www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

O Intrebare


wizopo
 Share

Recommended Posts

Unde pot gasi mai multe cantece asemanatoare cu acesta http://www.youtube.com/watch?v=Y0QtPXQv1jA. Si cand spun asemanatoare ma refer la felul in care misca degetele pe grif si ciupeste coarda pe care se afla degetul la momentul respectiv. Mai stiu in genul asta Beat it si Fur Elise. Dar cum se numeste procedeul asta ca suna foarte tare? Parca ar fi mai accentuate notele decat daca as canta cu acorduri si as face strumming. Nu cumva metoda asta e vreun fel de blues mai simplificat ?

Link to comment
Share on other sites

arpegiu.

 

Nu e arpegiu, pentru că nu sunt cântate notele unui acord una după alta.

 

Dar cum se numeste procedeul asta ca suna foarte tare? Parca ar fi mai accentuate notele decat daca as canta cu acorduri si as face strumming. Nu cumva metoda asta e vreun fel de blues mai simplificat ?

 

"Blues mai simplificat"... Ce naiba ar putea fi mai simplificat?

 

Ăsta e blues mai simplificat:

 

Cât despre procedeul folosit de individ în clipul respectiv, se numeşte "zdrăngănit la chitară".

 

 

Acum mai serios, îţi place o anumită tehnică, un procedeu, un ritm, aplică-l oricăror acorduri, oricăror cântece care-ţi trec prin minte, pentru că poţi. În orice cântec se folosesc anumite tehnici. Tu le poţi folosi pe alea, sau poţi folosi cu totul altele. E fix alegerea ta. Fii inventiv. Cântă piese de la Deicide blues, cântă piese blues heavy metal, fă fix ce vrei. Nu te închide în ceea ce-ţi permite sau nu o piesă. Nu faci parte dintr-o trupă tribut ca să respecţi întocmai piesa respectivă. Eşti cineva care vrea să înveţe să cânte din ce în ce mai bine şi, probabil, să-şi dezvolte un stil propriu.

Edited by 'mnezãu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Unde pot gasi mai multe cantece asemanatoare cu acesta http://www.youtube.c...?v=Y0QtPXQv1jA. Si cand spun asemanatoare ma refer la felul in care misca degetele pe grif si ciupeste coarda pe care se afla degetul la momentul respectiv. Mai stiu in genul asta Beat it si Fur Elise. Dar cum se numeste procedeul asta ca suna foarte tare? Parca ar fi mai accentuate notele decat daca as canta cu acorduri si as face strumming. Nu cumva metoda asta e vreun fel de blues mai simplificat ?

 

Ce incearca baiatul sa arate sa cante este " riff "-ul principal de intro din piesa Pretty Women a lui Roy Orbinson cred ca este si el la nivelul tau de incepator ...dar stie un riff in plus ..

 

Este o linie solo simpla .

 

http://www.youtube.com/watch?v=aCkbnn8uOc4

Link to comment
Share on other sites

Guest AndrewKnifer

Clipul tipuletului imi aminteste de mine, cand mi-am luat prima chitara (o clasica din supermarket :death: ), pe care nici nu stiam sa o acordez. Spre seara, zdranganeam doua note la distanta de un semiton pe coarda "subtire" si deja credeam ca incep sa invat Fur Elise. Dupa ce a mai trecut ceva timp am realizat ca eram doar foarte entuziasmat la momentul respectiv... :clown:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.