www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pheonix - Vremuri


vev
 Share

Recommended Posts

Sunt incepator in domeniu, dar imi permit sa dau cateva sfaturi pentru cei care vor sa cante ca mine cu o singura chitara acustica, fara restul orchestratiei aceasta melodie. Poate sunt eu tampit dar mie imi suna mai bine la refren pe primul vers in loc de Em pe tot versul G - Em. Si la partea cu da, da, nu, nu merg niste Dsus2/Dsus4. Pentru un sound mai apropiat de orginal merge la ritmul de folk clasic pe care se canta melodia adaugat pe beatul 2 si 4 bataia moarta, x. Adica J-xS-SxS. Practic sa combini cat mai multe elemente din toate trackurile pentru a iesi ceva cat mai complet. Pentru cantat pe toate trackurile tabului nu pot sa stiu daca e corect, de aceea nu ma bag, asum tabul ca bun pana cineva va demonstra contrariul cantandu-l si explicand ce este gresit. Din cate imi aduc aminte melodia originala era in F# si nu in G, asta a fost frustrarea mea cand nu stiam sa mut acordurile si voiam sa cant aceasta melodie, mi se parea ca are niste acorduri imposibile. In rest , numai de bine, felicitari pentru munca depusa.

Link to comment
Share on other sites

Nu sunt asa sigur acum pe care am folosit-o, dar cu introul spre cea originala am batut. Varianta pe care am ales-o e cea live de pe youtube de

Stiu ca intro-ul meu spre sfarsit e gresit si finalul rifului principal e si el incomplet, dar nu am gasit inca o formula corecta.

 

pai, daca stii ca e gresit, la ce bun mai postezi? sa stii ca si in varianta live, indicata de tine, intro-ul si outro-ul sunt la fel ca pe discul original EP/1968 (doar ca pe vinil, piesa este cantata cu un semiton mai jos, F# in loc de G).

fara suparare, nu crezi ca ar fi mai bine sa mai studiezi, sa-ti formezi urechea si abia dupa aia sa te apuci sa faci tab-uri?

ah si sa nu uit, corect se scrie PHOENIX si nu PHEONIX!

Edited by StratMan
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

In cazul asta cred ca ai dreptate. Multumesc de sfat, adevarul e ca m-am cam riscat postand asta, nu am acumulat destule cunostinte ca sa pot face unul corect.

 

O zi buna, puteti sterge topicul.

 

N-o lua nici chiar asa in tragic, initiativa ta e laudabila. Considera-le critici constructive, incearca sa corectezi greselile si mergi mai departe. Foarte putina lume face tab-uri romanesti si e pacat.

E nasol ca majoritatea uitam de unde am plecat atunci cand de exemplu ni se parea greu sa schimbam 3 acorduri si am fi dat orice sa ne spuna cineva care e bataia sau ciupitura. Ma refer la piesele romanesti ca de restul e plin internetu'. Ulterior insa toata lumea a avansat, a depasit usor usor etapa dupa etapa dar foarte putini s-au intors sa le spuna si altora cum au facut. Ma includ si eu in categoria asta din pacate...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.