gtrmike Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 E vorba de prima versiune a acestui ampli, black face, asamblat in Mexico, pare-se... (nu cunosc versiunea actuala de pe piata, are in plus doar intrarea de CD, dar calitatea pare mai jos, no offence) OK, stiu, nu pare a fi visul tuturor chitaristilor, dar... are si unele foarte bune. Pe rand: MIRIFIC: 1. Suna foarte bine pe Clean 2. Reverbul ajuta mult sonoritatea Clean, imbogatind temeinic sunetul. 3. Difuzorul inclus isi face foarte bine treaba. 4. Putere incredibil de mare pentru cat stie el de fapt, adica suna nesperat de puternic. Iesire pentru alta boxa, nu am incercat, dar sunt convins ca imbunatateste sunetul. 5. Well rugged, rezista zdravan la busituri si transport. 6. Dimensiunea combo-ului foarte bine calculata sa poti sta pe el la repetitii sau chiar cantari mai inghesuite. 7. Posibilitate cuplare pedala pt, distors, din pacate insa, distorul e greu de utilizat (din decenta...) BELELE: 1. Overdrive-ul e de toata beleaua, suna foarte prajit. Singura setare posibila e cu el la maxim si volum minim, pentru studiu, ca si cum ai auzi niste casti lasate pe birou, la distanta, abia atunci are un sustain considerabil. 2. Butoanele modelul vechi sunt foarte putin fiabile, se rup usor. CONCLUZII: Foarte indicat de studiu acasa sau pentru cantari ce reclama sunetul curat, care se apropie destul de bine de celberul Fender Clean, indeosebi reverbului continut si reglajelor de EQ. Posibil de folosit la cantari ce reclama putere mare, acopera tobele lejer, daca nu se impune un P.A. Contraindicata folosirea distirsului inclus. Orice alte pareri sunt binevenite. Internetul e plin de fani sau dusmani declarati ai acestui Amp.
FiveseveN Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 6. Dimensiunea combo-ului foarte bine calculata sa poti sta pe el la repetitii sau chiar cantari mai inghesuite. Sper sincer că altele au fost criteriile de proiectare prajit Un epitet nou și interesant. Oare asta se întâmplă când sunetul e prea "cald", se "prăjește"? Ce înseamnă? Știi cumva ce fel de reverb are? Dacă lovești amplificatorul zdrăngănesc arcurile (dacă controlul de reverb nu e la zero, desigur)? 1
sorin65 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 (edited) 57-eu stiu ca e pe arcuri. mike - tipul asta de combo, daca n-ai acces prin pedala la drive, e aiurea de folosit altfel decat pe clean. drive-ul din combo se poate modifica sa fie soto ibanez tubescreamer. daca nu-ti placea cum suna iti dadeam eu un etaj final pe germaniu. Edited June 23, 2012 by sorin65
gtrmike Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 Da, reverbul e pe arc. Expresia de sunet "prajit" e de prin anii 80... (sorry 4 beeing vintage) Si sigur ca altele au fost criteriile, dar observatia mi se pare cel putin utila si bine de cunoscut. E vorba aici si de rigiditatea cutiei. Cat despre distors, suna FOARTE BINE cu un Vox Amplug AC30 inainte, si evident pe clean-ul statiei, cu fortajul din AmPlug. Mai am si un mucroBR foarte util, just in case... De altfel, AmPlug AC30 ofera un sunet foarte interesant si unui Marshall MS-2 cu care ma mai joc din cand in cand pe drumuri. Mi se pare genial pe post de "pedala", acest AC30 de buzunar. Deja insa, ies cam mult din topic... Da, se poate accesa drive-ul si prin pedala si prin butonasul ce trebuie impins discret, dar mai bine... orice alta varianta de distors e binevenita! Multumesc pentru oferta cu modificare, ma mai gandesc...
gtrmike Posted August 22, 2012 Author Posted August 22, 2012 UPDATE: Am testat si versiunea II de la acelasi amp si am constatat ca lipseste iesirea pentru boxa, inlocuita fiind de intrarea de CD. Pentru mine conteaza mai mult iesirea (am un Boss MicroBR pe care pot pune ce muzici vreau + efecte Cosm) asa ca CD In nu ma incanta, cat EXTERNAL SPEAK 8 ohm. Urmeaza mai mult ca sigur switch stoc cu Eminence Ragin Cajun (doar ca nu prea mai e de gasit pe aici...)
gtrmike Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 (edited) Second UPDATE: Finalmente, difuzorul stoc a fost inlocuit de Eminence Ragin Cajun, ceea ce modifica substantial situatia! Spectrul sonor este mult imbogatit, apar noi formule sonore mai putin posibile pana acum, gen Crunch, sau mai bine zis un discret overdrive, datorat in primul rand atacului difuzorului. Amplificatorul incepe sa capete caractere FOARTE asemanatoare cu un amp pe lampa: - pe Clean sunetul este mai bogat coloristic, dar si mai clar, mult mai sustinut pe frecventele joase, fara vibratii parazite ale cutiei care mai apareau la volum foarte ridicat. Adaugand reverbul, suna ca un Fender cu lampa. - pe Drive aceeasi imagine mult imbunatatita, si se poate lucra mult mai comod cu distorsul. Adica plaja de posibilitati este mult mai larga, mai posibil de fi folosit. Crunch - overdrive pana pe la 2.5 - 3, apoi de pe la 3.5 in sus) intra intr-un distors ce are conotatii de Fender, dar trage totusi mai mult spre Marshall, ca agresivitate. Ii lipseste poate rotunjimea caracteristica sunetului de la Fender, desi este infinit mai aproape in acest moment. Una peste alta, e ALT AMPLIFICATOR! Pe anumite reglaje (cu Joase si Inalte reduse, regland numai din Medii) urechea poate fi pacalita, avand impresia ca e vorba de un amp pe lampi. Ceea ce nu e putin pentru bietul Frontman. Totusi Fenderul face treaba buna. Desi incompleta... ma rog, daca puneau un difuzor de talia asta, probabil si pretul ar fi fost altul, asa ca... Altfel spus, distorsul statie devine foarte folosibil, drept care ma bucur ca am investit in pedala switch. Puterea pare si mai marita in acest moment, datorita probabil fluxului sonor, dar si celor 75 W posibili suportati de difuzor. Desi statia nu scoate mai multa putere ca inainte, sunetul fiind mult mai amplu, si cu mai multe joase si medii clare, nemanjite sonor, nemazgalite, per total pare ca suna mult mai puternic. Eu eram incantat de putere si inainte, drept care... ce sa mai zic? Super-happy with! Atentie: toate aceste impresii sunt valabile fara pedale in fata, doar cu reglajele de pe amplificator. Daca adaugam ceva in fata, impresiile sunt si mai interesante! Recomand aceasta modificare fara rezerve pentru cine vrea sa foloseasca un Frontman la adevarata sa valoare. (Din ce am vazut pe alte site-uri, situatia pare a fi la fel de ofertanta si in cazul altor amplificatoare prin upgrade-ul la acest difuzpr...). Din pacate este mai greu de gasit, a trebuit sa astept cateva saptamani de la comanda data in tara. Acum insa nu regret deloc. Dimpotriva! PS astept oferte pentru vechiul difuzor stoc, daca tenteaza pe cineva... Edited September 13, 2012 by gtrmike
FiveseveN Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Pe bune, ai avea o carieră strălucită în copywriting. Puterea pare si mai marita in acest moment, datorita probabil fluxului sonor, dar si celor 75 W posibili suportati de difuzor. Habar n-am ce înseamnă "flux sonor" dar puterea maximă disipată de un difuzor n-are legătură cu sensibilitatea sa. De fapt deseori (depinde de tipul difuzorului) sunt obiective constructive antitetice, ceea ce ar trebui să fie destul de evident, e.g.: energie mai multă => spire mai groase => masă mai mare = inerție mai mare.
sorin65 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 difuzorul nou are SPL (sound presure level) mai mare. de aceea se aude mai tare comparativ cu altul, cu SPL mai mic, aflat la aceeasi distanta. cateodata diferentele sunt dramatice.
gtrmike Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Pe bune, ai avea o carieră strălucită în copywriting. Really apreciated, ma multumesc cu cariera mea de pana acum... Habar n-am ce înseamnă "flux sonor" dar puterea maximă disipată de un difuzor n-are legătură cu sensibilitatea sa. De fapt deseori (depinde de tipul difuzorului) sunt obiective constructive antitetice, ceea ce ar trebui să fie destul de evident, e.g.: energie mai multă => spire mai groase => masă mai mare = inerție mai mare. Am spus "flux sonor" referindu-ma la intregul "val" de sunet emis de difuzor. Cuprinzand aici atat puterea, cat si calitatea sonora, culoarea sonora si continuitatea acestui val sau flux de sunet. Folosind acest termen nu am vrut decat sa evidentiez "latimea-largimea Dunarii la Cazane" (se stie ca acolo e cea mai mare latime), din punct de vedere sonor, daca ma pot exprima astfel Si iata ca pot... Great fun! Altfel spus, sunetul nu mai este subtirel, saracacios, ci vine ca un suvoi, te ia cu el pe sus, in pornirea sa de a rezona cu tot ce inconjoara. Cat despre sensibilitate, da, noul difuzor pare a fi mai sensibil la atacul penei pe corzi, dinamica este si ea mult imbunatatita.
FiveseveN Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Din nou, eu trăiam cu impresia că sunetul are amplitudine și frecvență (și fază). Acum aflu că are diverse proprietăți hidrodinamice și cromatice. You live and learn... Se prea poate să fie mai sensibil, eu am zis doar că n-are legătură asta cu puterea maximă suportată.
eduard.alexandru Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Si cu ce e atat de fain vechiul difuzor incat l-ai scos la vanzare pentru 60% din valoarea combo-ului?
gtrmike Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Nu am zis ca e fain, sau ca nu e, am facut un raport fata de cat am investit in noul difuzor, si am considerat a fi un pret de pornire. In mod evident, discutabil (pentru cei interesati). Pentru restul criticilor, cand vor fi interesati, discutam concret. Iar daca este neaparat necesar un argument, iata-l: numele unei firme de valoare costa. Diferenta de sunet o poate aprecia un posibil cumparator, daca are cu ce compara. Iar daca si-l doreste pur si simplu, astept o oferta. Asta e tot.
gtrmike Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Din nou, eu trăiam cu impresia că sunetul are amplitudine și frecvență (și fază). Acum aflu că are diverse proprietăți hidrodinamice și cromatice. You live and learn... Se prea poate să fie mai sensibil, eu am zis doar că n-are legătură asta cu puterea maximă suportată. Are sunetul ce zici, dar cum altfel sa descriu mai clar concretetea unui sunet? Decat prin analogii lichide, fluide, coloristice, sau efemere... Si DA, sunetul are combinatii cromatice, care difera in functie de modalitatea de producere a acestuia. Daca se refera la vocea umana, conteaza foarte mult deschiderea laringelui cat si a gurii, forma acesteia, a cutiei de rezonanta din corpul emitatorului, La chitara de exemplu, intra foarte mult in calcul pozitia mainii fata de griff sau bridge, cat si unghiul de inclinatie al penei in momentul atacului pe coarda, sau modalitatea de ciupire cu degetele a unei corzi. Pe langa reglajele de Ton (ca sa nu mai iau in calcul metaforele evidente din analiza mea de mai sus) Nu am de gand sa pun micrometrul, decibelometrul sau mai stiu eu ce subler pe sunetele emise, ca sa descriu cu maxima acuratete tehnica, sunt doar impresii, parca despre asa ceva era vorba in acest topic. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Daca deranjeaza atat de mult... gata. Eu renunt sa mai adaug ceva din acest moment. Si vad ca topicul cu acest amplificator pare a fi mai mult decat nedorit, rog deci admin-ul sa il trimita direct la Recycle... Nu m-am suparat, dar nici nu vreau sa deranjez sensibilitatile acestui forum. Am ce face, cu ce sa-mi ocup timpul si nu tin sa polemizez inutil, inodor si nici macar indubitabil. Am crezut util sa adaug si acest amplificator printre altele. My BAD... Cu multumiri! PS: Multumesc Sorin de info. Justa observatia si plina de pertinenta. Intr-adevar, diferentele exista si sunt destul de evidente. Stima!
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now