www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ajutor Cu Lampile


Hyper10n
 Share

Recommended Posts

Am un head JCM 900 care a fost al userilor Mihubrave, Slayer si apoi al lui Mihnea (Gibsonman) (mentionez asta ca poate cumva stiti ampu). Headul a fost modat si i s-a adaugat o lampa pe fx loop (dar nu numai), insa mi-a aparut urmatoarea problema: nu se aude nimic in fx loop indiferent ce fac. A fost modat sa aiba potentiometre de volum si pt send si pt return, pe langa cel standard din fabrica si desi le-am dat in blana pe toate, am verificat conexiunile, cablurile, etc, tot nu merge. Am observat apoi ca o lampa nu se aprinde si este vorba de V1, dar treaba e ca head-ul merge :)) si suna in mare fel. Din ce-am citit, V1 amplifica semnalul primit si n-ar trebui sa se auda nimica daca nu merge, nu mai inteleg nimic acum. Oricum, nemergand o lampa din preamp, trebuie sa le schimb pe toate (inclusiv pe cea din bucla) si asta e defapt intrebarea mea: ar rezolva asta problema cu loop-ul? Ce lampi de preamp decente mi-ati recomanda si de unde? (Ampu merge pe 12ax7) Eu ma gandeam la 4 din astea: http://www.thomann.de/ro/tad_rt080_tube_7025_wa.htm?sid=d416b77dcf718f37f1babc91c3576107 . Mai rau e ca un prieten da maine comanda pe Thomann si trebuie sa ma decid in seara asta daca si ce iau de pe thom. Mai multe detalii nu stiu daca pot oferi, e primul amp pe lampi pe care il am si e o lume total necunoscuta pt mine, multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Link to comment
Share on other sites

TAD nu produce tuburi,cele cu inscriptia TAD sunt produse in China,sunt OK ,o spun pentru ca acum citiva ani am fost aici http://www.shuguangelec.com/en/profile.asp,si eu folosesc tuburi fabricate in China daca vrei o recomandare http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p118_Sovtek-12AX7---ECC83-LPS.html pentru tuburile care formeaza ,defazorul,si cele care au o trioda ca repetor catodic pentru celelalte tuburi din preu http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p868_Tung-Sol-12AX7---ECC83-Reissue.html tuburile recomandate de mine sunt si mai ieftine si de o calitate mai buna fata de cele TAD

care model de jcm900 este?? e pe aici?? http://www.drtube.com/marshall.htm#JCM900

Edited by viobio
Link to comment
Share on other sites

Mersi Vio! Tung Sol as cam fi vrut, citind cat de bine sunt apreciate, dar cum se comanda de pe acest site? Despre Sovtek nu am citit lucruri prea bune insa, de pe thomann mi-ai recomanda ceva? ( http://www.thomann.de/ro/lampi_ecc83.html ). Jcm-ul este 4100-le.
stii cum este,unele tuburi nu sunt pe gustul unora si incep sa le blameze,asta fac unii,daca nu sunt multumiti de sound dau cu bita in tub, de pe Thoman as cumpara doar aceste tuburi http://www.thomann.de/ro/sovtek_roehre_12_ax7_wa. http://www.thomann.de/ro/sovtek_roehre_12ax7_wxtps.htm http://www.thomann.de/ro/sovtek_roehre_12ax7wb.htm http://www.thomann.de/ro/tad_rt011_roehre_7025s_mullard.htm Edited by viobio
Link to comment
Share on other sites

Am observat apoi ca o lampa nu se aprinde si este vorba de V1, dar treaba e ca head-ul merge :)) si suna in mare fel.

Tubul V1 functioneaza . Nu vezi filamentul aprins din mai multe motive . Unul din ele poate fi din cauza ca tubul este criogenat .

Banuiesc ca motivul pt care nu auzi este neadaptarea in impedanta dintre pedala/procesorul tau si FX din amp . Cum este FX-ul facut ? Serie sau paralel ?

Daca folosesti procesor , trebuie sa te asiguri ca ai setari pt FX la fel cum este si cel din amp. Altfel nu are cum sa functioneze

Link to comment
Share on other sites

Din cate am citit, loop-ul e in serie la JCM900, in bucla am bagat asa: isp decimator, mxr carbon copy si boss fv500 si nu mergea nici una. Cand dau de potentiometrul de volum la minim al loop-ului, nu se mai aude nimic. Asta e dovada ca e in serie sau cum? O sa pun si o poza mai pe seara cu spatele ampului.

Link to comment
Share on other sites

Chitara are circuit activ, ii ofera un boost asa, o sa incerc sa o bag in fx return sa vad daca se aude. Ampul merge chiar daca nu am nimic in fx loop, sa mai incerc azi la repetitii sa ma mai joc cu potentiometrele alea de volum de la loop, send si return, poate un anumit reglaj imi rezolva problema.

Link to comment
Share on other sites

culmea ar fi sa fii pus pe dos FX in cu return ;)

asa ca pune intai doar chitara in FX return, macar ca sa fii sigur ca ai depistat mufa corecta pt return.

apoi refaci lantul corect : chitara - efecte - intrare amp - FX in - efecte loop - Fx return

potentiometrul din Fx in il dai la minim si apoi cresti nivelul. potentiometrul de return dat la maxim, apoi micsorezi nivelul alternativ cu cel din in.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E prima data cand folosesc loop-ul, pedalele merg perfect inaintea ampului, o sa mai incerc azi fx loop-ul cu un hd500 in el. L-am sunat pe Mihnea si mi-a zis ca lui i-a mers fx loop-ul fara probleme, cred ca tot fac eu ceva gresit.

Cred ca este ceva gresit . Parerea mea este ca boss fv500 nu trebuie conectat prin FX . Iar ISP-ul Decimator are un mod de conectare special pt FX .

http://gammel.godlyd...=2814&p2814_v=1

 

Ar trebui sa testezi FX-ul doar cu pedala de Delay, dupa cum a indicat si Sorin65 mai sus . Daca functioneaza , atunci vezi ce combinatii mai poti face .

Succes :)

Edited by ggg
Link to comment
Share on other sites

bagai chitara in fx return, nu mearsa, bagai chitara in fx send, mearsa :| , bagai chitara + delay-ul in send, iarasi mearsa, conectai doar delay-ul in fx loop asa: output in send, input in return, nu mai mearsa. Ma gandesc ca or fi inversate sendu cu return-ul si nu merge "returnul" de pe amp (send-ul practic), sper ca se mai inteleasa ceva. Se poate sa verific cumva daca se completeaza tot circuitul asta send-return? Ce credeti de chestia asta?

Edited by Hyper10n
Link to comment
Share on other sites

....... bagai chitara + delay-ul in send, iarasi mearsa, conectai doar delay-ul in fx loop asa: output in send, input in return, nu mai mearsa. .....

 

bun... dar nu merge indiferent cum e apasat footswithc-ul pedalei?

daca nu merge in niciun fel, e posibil ca un fir de la potentiometrul send (return la tine :) ) sa se fii desfacut la transport.

Link to comment
Share on other sites

... conectai doar delay-ul in fx loop asa: output in send, input in return, nu mai mearsa. ...

 

Ca sunt inversate caile, nu este atat de dureros . Mai important este sa probezi si send-ul din amp . Asta inseamna ca sa conectezi chitara prin fata (normal) iar cu un cablu pus la send (actualul return) ar trebui sa ai semnal care sa-l treci printr-un alt amplificator. Daca functioneaza asa , ...este trist .

Edited by ggg
Link to comment
Share on other sites

:)) cu cablu patch intre ele ar trebui sa se auda. se reface legatura originala intre preamp si defazor. de data asta prin lampa din loop si potentiometre.

de fapt nu s-a inversat nimic... doar cine a scris in dreptul mufelor send si return, le-a denumit pe dos.

daca nu merge send-ul, inseamna ca e desfacut un fir in loop, pe traseul din send (mufa - potentiometru - lampa - alimentare lampa - rezistenta din catodul lampii). cred ca se vede si cu ochiul liber daca desfaci ampul. eventual faci cateva poze close-up si le pui aici ;)

ps: ar mai fi o faza... ziceai ca nu se aprinde o lampa si ar fi V1. poate e chiar lampa din loop si nu prima din preamp:))

Edited by SSS
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ar fi norocos sa scape doar cu o defectiune clara in FX . Tare imi este teama sa nu fie vreo neadaptare de impedanta .

 

P.S.V1 este pozitionat in zona jack-ului de intrare . Este cam greu sa se produca o confuzie in acest sens . Dar cine stie !!!??

Tuburile 12AX7 Reissue (Mullard ,TungSol...), din cauza rezistentei filamentului nu se mai aprind atat de puternic . Eu folosesc uzual astfel de tuburi . Trebuie sa faci intuneric in camera ca sa le vezi ca sunt aprinse .

Edited by ggg
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Deci "send"-ul din fx loop nu merge si recent a mai aparut o problema: pe clean, dupa un timp, incepe un barait, este ca bazaitul de la canalul de distortion cand ai gain-ul in blana, numai ca mai tare, ceva in genul. Dupa ce pun ampu pe stand by un pic, dispare dar nu pt mult timp, asta din ce cauza sa fie? Multumesc! :D

Link to comment
Share on other sites

Cred ca modificarea a fost facuta de mine initial pentru 2 efecte externe tip pedala si fx-ul tip paralel.Se pleaca cu mufa stereo parca spre efecte si return-ul parca tot cu mufa stereo.Amplificatorul mai are si alte modificari ca sa sune mai ''metal'' modern facute de mine si Mihubrave.Fa o foto te rog la spatele amplificatorului poate imi mai aduc aminte despre ce este vorba.

Link to comment
Share on other sites

Bun, am urmarit ampul azi, dupa 45 min a aparut dracia aia de bazait pe clean. Am dat potentiometrele de pe send return la minim, n-a schimbat nimic. Canalul de lead n-are nicio treaba, doar pe clean apare chestia asta. Il trec cateva minute pe standby si clean-ul revine la normal dar apare bazaitul iar la 15 min asa, parca din ce in ce mai repede. Uneori mai caraie putin asa dar rar, de ex azi cand stinsei ampul, carai usor inainte sa se stinga. Overdrive, daca ai cumva o diagrama cu modificarile facute ampului sau ceva in genu ar fi super ;)), o sa fac o poza ampului cat mai repede.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.