florinmarinoiu Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 (edited) Am testat cabinetul am fost foarte incantat de el in combinatie cu fender 5C1 Chiar mi-ar placea mult sa am asa ceva acasa, as avea chef tot timpul de studiu. As fi foarte curios cum ar fi in combinatie cu un amp de 20 w pt cantari mai " zgomotoase ". Este mic dar nervos . Prefer tot varianta closed back mai ales ca difuzorul fiind de 10 nu are asa mult low end si faptul ca este inchis il ajuta mult . Per total sunet cald, cu medii foarte bune, excelent pentru sound mai vintage . Estetic arata si in realitate foarte bine. Multumesc pentru aprecieri. Dupa cum ai vazut am mai lucrat cate ceva la cabinet.Azi am sa caut prin oras un maner mai serios pentru a fi transportat mai usor. Constructia amlplificatorului am postat-o aici: http://forums.rgc.ro...nder-champ-5c1/ Amplificatorul suna intr-un mare fel. Urmeaza sa fac o cutie pentru el. Am sa revin cu detalii. Edited March 9, 2013 by florinmarinoiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
impaiatu Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Referitor la schitele de taiere, n-ar trebui ca panoul frontal sa fie taiat cu 1mm mai mic pe fiecare latura? Pt. a lasa loc si materialului in care acesta va fi imbracat. Si poate si panoul din spate. N-am facut niciodata un cabinet si nu stiu cum se procedeaza in cazu' asta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 (edited) Poti seta grosimea taieturii dar implicit o are pe 4 mm, grosimea normala a unei panze. Incerc sa le pun toate pe aceeasi pagina, calculat la o grosime a materialului de 18 mm. Nu stiu daca va folosi placa difuzorului si spatele din acelasi material dar le pun tot pe 18 mm Am trecut piesele pt. Mesa sub diminutivul "mes", numerotate de la 1la 3 reprezentand partile de sus-jos, laterale, fata spate (te prinzi tu care sunt) scazand grosimile materialului. La fel am procedat si cu Marshallul dar l-am denumit "mar". Daca sunt nelamuriri sunt prin zona. Amandoua sunt closed back. Sorine, ești cel mai tare, merci mult de ajutor. Prima oarã când m-am uitat pe schita nu am înțeles dimensiunile, apoi am înțeles ca ai calculat dimensiunile placilor si in funcție de grosimea placilor sa iasã dimensiunile exacte a cabinetului pe exterior. Super treaba, apreciez efortul si dau 2 beri când treci prin Brașov. Multumesc tuturor care m-au ajutor cu sfaturi si soluții tehnice, rãmân dator. Pentru așa ceva este acest dorm, sa ne ajutam reciproc, nu sa ne luam la misto (cum de altfel sunt destule exemple pe forum). Multumesc încã o data si respect. Edited March 9, 2013 by Airhead 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
impaiatu Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Cu multa placere. Totusi mai verifica tu odata cotele, si dupa cum am spus undeva mai sus, nu stiu daca nu cumva mai trebuie scazut din panoul frontal si cel din spate grosimea materialului in care vor veni imbracate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 1-2 mm nu cred ca vor fi greu de retusat, sa nu fie in minus, ca atunci nu mai am de unde pune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 (edited) Referitor la schitele de taiere, n-ar trebui ca panoul frontal sa fie taiat cu 1mm mai mic pe fiecare latura? Pt. a lasa loc si materialului in care acesta va fi imbracat. Si poate si panoul din spate. N-am facut niciodata un cabinet si nu stiu cum se procedeaza in cazu' asta. Taie mai putin cu 2mm pe latura.1mm am lasat eu si in momentul cand am vrut sa bag panoul frontal am constatat ca imi freaca de material.M-am dus la meserias si mi-a mai luat cate 1mm pe latura.La fel sa faci si cu capacul(laturile) din spate. Spor la treaba va doresc si astept cu nerabdare primele poze cu realizarile voastre . Edited March 9, 2013 by florinmarinoiu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 11, 2013 Author Share Posted March 11, 2013 Lucrarea se cam apropie de final: In zilele urmatoare ma voi ocupa de cutia pentru ampul pe lampi. Am sa postez rezultatele. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
impaiatu Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 (edited) Scuze de offtopic, imi poate da cineva o schema de taiere a panoului frontal pt. un dif. Celestion G12T-75? Asa cum am spus mai sus, m-am apucat de facut niste cabinete (5 la numar) si as vrea sa pot da gaurile inainte de a cumpara difuzorul (mai ales ca dureaza pana vine comanda). Multumesc anticipat si am sa revin cu un topic separat cu detaliile constructiei plus poze. L.E.Gata, am gasit dupa ce-am postat aici, asta ca sa par tampit. Multumesc oricum. Edited March 12, 2013 by impaiatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 (edited) Mounting Information Cut-out diameter 11.1", 283mm - gaura de ø283 mm Diameter 12.2", 309mm Magnet structure diameter 5.7", 145mm Mounting slot dimensions 0.31", 7.9mm Ø Mounting slot PCD 11.7", 297mm Number of mounting slots 4 Overall depth 5.0", 127mm Unit weight 7.7lb, 3.5kg Sursa: http://celestion.com...duct/15/g12t75/ Edited March 12, 2013 by George M. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
impaiatu Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 Merci, George, aceeasi chestie am gasit-o si eu dupa zece minute de cautari in directia gresita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 20, 2013 Author Share Posted March 20, 2013 Am terminat constructia cutiei. Cateva poze facute cu telefonul: Am urmarit sa arate cat mai vintage si am reusit. Am sa revin cu niste poze mai de calitate. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
impaiatu Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Sa le canti sanatos, au iesit foarte bine. Bravo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florinmarinoiu Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Asa cum am promis,am sa pun niste poze de calitate mai buna: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtrmike Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Mi-am amintit ca aveam prin beci(la boxa),in cutiile mele cu fierotenii,un ornament de difuzor de12".Aseara am coborat,am 'sapat' prin fiare si l-am gasit . Am facut niste cleme de prindere si a iesit asa: Scuze pentru calitatea imaginii.A fost facuta cu telefonul. Am sa revin cu niste poze mai bune. Pentru cine mai are nevoie de grile, suruburi de prindere, etc http://www.partysound.ro/accesorii-boxe-grile-huse-protectie-c-92_114.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts