www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Inregistrare Stereo Din Mixer Cu M-Audio Fast Track Ii ?


Recommended Posts

Domnilor, va salut.

Am o intrebare urgenta din familia "se poate sa ...?"

Am o placa de sunet M-audio Fast Track II, care are doua intrari mono: una de microfon si una de instrument.

Se poate sa inregistrez semnal de linie dintr-un mixer, legand una din iesirile mixerului (sa zicem Left) la intrarea de microfon si cealalta iesire (Right) la intrarea de instrument?

Ca soft vreau sa folosesc Cubase 7 Artist.

Grija mea este ca iesirile de linie din mixer nu se vor potrivi cu intrarile de microfon si instrument pentru ca acestea din urma au preamplificare.

Pareri?

Link to comment
Share on other sites

Mixerul are control de volum, iar Fast Track-ul are controale de gain pentru ambele preamplificatoare. Deci ai suficiente opțiuni pentru a regla nivelul semnalului. Totuși calculatorul tău nu are o interfață audio integrată, cu intrare de linie? Sau ți-a zis vr-un maistru că nu e "de calitate"?

Link to comment
Share on other sites

cred ca mai bine incerci cum a zis 57 folosind placa built-in si asio4all. eu am incercat sa trag cu fast track ii si nu am reusit in niciun chip sa trag stereo fara sa distorsioneze un canal ca naiba. Pana la urma am obtinut ceva multumitor dar mono:

 

http://forums.rgc.ro/topic/75351-iulian-galeria-mea-cu-chestii/page__view__findpost__p__793897

Link to comment
Share on other sites

instalezi asio4all si te joci cu sliderul de la buffer - pana vezi ca nu pacane. In cazul tau poti folosi un buffer mare fiindca nu te intereseaza latenta.

 

Dupa ce ai setat bufferul ajustezi nivelul din mixer & software a.i. sa nu distorsioneze (distorsiunea din software se rezolva cu un compresor) dar daca ai dat prea tare din mixer ai distorsiunea din circuitul placii de sunet si nu scapi de ea.

 

Tine cont ca trebuie iei ca referinta nivelul maxim cand canta toata lumea, se lovesc cinele in draci, etc.

 

Si ca ultim sfat incearca sa tragi pe bucati de mici(1 piesa/ cateva minute) si faci release de driver intre ele - cubase are optiune de "release driver when app is in background"

 

Daca spun prostii ii invit pe ceilalti sa ma corecteze.

 

Spor

Link to comment
Share on other sites

in cazul in care nu am fost clar o explic ca pt tine:

cand dai blana din mixer si intrii in placa de sunet cu nivel xxl distorsioneaza din hardware(din componentele placii de sunet).

Cand ridici de slidere in cubase ca berbecu` si face clip este software si daca semnalul sursa nu este busit poti baga un compresor ca sa reglezi dinamica / volum total. Se intampla adesea sa ai o diferenta foarte mare de nivel cand sun lovite cinele, etc . Drept urmare tu dai din slider nivelul foarte mare ca se se auda tot si cand tobaru da in cinele se face totul rosu => bagi un compresor care sa reduce din dinamica si sa niveleze semnalul.

 

Spor

 

Dacă e vorba de înregistrare, unde într-adevăr nu te interesează latența, de ce naiba ai mai folosi ASIO?!

ai si tu dreptate :)

Link to comment
Share on other sites

Dacă e vorba de înregistrare, unde într-adevăr nu te interesează latența, de ce naiba ai mai folosi ASIO?!

 

 

Se foloseste ASIO al interfetei ca sa ai setarea optima , De obicei asa functioneaza cel mai OK ..dar sunt cazuri cand asio4all ajuta ...depinde de configuratie .In cazul meu la orice scula a, avut asio4all nu a functionat mai bine ci facea figuri ..pana la blocarea PC-ului ...

 

Inregistrezi ...DAR !!! si redai din Cubase unde mai incarci si cu efecte pe fiecare canal mai ai si MIDI deci totusi in acest caz te intereseaza latenta .ASIO functioneaza si la intregistrare si la redare .Dup un canal inregistrat incepi sa redai ...tobele deja le ai din loop-uri wave ....sau MIDI etc etc ....

 

 

La E-MU 0404 daca nu folosesc driverul ASIO venit cu placa nu pot sa reduc latenta , cu ASIO propriu ajung la 2ms daca nu am MIDI si sute de canale si efecete. De obicei cu MIDI trebuie sa pun pe la 40-50ms deoarece cu tobe MIDI mai ales cele dinamice SF2 si cu multe canale wave audio incepe sa "scartaie " ..

 

Dar am incercat ASIO 4ALL si cu sunetul onboard ..nu mi-a ajutat cu mai nimic ..deci depinde de . de arhitectura .PC-ului de configuratie ..de driverele In-Out .

 

La E-Mu 0404 se poate folosi DSP-ul hardware "rutat" din CUBASE exact pentru a mai elibera CPU de incarcare ...si in acest caz trebuie driverul ASIO ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Inregistrezi ...DAR !!! si redai din Cubase

De ce ai presupune asta? Unde a menționat 24fret o astfel de intenție? Iar dacă vorbim de monitorizare

1. Fast Track are Direct Monitoring

2. Probabil are și mixerul un bus ce poate fi folosit pentru monitorizare.

3. Mixerul din Windows 7 are monitorizare software cu latență scăzută ("Listen to this device").

 

Chiar tu ai explicat de ce nu e relevantă latența la înregistrare, într-un post la fel de prolix (caracteristic, de altfel).

Link to comment
Share on other sites

De ce ai presupune asta?

 

hai mai ... @57 de la primul soundcard ce l-am avut prin '95-'96 aveam direct monitor ...cu doua ocazii am avut prin soft ..cu USB la Alesis si cu Zoom H4 ...latenza era minima insesizabile nu decoloreaza nimic ...dar nu-mi place mie ...mixerul placi de sunet se anula si trebuia sa lucrez din comenzile mixrului Alesis MX16 USB .... si sa monitorizez tot din Alesis..

Zoom H4 are comenzile greoaie ...ptr schimbari de reglaje rapide ..asa ca foloseam iesirea audio Line Out ..din mixer si recorder .

 

 

Latenta DAW-ului la redare...cu cat mai incarcat este CPU si RAM-ul cum stie toata lumea se incetineste PC-urili...adica se latentziaza ....

 

Daca am 25 de track-uri pe fiecare 4-5 efecte VST mai am si o toba dinamic SF2 ce ocupa RAM 240MB +softul de redare ..eventual esti nevoit sa folosesti DFD ..IN LOC DE ram .......trebuie sa cresti "bufferul " ASIO ca sa nu pacane sau sa redea sacadat etc ...Daca mai folosesti si un sintetizator soft serios nici nu mai poate nimic PC-ul nu mai e vorba de latenta ci de blocare ,,,

 

Asa ca pana la un anumit grad ajuta un ASIO bun ....croit pe softul folosit ( firmware) si pe arhitectura PC pe BIOS..etc...

 

La acest lucru ma refer ...trebuie sa si redai din Cubase trackurile . audio si MIDI ..ASIO ..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.