www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Help Cu Rigul


 Share

Recommended Posts

Salute, rigul meu era asa: les paul -> pedalier ( isp decimator (singurul buffer) -> trex mudhoney -> boss fv-500h -> korg pitchblack + -> maxon fl-9 -> mxr carbon copy. Am mai incercat doar chitara direct in amp, fara nimic, dar niciodata n-a sunat cum suna azi, mai ales ca mi-am schimbat toate lampil cu tung sol. Bagai efectele, fara pedala de volum si apoi fara mudhoney, in fx loop (modificat sa fie paralel), chitara fiind direct in amp. Sunetul se imbunatati enorm, total alta lume, ton superb, dinamica, etc. In loop o sa pastrez in ordinea asta: decimator -> flangerul -> carbon copy si o sa comunice cu ampul prin vreo 2 cabluri de 6 metri, mai am nevoie de un buffer dupa MXR?

In fata ampului mi-ar mai trebui mudhoney-ul pt ca o foloseam ca un solo boost si tunerul (true bypass), dar asta inseamna inca un cablu catre amp si un buffer neaparat. Insa ma descurc si fara mudhoney, tunerul il pot folosi separat de tot circuitul, iar la pedala de volum cred ca o sa renunt de tot.

Se poate sa pastrez tonul de acum punand pedale in fata ampului? Sa imi fac la cineva o pedala doar buffer si sa incerc? Trebuie sa imi mai vina un overdrive, o copie dupa hoochie mama, deci ar fi 3 pedale in fata ampului. Ce mi-ati recomanda pentru un ton cat mai bun, avand in vedere ce am? Multumesc foarte mult! :D

Link to comment
Share on other sites

Damn :)) foarte tari astea, m-a tentat un octaswitch candva dar momentan nu se renteaza.

 

O alta intrebare, se poate cumva folosi un boost in fx loop? O marire de volum (implicit si de gain, probabil) pt solo-uri. Pedala de overdrive, dupa cum e de asteptat, compreseaza prea mult semnalul, iese total din discutie.

Link to comment
Share on other sites

Daca pedalele sunt True Bypass, nu ar trebui sa iti afecteze sub nici o forma sunetul...

Pete Cornish explică de ce nu-i tocmai adevărat: http://www.petecornish.co.uk/case_against_true_bypass.html

 

 

O alta intrebare, se poate cumva folosi un boost in fx loop? O marire de volum (implicit si de gain, probabil) pt solo-uri.

Depinde de amplificator (ce model e?), de volumul pe care-l setezi de obicei și de boost.

Pentru întrebarea inițială, cea mai simplă soluție și cea mai corectă d.p.d.v. tehnic e să păstrezi Decimator-ul primul în lanț și nu în loop.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pentru întrebarea inițială, cea mai simplă soluție și cea mai corectă d.p.d.v. tehnic e să păstrezi Decimator-ul primul în lanț și nu în loop.

De ce este mai corect sa pui noisegateul inainte de distorsiune? Marea parte a zgomotului nu vine de acolo?

Sau problemele apar pentru ca intrarea in pedala de distortion/amp nu este "curata"? :spidey:

Link to comment
Share on other sites

Sau problemele apar pentru ca intrarea in pedala de distortion/amp nu este "curata"? :spidey:

Exact, semnalul trebuie detectat unde are dinamică maximă. Am explicat de mai multe ori cum funcționează și cum se folosesc, inclusiv...

 

 

Daca preampul este zgomotos, ai nevoie de unul in bucla.

De asta se recomandă gate cu sidechain separat, de genul NS-2. Vezi și http://www.diystompboxes.com/smfforum/index.php?topic=83433.msg693323#msg693323

Link to comment
Share on other sites

@Fiveseven "Depinde de amplificator (ce model e?), de volumul pe care-l setezi de obicei și de boost." Ampul este marshall jcm 900 4100 (dual reverb). Ce pot folosi in loop ca boost? Sa aiba cam acelasi efect ca un overdrive in fata ampului.

 

Noise gate-ul, la setup-ul meu, cel mai bine isi facea treaba primul in lant, imediat dupa chitara. Oricum la mine e pus sa fie foarte discret pentru a nu-mi afecta dinamica. Si da, un decimator G-string ar fi numai bun, avand sidechain; poate reusesc sa fac un schimb si sa dau o diferenta. Asa as avea buffer si noise gate dupa chitara si in loop, cred ca m-ar avataja ft bine indiferent de pedalele folosite.

 

Se pot face pedale doar buffer,nu?

 

@Dudu "pune tunerul inaintea celorlalte pedale", korgu este true bypass, mai schimba ceva sau mai conteaza locul lui daca e TB?

 

Va multumesc foarte mult de ajutor!!

Link to comment
Share on other sites

Ce pot folosi in loop ca boost? Sa aiba cam acelasi efect ca un overdrive in fata ampului.

Un overdrive în fața ampului.

Până la urmă vrei diferență de saturație sau de volum?

Vezi http://www.muzique.com/lab/boost.htm și http://www.guitartoneoverload.com/2010/06/01/why-isnt-my-clean-boost-pedal-increasing-my-overall-volume/

 

 

Isi fac toate foarte bine treaba, dar unele suna mai bine pentru gustul fiecaruia decit altele.

Normal un buffer ar trebui să fie complet "transparent". Dacă există diferențe perceptibile între modele înseamnă că unele nu-s bine proiectate sau nu sunt doar buffere ci introduc și filtrare și/sau distorsiune.

Link to comment
Share on other sites

Am tot citit de treburile cu boost de gain sau volum, de-aia am si incercat overdrive-ul in bucla dar pana la urma vad ca tot un clean boost imi trebuie (speram sa rezolv cu OD-ul). Si bineinteles ca decimatorul meu era mai eficient in fata ampului, am loop-ul paralel pe amp :)), juma de creier....

Link to comment
Share on other sites

1) Folosesc un visual sound 1 spot pt alimentarea pedalelor si in loop avem alimentate asa: crabon copy, flangerul, decimatorul; am bagat mudhoney-ul in fata ampului si l-am alimentat, totul bine; am bagat tunerul in fata ampului si a inceput sa piuie constant, aceeasi chestie se intampla daca pun si decimatorul in fata ampului si alimentez toate pedalele cu daisy chain-ul. Daca folosesc o alimentare separata pentru tuner sau decimator in fata ampului, no problem. Se poate rezolva cumva sa alimentez si pedalele din loop si cele din fata ampului cu aceeasi sursa fara sa piuie? Presupun ca un voodoo pedal power ar rezolva asta, cu ce am eu cred ca pot lasa doar delay-ul in loop si sa-l alimentez separat.

 

2) Pe loop am un ECC83 si volumul pe bucla e chiar mai mare decat cel din amp. Daca pun un ECC81 ar trebui sa fie ok, nu? Se pot interschimba? Evit ecc82 deoarece are factorul de gain prea mic (20), 81-ul ar trebui sa fie numai bun.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.