www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Estimez Pretul Unui Instrument?


Recommended Posts

Salut, am o chitara Fender classic 50's player stratocaster cu thremollo sincronizat, sunburst. Doresc sa il vand dar o intamplare recenta m.a facut curios de pretul la care as putea vinde acest instrument: chitara a fost semnata de steve vai... Autograful a inceput sa se stearga, si eu chiar nu stiu ce pret sa ii dau... O vand pt ca vreau sa imi iau o chitara suhr. Va rog fara rautate in comentarii, am nevoie de cunoscatori, si rog seriozitate.

post-16947-0-80391200-1375730290_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cunoscatori domle. Semnaturile artistilor au valoare pe chitarile top end, ba chiar le ridica pretul la revanzare.

Semnatura in cazul de fata este facuta pe o chitara a carei valoare de vanzare in cele mai fericite zile este de 1700 ron ( depinde in ce conditie este chitara/tastele). Bun, plecand de aici, cand unu isi cumpara un stratocaster (orice model) sunt sigur ca numa la Vai nu se gandeste si nu-l intereseaza muzica lui Vai.

 

cu alte cuvinte si astfel fiind spuse eu evaluez chestia asta la pretul biletului spectacolului la Vai (pentru ca ea se va sterge daca chitara va fi cantata) + pretul chitarii in functie de starea ei.

 

 

Total: 1850 ron. Multumit?

Edited by Deenman
Link to comment
Share on other sites

Semnatura o poti lua si la concert in backstage, daca stii cu cine sa vorbesti, pentru ca el ofera semnaturi catorva oameni, asa si eu pot spune ca am o chitara semnata de Gilbert intr-o sedinta privata cu el care m-a costat 5000 E. Astea nu inseamna implicit ca voi cere un procent pe baza costului acelui bilet. Asa ceva este complet ridicol.

 

 

Daca doresc sa am semnatura lui steve Vai imi cumpar asa ceva:

 

http://www.ebay.com/itm/SLIP-OF-THE-TONGUE-cassette-SIGNED-BY-STEVE-VAI-SON-no-tape-/141027320184?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20d5e22178

 

Ti-am explicat deja, daca era o chitara scumpa sau ceva de genu ( de obicei astea nu prea se mai vand, in sensu ca raman la un singur proprietar pe o durata indelungata) atunci valoarea ei crestea considerabil ( vorbim de ordinlor sutelor de lei) dar asa nici o sansa.

 

Decat sa-ti dau tie 4000 ron ( o suma scoasa din burta, aiurea ) pe aceasta chitara sa zicem, prefer sa investesc banii aia intr-un custom shop sau un Strat Deluxe sau alte optiuni nenumarate. Oamenii care is fanii unui artist de obicei vor semnaturile pe chitarile artistului sau pe ceva apropiat (vezi link-ul ebay, un exemplu ar fi un ibanez RG cu semnatura Vai si dozele lui). Asta este realitatea, privita din perspectiva mea. Succes.

 

PS: am inteles eu gresit, sa inteleg ca biletul la masterclass a fost 300 Ron (ok).

Edited by Deenman
Link to comment
Share on other sites

O pui la vânzare şi vezi cu cât se vinde.

Valoarea oricărui obiect comercializabil se estimează în funcţie de piaţă, care are un context temporal. Ex: un apartament din unirii costa acum câţiva ani 300.000 euro, acum costă 150.000 de euro, deşi e absolut acelaşi apartament şi rezistenţa nu i-a scăzut. Dacă vrei să ştii de ce, du-te şi fă ASE-ul (fuckable chicks are a bonus).

 

 

Oricine poate lua o semnătura de la Vai, la un concert, deci, un fan (care este singurul care ar da în plus pentru un căcat de semnătură) ar putea să-şi ia şi el semnătură, care oricum, ar însemna mai mult pentru el dacă o procură el. Aşa, e ca şi cum ai cumpăra „munca” altuia.

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
Link to comment
Share on other sites

Salut, am o chitara Fender classic 50's player stratocaster cu thremollo sincronizat, sunburst. Doresc sa il vand dar o intamplare recenta m.a facut curios de pretul la care as putea vinde acest instrument: chitara a fost semnata de steve vai... Autograful a inceput sa se stearga, si eu chiar nu stiu ce pret sa ii dau... O vand pt ca vreau sa imi iau o chitara suhr. Va rog fara rautate in comentarii, am nevoie de cunoscatori, si rog seriozitate.

 

E greu să o vinzi mai scump datorită semnăturii. În primul rând suportul semnăturii nu prea are legătură cu semnătura. Dacă era un Jem aveai mai multe şanse. Aşa, unul care vrea semnătura lui Vai pe ceva, o poate cumpăra pe un suport mai ieftin, CD, poster, bilet de concert, etc.

Link to comment
Share on other sites

faci un calcul simplu:cat a costat chitara de noua + cat a costat semnatura lu' vai si imparti la 2-iti da pretul negociabil....

 

Semnatura lui vai cat a costat? asta cum o apreciezi? daca eu am o sedinta privata cu Steve Vai si m-a costat 5000 euro bagi 2500 euro la pretul chitarii? ti-am spus deja ca asta este ridicol. In concluzie, semnatura in cazul de fata poate fi un boost in vanzare, ca si un bonus primit la cumparare. Eu cam asa o vad.

Edited by Deenman
Link to comment
Share on other sites

Hai sa o luam in ordine:

 

Classic Player '50 nu este chiar o chitara low end, ci este cea mai buna mexicana impreuna cu Classic Player '60, este "Custom Shop Designed" de master builder Dennis Galuszka, are doze american vintage 57-62 cu middle rwrp, radius 9', tremolo in 2 pivoti si saddles vintage din otel indoit.

Pretul de magazin este 3150.

De aici trebuie sa pleci. Daca este in stare perfecta semnatura trebuie sa fie un plus. Daca are defecte (uzura) la pretul de second, poti adauga cateva milioane pentru colectionari.

Ca Steve Vai pune sau nu mana pe Strat nu are nici o relevanta, este printre cei mai valorosi chitaristi si maestri, in mod sigur are in colectie cateva strat-uri dincolo de contractul de endorsment cu Ibanez, care maine poimaine se termina si, hop!, il vei vedea ca scoate un album numai cu Strocastere.

Pentru o chitara in stare perfecta estei indreptatit sa ceri cel putin pretul de magazin (avand in vedere autograful).

 

Multi vorbesc din auzite, sau nici atat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Classic playere sunt pe forum cate vrei si la preturile sus mentionate. Sa-si puna chitara cu 1 ban mai ieftina ca pretul in magazin, cum spune regulamentul sa vedem si noi cine o cumpara. Cati fani Steve Vai are Romania?

 

Scuza-ma ca-ti spun saddles-urile din otel indoit sunt cea mai proasta alegere pe care a implentat o fender,iar chitara este una mediocra ca si pret si constructie , cea mai ieftina chitara de la fender costa 1800-2100 Ron noua, asta nu este la ani lumina distanta. Da seria este laudata, insa nu este o chitara de colectie sau in care sa investesti.

 

Dgeeko daca tot esti asa cunoscator stii ce inseamna low end? sau entry level? classic player este o chitara ce precede clasica fender mexic standard pe scara ierarhica fender. (cea mai ieftina chitara oferita de Fender). Daca e sa o iei asa , este o chitara entry level/low end.

 

Ia nu va mai dati atatea aere astia cu cateva chitari avute prin mana/sau pe acasa ca 1-2 ma enervez si-mi mai cumpar 10 straturi si 10 gibsoane. Parerile despre serii sunt pur subiective , daca eu am avut seria aia nu o sa am aceasi parere cu altul.

Edited by Deenman
Link to comment
Share on other sites

Deenman

Ia mai cumpara-ti repede 10 straturi si 10 gibsoane. Poate vei intelege valoarea unui instrument. Pana atunci ciocu' mic, ca noi suntem la putere astia care le-am cumparat deja.

:death:

 

Saddles clasice sunt din fier indoit pe toate seriile American Vintage, mai nou American Standard, ca sa nu mai vorbim de Custom Shop reissue sau time machine, inclusiv seria mai noua Select si bineinteles aproape toate instrumentele signature.. Singurele altfel sunt American series pana in 2008 (inteleg ca ai una), Deluxe series, Custom Classic si Custom deluxe cu toate variatiile lor,

 

 

@mr. Vintage:

- Se facea fender in Mexic si inainte de 89 (se numea fender squier)

- Nu exista Classic Player '70. In seria Classic Player, in afara de strat '50 si '60, mai sunt Baja Telecaster si Jazzmaster.

Sa nu confundam cu seria Classic (si atat).

Link to comment
Share on other sites

Hai totusi sa nu insult si sa ma comport ca pe un forum.

 

Eu fiind mai tanar si fara experienta in domeniul asta, tragi concluzia ca habar n-am ce zic. Insa internetul e plin de infromatii utile, trebuie doar sa ai vointa si timp liber sa cauti.

 

Asltfel iti zic eu sigur niste avantaje ale saddle-urile bune ( alea de care vorbesti tu pe american pana in 2008) pe care probabil ca le stii:

 

- pentru un sustain marit e mai util un bridge care are o masa unitara mai mare. Saddles-urile de pe american pana in 2008 sau pe americanele plus din 1988~ , au aceste componente pline (nu din tabla) si daca te uiti atent ele cand pui corzi pe ele se comporta ca un singur bloc, pentru ca stau lipite una de alta pe o suprafata incontestabil mai mare fata de cele vintage care nu-s altceva decat tabla.

 

- dejeaba imi dai exemple ca se folosesc pe seriile respective, cate firme admit/recunosc ca au probleme la proiectare si nu iau nici o masura? (gibson cu headstockul inclinat ar fi un exemplu. lipsa volutei) - s-a facut si cu voluta si si-au luat injuratori, ca nu e vintigi, asa e si cu saddles-urile. oamenii vor ce era in 195x cand se faceau astlfel, cu toate ca nu sunt mai bine, ele ofera un altfel de sunet fata de cele pline, eu unul nu le prefer si multi isi schimba saddle-urile din tabla cu unele pline.

 

- recunoaste si tu cat de comod este un bridge cu saddles plini (si cu surubele pentru intonatie care intra sub ) fata de cele din tabla care te freaca la mana pentru ca de obicei is mai mari si iesite inafara(saddles), datorita, repet, masei mici de material pe care o necesita saddles-urile vintage.

 

 

Fara pic de ura sau sarcasm iti spun ca treptat cu experienta o duc binisor, si am ajuns deja sa detin si un american strat si un gibson standard (deci sunt pe drumul cel bun, intr-un timp asa scurt, nu multa lume face asta). Nu pot spune acelasi lucru si despre prestatia mea in ale cantatului la chitara, care ramane cam la fel, din pacate (adica foarte proasta).

 

Tot ce voiam sa subliniez: e de luat in considerare seria Classic Player , apropiata ca pret de un mexican (piata SH) insa considerabil mai cu simt construita, asa cum ai specificat si tu de la doze la tremolo.

Link to comment
Share on other sites

... nu mai zic decat un singur lucru apropo de ce-ai zis cu 2-3 posturi mai sus:

- internetul este plin de informatii numai sa ai timp si vointa sa cauti, insa ai grija ca acelasi internet este si mai plin de gunoi si informatii gresite postate de nestiutori si oameni care se afla in treaba. La un moment dat este greu sa discerni pleava de seminte.

Spre exemplu:

- tesitura de la neck-joint la Jeff Beck signature n-are nici o legatura cu forma de la Ibanez seria JS. Este insa cea folosita la seria American Deluxe si la Select (vorbim de Fender Stratocaster).

 

Apropo stiai ca intre Ensenada (Mexic) si Corona (California USA) sunt aproximativ 180 mile adica ceva mai putin de 230 Km?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.