Popular Post FiveseveN Posted July 17, 2013 Popular Post Posted July 17, 2013 (edited) Recent mi s-a îndeplinit o dorință mai veche și am ajuns în posesia unui bas electric (românesc, din câte știu), și bineînțeles i-am aplicat tratamentul inevitabil de personalizare. Starea inițială: Modificări: refinisare dozele care de fapt erau single-coil au fost modificate într-un H (bridge) și un S cu magnet mai mare (neck) controlul de ton clasic a fost transformat într-un treble boost reglabil (0—22 dB) setup general. Making of: Niște piromanție. Îndepărtarea zgurii; nu-i rău nici aspectul post-incendiu, poate îl voi aplica următoarei chitare. Curățarea tastierei: Neck-ul după șlefuire și ulei: Interiorul dozelor + încă un single-coil românesc pe care l-am reciclat. Doza neck în reconstrucție: suportul în erau înșurubați "polii" a fost transplantat în cealaltă doză, așa că am confecționat o placă pentru a le păstra rolul decorativ. Doza bridge "reîntregită". Evident bobinele nu sunt identice, dar funcționează destul de bine ca humbucker. Am avut noroc că doza donatoare era înfășurată invers. Mâine revin cu finalul poveștii . Edited July 17, 2013 by FiveseveN 11
mikeru Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 m-am speriat... am citit prima postare până la pozele cu ”starea inițială”. apoi am tot dat next la poze și am văzut că-l arzi... mă gândeam ”așa personalizare merită un bass?” )) sunt foarte curios ce a ieșit în final, tatăl meu a meșterit un jazz bass tot de la Hora/Doina (românesc, na!), iar eu i-am pus la dispoziție dozele jazz de pe un Fender MIM, așa că-s interesat de ce ți-a ieșit:D
alinu_tau Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 (edited) Cu dozele alea nu o sa iti iasa nimic. Poti sa le arunci direct la cos, eventual pastreaza carcasele si magnetii, poate iti mai folosesc la ceva, vreodata... poate ca daca ai mai legat o bobina in serie, nu stiu... dar oricum, sunt departe de niste doze adevarate. Un bass dintr-asta avea basistul cu care cantam eu prin 1990, se auzea groaznic de incet si infundat. Faina faza cu focu` de tabara... credeam ca vrei sa-l arzi de tot Hendrixule ce esti! Vodooo Edited July 18, 2013 by alinu_tau
ggg Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Cu dozele alea nu o sa iti iasa nimic. Poti sa le arunci direct la cos, eventual pastreaza carcasele si magnetii, poate iti mai folosesc la ceva, vreodata... Depinde .Prima data trebui masurata inductanta . Ar trebui bobinate 300 de spire si masurat din 100 in 100 ca sa vada ce se intampla . Daca magnetul este suficient de bun , ar putea iesi ceva .
Popular Post FiveseveN Posted July 18, 2013 Author Popular Post Posted July 18, 2013 Nu-s extraordinare dozele dar sunt suficiente deocamdatã, oricum cred cã voi mai experimenta cu electronica. Materiale pentru studiu finisaj: Pregãtire pentru lãcuit: Și rezultatul final: 14
TheZKD Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Ce fel de lac vei folosi ? Not bad by the way , buna ideea de studiu finisaj .
FiveseveN Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 E lăcuit dar cu un strat subțire, nu glossy, pentru rezistență la umezeală și jupuire. Lacul e acrilic de la Dupli-color.
FiveseveN Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Domnul Newton avea și niște hobby-uri bizare pe lângă cele care au ajutat umanitatea 2
FiveseveN Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Ar trebui să vezi la ce lucrez acum . 1
Recommended Posts