SpiritCrusher Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Am fret buzz la chitara pe toate corzile cand apas pe tasta 3 de la chitara desii pe corzile dupa Re e din ce in ce mai putin. Am verificat cu un card bancar sa vad daca e vreun fret mai inalt si am observat ca fretul 5 si 9 sunt putin mai inalte. Buzz-ul dispare odata ce apas de la 5 in sus. Dar nu stiu ce sa fac, sa strang truss rod-ul sau sa nivelez freturile ? Si chitara asta e putinel mai veche dar in stare destul de buna numai ca truss rod-ul nu vrea sa se miste, am incercat cu un imbus de 4 sau 3 care intra perfect dar nu voia sa se miste. Cu ce unealta se umbla la rod ? Ma enerveaza la culme, in amplificator nu se aude dar fara mor. E chitara electrica.
FiveseveN Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Nu umbla la truss rod, nu are nici o treabă cu problema ta. Chiar tu ai spus că unele taste sunt mai înalte. Apoi care să fie soluția, schimbatul dozelor?
SpiritCrusher Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 Deci cel mai bine sa ma apuc sa nivelez freturile ?
'mnezău Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Ma enerveaza la culme, in amplificator nu se aude dar fara mor. E chitara electrica. Atunci de ce te-ar deranja? Chitara electrică e gândită să fie amplificată.
SpiritCrusher Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 Atunci de ce te-ar deranja? Chitara electrică e gândită să fie amplificată. Da, dar cred ca suntem amandoi de acord ca daca are fret buzz inseamna ca ceva e in neregula...eu mai cant la ea si fara amplificator din lipsa de acustica :|
SpiritCrusher Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 Am realizat ca nu am cum sa fac nivelarea de mana, poate sa ma ajute cineva din Craiova cu problema asta ?
Antoniu Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Chitara inteleg ca este ceva mai veche , este posibil ca tastele respective sa se fi desprins si ridicat in timp ,verifica, poti incerca fixarea, aranjarea lor cu un ciocan cu plastic/cauciuc , altfel as recomandata nivelarea ( nu cred ca nu o poti face... ) Seara buna !
Recommended Posts