

Edited by Alex_Strat69
Posted

Eu zic sa schimbi doar cheitele , fara NUT. Eventual poti sa pui Bone Nut da e greu de gasit. Eu pe Custom Shop am Vintage "f" tuners si vreau sa iti zic ca pot sa apas pe vibrator f sanatos si nu dezacordeaza . Chiar si dupa ce sterg corzile ( si te asigur ca trag de ele sanatos), raman in tune ( nu perfect , adik sa pui tunerul si sa fie acordata chitara brici).

Cred ca treaba asta tine mult mai mult de arcuri , corzi decat de tunere.

Eu pe ambele straturi am cate 5 arcuri si sa stii ca e alta treaba decat 3. Si ca sunet e mult mai bine.

Deci pentru inceput te sfatuiesc sa iti pui mai multe arcuri . sa vezi daca iti place ( va fi mai rigid vibratotu dar te obisnuiesti) si pe urma sa vezi cu tunerele.

@Alex

Am o intrebare: cum tii reglat trem-ul, culcat la maxim sau putin ridicat dupa recomandarea Fender?

Posted

Repet - schimba tunerele cu ceva de brand - nu conteaza daca sunt locking.

Si un nut care aluneca bine (lemn, ferraglide, lrs roller, sau guitar grease!!!) ar fi foarte folositor, ca sa nu mai 'agate' coarda.

Si Alex a zis bine, e posibil ca nici tremolo-ul sa nu revina corect la pozitia 'zero'. Mai multe arcuri = revine mai sigur (mai ales ca al lui alex e down-only) si se transfera si mai multa vibratie din corzi in corp = sustain mai bun (?) = ton mai bun (?).

Guest Mircea19
Posted

Eu pe Custom Shop am Vintage "f" tuners

si eu pe stratu meu am aceleasi cheite:) sunt foarte bune, eu am puntea putin ridicata si nu am nici un fel de probleme...