ThinkBlue Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Nu stiu daca s-a mai discutat, daca da, oricum, cred ca merita reamintit. Asadar, uitandu-ma pe net in cautare de variante ieftine de pedalboard am descoperit un forum similar cu al nostru in care se discuta de varianta superieftina de la Ikea. Mai exact, despre rafturile Gorm, numai bune de transformat in pedalboard-uri. M-am dus la Ikea si le-am descoperit relativ repede. Sunt doua variante: 77 cm X 31 cm la pret de 35 lei (doua bucati) si 77 cm X 51 cm la pret de 45 lei (doua bucati). Am ales prima varianta, mult mai aproape de cerintele mele. Unul din rafturi l-am folosit ca pedalboard in sine, iar pe cel de-al doilea l-am facut bucati pentru piese de schimb. Pentru ca vroiam ca pedalboard-ul sa fie putin inaltat, am montat una dintre scandurile de la celalat raft, dupa cum se vede in prima poza atasata. Operatiunea dureaza foarte putin pentru ca vorbim de lemn de brad. In plus, in momentul in care voi avea si sursa o voi putea ascunde in spatiul creat. Cei de pe forum spuneau ca din cauza dimensiunii, pedalboardul tinde sa devina flexibil si ar trebui ranforsat pe partea opusa pedalelor. Mie nu mi s-a parut, dar eu nu-l folosesc pe scena asa ca fiecare face cum crede. De altfel, se poate vopsi in ce culoare doreste fiecare, insa eu stau la bloc si n-am spatiu pentru astfel de operatiuni si nici chef. In prealabil am cumparat de pe e-bay niste benzi velcro adezive (cam 12 $ pentru 2 metri), le-am atasat pe pedalboard (poza 2) si cam asta a fost tot. Nu cred sa existe varianta mai ieftina pentru asa ceva. Singura chestie nasoala e ca Ikea e doar in Bucuresti, din cate stiu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 sunt placi de brad la Bricostore sau Practiker pe care poti sa le transformi in ce vrei tu si sunt mai rigide decat rafturile respective. oricum, interesanta ideia, o poti adapta in functie de lemnul din curte. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThinkBlue Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 Aici puteti vedea cum arata astfel de pedalboard-uri, lucrate mult mai ingrijit decat al meu: http://www.harmonycentral.com/t5/Effects-Pedals-Multi-Effects-and/My-Do-It-Yourself-IKEA-Pedalboard-Build-Thread/td-p/21521612 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pierre Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 sunt placi de brad la Bricostore sau Practiker pe care poti sa le transformi in ce vrei tu si sunt mai rigide decat rafturile respective. oricum, interesanta ideia, o poti adapta in functie de lemnul din curte. Folosesc doar placile care sunt in vrac la 1 leu, de preferinta colorate gen aici in negru, pun scotch groase ca protectie laterala, 4 picioare mici, un pic de velcro si am un pedalboard care arata binisor la 10 lei Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Foarte frumos, dar de unde iei plăci la 1 leu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pierre Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 (edited) Baumaxx, placile care au ramas dupa ce o placa mare a fost taiata pentru un client. Edited January 29, 2013 by Pierre 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boc Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 maner lateral de transport: spate: Am folosit doua rafturi GORM de 35 lei pe care le-am "dezmembrat' si asamblat un pic altfel. Urmeaza velcro pentru restul pedalelor (sper sa incapa) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boc Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 O varianta de set-up 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts