www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pareri Pentru Cateva Scule De Inceput


Recommended Posts

Tocmai am intrat putin pe niste site-uri de documentatie pentru home studio. Am gasit informatii foarte utile, dar am intampinat dificultati la cateva, care erau incomplete sau nu erau deloc. Am citit topicurile de acest gen pe-aici, doar ca nevoile mele ar fi putin diferite fata de ce am vazut in celelalte topicuri.

As vrea sa inregistrez niste melodii, doar ca nu stiu ce scule ar fi mai potrivite. (daca ajuta la ceva, genul abordat e metal: symphonic, power, black, death, si ocazional ar merge din alte genuri: rock alternativ, pop-rock, chestii de genul asta).

Mi-am downloadat o gramada de programe, dar sunt consient ca nu sunt suficiente.

 

Trecand la subiect:

ce cred ca mi-ar trebui ar fi niste monitoare dragute, o placa de sunet, mixer, preamp, microfon, casti, eventual tratament acustic pentru camera.

 

prima mea intrebare este: am nevoie si de placa de sunet, si de mixer si de preamp sau pot sa iau doar doua dintre ele sau numai una? nu vreau sa inregistrez mai multe instrumente deodata, asa ca teoretic ma gandesc ca nu mi-ar trebui mixer. instrumentele pe care vreau sa le inregistrez sunt: voce, vioara, viola, violoncel (si poate si contrabas). daca imi iau o doza pentru instrumentele astea cu corzi, e mai ok sa le bag in mixer, direct in placa de sunet, sau mai intai in preamp si apoi intr-una dintre astea? iar legat de doza, imi poate recomanda cineva niste doze dragute in suma de 100-200 de lei? sau ar fi mai ok sa-mi iau microfon special pentru inregistrat instrumentele astea?

 

apoi, pentru voce ma gandeam ca ar trebui sa-mi iau neaparat un condensator, pe care as da cam 300-500 de lei (sau daca e mai ieftin si suna ok - repet, sunt la inceput - nu ma deranjeaza). ma uitam la un behringer c1, samson c01, sau eventual la un shure sm57 (ca sa-l am si pentru live eventual). aici iau in considerare si bugetul, nu numai calitatea. adica mai degraba mi-as lua behringerul din punctul meu de vedere.

 

iar la monitoare si la casti chiar nu ma pricep, dar nu cred ca as investi mult in ele. credeti ca sunt ok boxele stock din calculator si niste casti in ear apple pentru inceput? :D (chiar am buget redus si nu vreau sa investesc in lucruri pe care nu vreau sa pun accent acum, plus ca ma gandesc ca daca fac un mix la calitate slaba in monitoarele mele ,,stock" s-ar auzi mai bine si la alte monitoare stock decat daca as avea niste monitoare de zeci de miliarde, pentru ca lumea asculta tot la astea ieftine).

 

iar tratament acustic imi trebuie pentru toata camera neaparat? e mai ok sa-mi iau bureti pentru toata camera ??? sau...ma gandeam sa-mi iau 4 panouri de burete sa fac o incapere relativ mica, in care sa pun doar microfonul. sau la calitatea asta a microfoanelor nu prea conteaza?

 

si ma gandesc ca anumite lucruri se pot cumpara second hand. si daca se pot cumpara, care ar fi astea dintre cele care mi-ar trebui?

 

sper sa va faceti timp sa cititi cat am scris :D multumesc anticipat :D

 

puteti asculta aici o melodie la care as vrea sa-i cresc calitatea. toate instrumentele in afara de voce, chitara si bass sunt midi momentan.

http://www.youtube.com/watch?v=8LCu8FFJ1Bc

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nu vreau sa inregistrez mai multe instrumente deodata, asa ca teoretic ma gandesc ca nu mi-ar trebui mixer.

Corect. Mixerul e pentru mixat. Și sunt foarte multe plăci audio cu preamp(uri) integrat(e). De fapt sunt și microfoane cu preamp și interfață incluse.

 

credeti ca sunt ok boxele stock din calculator si niste casti in ear apple pentru inceput?

Ce înseamnă "boxe stock"? De unde am putea ști cu ce boxe l-ai cumpărat?

Iar căștile Apple sunt notorii pentru calitatea slabă, mai ales considerând prețul lor.

 

ma gandeam sa-mi iau 4 panouri de burete sa fac o incapere relativ mica

Ăla nu e tratament acustic, tratamentul implică un diagnostic. Pentru voce și poate chiar vioară etc. ar putea fi suficient un spațiu izolat în acest fel. Dar de tratamentul acustic ai nevoie pentru monitorizare.

 

Acestea fiind spuse, dacă scopul tău e să produci material personal la preț cât mai mic, se găsesc tot felul de VSTi-uri cu instrumente cu corzi. Captarea lor nu-i tocmai ușoară, nici dacă vrei să fie foarte dry (greu de izolat) nici într-un spațiu plăcut reverberant (ai acces la o sală de spectacol?). Apoi nu-i ușor nici să găsești instrumente bune și să cânți bine la ele. Deci aș zice că un sampler sau chiar sintetizator ar fi mai practic. Nu știu ce ai folosit în piesa din exemplu, dar există unele foarte realiste.

Link to comment
Share on other sites

boxele mele sunt astea: http://reviews.cnet....7-32069388.html nu sunt deloc ce-mi trebuie, sunt si vechi, nici melodii mp3 nu mai pot asculta normal la ele. asa ca daca tot trebuie sa-mi iau ceva, sa-mi iau ceva cat de cat ok. prin ,,stock" am vrut sa spun calitatea medie a boxelor folosite in general de oamenii care nu fac productii muzicale. la boxe si la casti chiar nu ma princep. daca imi pote recomanda cineva ceva.... :D preferabil ieftine, nu stiu, maxim 500 de lei ambele poate

vsti-uri am, doar ca as vrea totusi sa fie sunetul inregistrat exact cum e el. la clape (si la instrumentele acustice cu corzi) nu stau rau (si am prieteni care canta la respectivele instrumente, nu eu la toate :D), doar ca ce fac la clapa la melodiile din genul de care am zis se refera la strict toate sunetele in afara de vioara, viola si violoncel, pentru ca sunetul vreau sa fie cat mai natural la instrumentele acustice.

deci tratamentul acustic imi trebuie oricum? sala de spectacol..................cred ca ar fi daca ma straduiesc putin sa vorbesc cu niste prieteni :D

iar ca placi de sunet...imi recomanda cineva ceva pana in 300 de lei?

daca e sh si merita, mi-as lua sh orice, doar ca stiu ca unele se cumpara strict din magazin.

Edited by Octavian Dan
Link to comment
Share on other sites

As vrea sa inregistrez niste melodii, doar ca nu stiu ce scule ar fi mai potrivite. (daca ajuta la ceva, genul abordat e metal: symphonic, power, black, death, si ocazional ar merge din alte genuri: rock alternativ, pop-rock, chestii de genul asta).

Mi-am downloadat o gramada de programe

ce cred ca mi-ar trebui ar fi niste monitoare dragute, o placa de sunet, mixer, preamp, microfon, casti, eventual tratament acustic pentru camera.

prima mea intrebare este: am nevoie si de placa de sunet

.....nu vreau sa inregistrez mai multe instrumente deodata, asa ca teoretic ma gandesc ca nu mi-ar trebui mixer.

...instrumentele pe care vreau sa le inregistrez sunt: voce, vioara, viola, violoncel (si poate si contrabas).

... doza pentru instrumentele astea cu corzi, e mai ok sa le bag in mixer, direct in placa de sunet, sau mai intai in preamp si apoi intr-una dintre astea?

.......microfon special pentru inregistrat instrumentele astea?

.... pentru voce ma gandeam ca ar trebui sa-mi iau neaparat un condensator......ma uitam la un behringer c1, samson c01, sau eventual la un shure sm57 (ca sa-l am si pentru live eventual)

.....chiar am buget redus

....monitoare stock

....tratament acustic......... sau la calitatea asta a microfoanelor nu prea conteaza?

second hand.

multumesc anticipat

 

Pfff... nu-i uºor... Greu ºi de sintetizat tot postul tãu... Acel "eventual" face o diferențã de câteva sute de lei între opțiuni... Nu-ți trebuie acum SM57 ! Baby steps.

 

Aia cu "o grãmadã de programe" n-am priceput-o ! Îți trebuie un DAW simplu, dacã zici cã pregãteºti soundul înainte...

 

Condenser + DAW + cãºti [ la condenser ai varianta USB/PA inclus sau varianta cu un preu cu phantom, gen MIC100 sau MIC200 ]

 

Total estimat = aprox 800 lei

...

 

La microfon, bazat pe ce-am testat, aº recomanda un AKG C1000S . Bun, atât pt voce cât ºi pt instrument.

ªi eu zic sa te orientezi la cãºti, nu la monitoare, pentru monitorizarea în timp real la înregistrarea acusticã.

 

Tratament acustic, deocamdatã nu... N-ai putere/volum atât de mare ca sã ai nevoie, deocamdatã... Plus cã AKG-ul ãla pe care ți l-am recomandat are posibilitatea de a capta unidirecțional, cu accesoriile din dotare.

 

Baftã !

.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ok, pai atunci fara live :D adica imi ajunge microfon doar pentru inregistrari, condensator, unidirectional :D mi-a mai recomandat cineva akg, dar cred ca as prefera niste solutii mai ieftine....poate pana in 300 de lei

iar daca ar fi sa-mi iau numai una dintre cele de mai sus, ce ar trebui sa-mi iau intai? (pentru ca oricum nu mi le iau pe toate o data)

deci daw am cubase, reaper si magix music maker 16. cubase-ul mi se pare complicat, asa ca momentan folosesc reaperul pentru mixat (cu niste pluginuri) si magix-ul pentru editat ce inregistrez cu microfonul.

iar casti de care ar trebui sa-mi iau? :D in jur de 200 de lei

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.