www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Microfon Stricat...cineva Care Il Poate Repara?

Recommended Posts

Posted

S-a intamplat simplu. A cazut cu stativ cu tot si s-a facut in doua. :D

Dupa cum se vede in poze, problema e ca i s-au rupt cele doua fire foarte subtiri, nu stiu cum se numesc anume. Nu ma refer la firul negru care s-a desprins de acea placuta, ci la celelalte doua foarte subtiri care practic "intra" in microfonul propriu-zis.

Cei care se pricep stiu despre ce vorbesc.

Sper sa fie cineva care ma poate ajuta.

Tel:0720904213

Noroc!

post-13985-0-04400100-1351713760_thumb.jpg

post-13985-0-86644600-1351713774_thumb.jpg

post-13985-0-08119900-1351713790_thumb.jpg

Posted

Din poza pare ca cele doua capete ale bobinei nu mai sunt accesibile fara dezlipirea membranei. In cazul asta eu zic sa iti cumperi altul pentru ca este aproape imposibil sa fie reparat fara sa-si piarda din sensibilitate (sau chiar mai rau). Chiar si un maestru va trebui sa scoata o infasurare din bobina, treaba care de obicei aduce multe probleme.

Posted (edited)

Ca sa nu zici ca n-ai incercat sa resurscitezi microfonul, procedeaza asa:

• cauti capetele firelor care s-au rupt. Le gasesti incastrate in plasticul carcasei, sub placa de contacte, in partea superioara. De obicei, firele se rup chiar la nivelul carcasei, dar ar trebui sa se vada destul de usor capetele sectionate.
  • cu ajutorul unei unelte dure si ascutite, incerci sa indepartezi plasticul din jurul firelor, pe o raza de 0.5 - 1 mm; ai grija sa nu rupi firele ingropate in plastic cu tot cu plastic;
  • presupunem ca ai dezgropat firele si acum ai (tot ingropate in plastic) doua capete, lungi de ~1-2 mm;
  • iei un letcon/ pistol de lipit si ingropi capetele firelor (dezgropate din plastic) in fludor; faci niste bobite;
  • presupunand ca ai facut o lipitura buna (adica fludorul a aderat la capetele firelor), iei doua fire pe care le lipesti pe bobitele de fludor proaspat formate;
  • acum, ca ai rezolvat problema, conectezi cele doua fire la firele de iesire a microfonului si ar trebui sa mearga.
  • sa ai grija sa nu existe elemente mobile de care firele sa fie legate, ca daca se mai rup o data, nu mai merge carpeala fara sa desfaci de tot carcasa;
  • daca nu reusesti sa indepartezi plasticul c-o unealta ascutita, incearca sa il topesti cu farful unui letcon, cu atentie, fara sa ingropi si mai tare firele in plasticul topit.

Spor!!

PS: Desi nu sunt "1000 de cuvinte" mai sus, totusi o imagine valoreaza atat.

Repmic.jpg

Edited by George M.
  • Like 2
Posted

asta e ala de anu trecut?

da, l-am vazut ieri la club si m-a deprimat.

Ca sa nu zici ca n-ai incercat sa resurscitezi microfonul, procedeaza asa:

• cauti capetele firelor care s-au rupt. Le gasesti incastrate in plasticul carcasei, sub placa de contacte, in partea superioara. De obicei, firele se rup chiar la nivelul carcasei, dar ar trebui sa se vada destul de usor capetele sectionate.
  • cu ajutorul unei unelte dure si ascutite, incerci sa indepartezi plasticul din jurul firelor, pe o raza de 0.5 - 1 mm; ai grija sa nu rupi firele ingropate in plastic cu tot cu plastic;
  • presupunem ca ai dezgropat firele si acum ai (tot ingropate in plastic) doua capete, lungi de ~1-2 mm;
  • iei un letcon/ pistol de lipit si ingropi capetele firelor (dezgropate din plastic) in fludor; faci niste bobite;
  • presupunand ca ai facut o lipitura buna (adica fludorul a aderat la capetele firelor), iei doua fire pe care le lipesti pe bobitele de fludor proaspat formate;
  • acum, ca ai rezolvat problema, conectezi cele doua fire la firele de iesire a microfonului si ar trebui sa mearga.
  • sa ai grija sa nu existe elemente mobile de care firele sa fie legate, ca daca se mai rup o data, nu mai merge carpeala fara sa desfaci de tot carcasa;
  • daca nu reusesti sa indepartezi plasticul c-o unealta ascutita, incearca sa il topesti cu farful unui letcon, cu atentie, fara sa ingropi si mai tare firele in plasticul topit.

Spor!!

PS: Desi nu sunt "1000 de cuvinte" mai sus, totusi o imagine valoreaza atat.

Repmic.jpg

Multumesc, o sa incerc asta daca pot.

Imi poti spun te rog ce model si ce firma de microfon este ?

Audio-Labs

WM-308

• Like 1
Posted (edited)

Am vazut capsule de microfon de vanzare , sunt mai ieftine decat un microfon complet ,Idea este ca dintre nmulte capsule unele ar putea sa fie foarte bune chiar daca sunt relativ ieftine,

In acest fel am selectat pe vremuri microfoane ieftne de Karaoke ( pe atunci nu erau sigilate in plastic se puteau incerca , cum aveam cunostinte la mahgazinme am incercat mai multe pana si am ales care aveau sound bun , erau foarte bune si nu puteai sa le deosebesti comaprand cu un Shure Unidine B .

Se poate rebobina cu mare grije , problema cea mai mare ar fi sa dezlipesti membrana ,,,dar nu prea merita ,,,este munca si investitie prea mare ptr un singur microfon , daca cneva are scule si masina de bobinat cu "sabloane " etc poate sa repare ..dar ??/ nu stiu daca mai reda la fel banda de frecvente ,,,,

Dac nu-l folosesti la cantat vocal live , acasa este foarte bun si un microfon electret cu un adaptor de impedanta ( buffer cu FET ) alimentat separat cu o baterie cuplat la intrarea Line In.

Live este problema caracteristici de captare ,,,vare trebuie sa fie "cardioida" sa fie unidirectionala altfel apare microfonie la putere relativ mica din care cauza nu se poate folosi electretul in orice conditii .Altfel ar fi OK .

Am mai reparat si in modul descris de @GeorgeM , ba chiar am ridicat membraba cu o lama , la care am mreusit si am tras usor de fir mutaf mai incolo punctul de iesire in asa fel ca sa an firuk cativa mimlimetr mai lung ce pot sa-l cositoresc ,La fel am reparat si casti la care sa intrerupt firul de l abobina la nivelul margini carcasei ,,Trebuie sa faci o mica "platforma din folie de cupru la care se lipesti firul de iesire al bobinei si firul de conectare.Scesta il fixezi l acald apasand folia fierbinte in carcasa de plastic sau lipesti cu un adeziv rezistent la te,peratura ( UHU PLUS ) dupa ce aia ceasta suprafata fixa lipesti firele ., altfel risti sa se rupoa firul de la bonina ..

Edited by karpi
Posted

acuma... fara suparare... stiu ca fiecare tine mult la anumite obiecte... dar din ce am vazut eu... acest microfon nu este vreo "mare scula" in domeniu...

parerea mea... ca decat sa-ti bati capul sa-l repari... mai bine iti cumperi altul... mai bun si mai durabil...

bafta maxima

Intr-adevar, am cumparata deja altu'...Audio Technica. Am dat pe el vreo 200 lei si isi merita fiecare banut. Ma gandeam doar ca ar fi fost bine sa-l repar si p-asta.