alexander33 Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Buna ziua, are careva idee cum as putea inlatura cromul de pe piesele care prezinta acest strat pe chitara? Nu vreau metode scumpe gen sa le sablez, auzisem pe net despre niste metode care pot fi facute in casa, bicarbonat de sodiu, otet, cola, inalbitor, o parte le-am incercat si nici una nu a mers. Vreun sfat? Multumesc mult.
subliminal Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 (edited) cu acid e un mod . cam periculos totusi... foarte usor inlaturi cromul prin slefuire deasemenea. iti trebuie hartie abraziva fina si putina rabdare. Edited August 9, 2013 by subliminal 1
vektor Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Daca piesele respective sunt cromate "corect" [in esenta, daca nu se "cojesc"] singura modalitate e indepartarea mecanica [sau coroziva, dar asta implica prea multa bataie de cap] a stratului respectiv [sablare, slefuire, etc.] si protejarea pieselor prin alta metoda [daca nu iti doresti rugina]. SAU poti sa il lasi asa ? 1
gbcristian Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 (edited) http://www.wikihow.c...-Chrome-Plating prima metoda cred ca se incadreaza; am vazut un tip care curata cromul doar cu cola, dar de pe plastic nu cred ca merge bine de pe metal Edited August 9, 2013 by gbcristian
subliminal Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 ,totusi,in cazul in care vrei sa dai jos stratul de crom de pe saddles,vor interveni aspecte neplacute la sunet/sustain-deci nu te sfatuiesc. in rest-bridgeul,jackplateul,tunnerele si suruburile ce se afla in mod normal pe o chitara ar trebui sa se lase ''jupuite'' relativ usor cu smirghel de 1000 pt metal. 1
subliminal Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 ei,eu banuiesc ca vrea sa isi faca un relic job,iar ca acesta sa fie convingator trebuie ''obosit'' si hardware-ul chitarii.
alexander33 Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 Multumesc mult pentru raspunsurile date, vreau sa indepartez cromul de pe cheitele unui squier, o sa incerc cateva dintre metode si o sa scriu si rezultatul aici, poate va mai ajuta pe cineva in viitor
Vince Windrider Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 o metoda eficienta e sa prepari o solutie salina(apa cu sare) iei un transformator la 12 v (un redresor auto)legi o cheie la un fir ,iar celalt fir pe un conductor metalic.le bagi in apa si astepti cateva ore. nu mai stiu exact daca conteaza unde sa le legi pe fiecare,la plus sau minus dar banuiesc ca e important.din cate retin plusul il pui pe cheie. eu am incercat metoda asta pe o piesa cromata cu un strat de aprox 06-08 mm si l-a dat jos pe tot.
George M. Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 eu am incercat metoda asta pe o piesa cromata cu un strat de aprox 06-08 mm si l-a dat jos pe tot. Nu exista strat de crom gros de 0.6 - 0.8 mm.
vektor Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 cred ca a vrut sa zica .06 [ca la corzi] = 0.06 mm
Recommended Posts