alinu_tau Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 (edited) Am vrut sa indepartez bobinele (alimentatoarele) de efecte de pedalboard si m-am gandit sa imi cumpar o sursa cu care sa le alimentez pe toate si care sa fie la distanta de pedale asa ca mi-am cumparat behringer PSU-HSB-ALL. DEZAMAGIRE!!! Cand l-am pus in functie se auzea un brum in statie de ma scotea afara din camera Cel mai puternic zgomot venea bineinteles de la pedala de overdrive bineinteles, care daca era pe by-pass zgomotul se reducea simtitor, dar nu asa de mult cum a disparut aproape complet daca am alimentat-o separat de la alta sursa. Dar tot se mai aude ceva ca si cum ar trece un avion undeva in departare. Am adus curent cu impamantare de la o priza din alta camera dar nici un efect pozitiv... Oare nu ezista nici o solutie? De unde aceasta bucla de masa si de ce? Multi-Alimentatoarele n-ar trebui sa faca asa, nu? Edited February 22, 2012 by alinu_tau Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 De unde aceasta bucla de masa si de ce? Multi-Alimentatoarele n-ar trebui sa faca asa, nu? Doar alimentatoarele cu ieșiri izolate galvanic, dar problema ta nu e neapărat datorată unei astfel de bucle. Înainte cum erau alimentate? Nivelul zgomotului era la fel? Buclele pot fi întrerupte destul de simplu (la cablurile de alimentare sau la patch cables). Link to comment Share on other sites More sharing options...
alinu_tau Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 Pedalele au fost alimentate inainte separat, fiecare cu traful ei. Zgomotul ala nu se auzea. Mai trebuie sa precizez ca se aude pe orice doza, am si single coil, si single noiseless, si humbucker full size... e la fel cu toate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 . alimentatoare de acest gen au filtrajul curentului de 2 lei am desfacut ceva asemanator si am gasit un filtraj cu un condensator de 100microF incearca sa pui pe alimentare un cond electrolitic de 4700..10000microF,trebuie respectata polaritatea SUCCESURI! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alinu_tau Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 . incearca sa pui pe alimentare un cond electrolitic de 4700..10000microF,trebuie respectata polaritatea Direct pe iesirea catre efecte? ca nu ma prea pricep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggedamed Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 (edited) Hă! Sursa aia e in comutatie. Fa o experienta: lipeste un condensator nepolarizat de firul de semnal al unei bucati de cablu ecranat, lipeste o sarma de ecranul bucatii, lipeste un jack de capatul celalalt, infige jackul intr-un amplificator pe un canal clean, pune in contact capatul liber al condensatorului cu un contact al mufei alimentatorului, pune in contact capatul liber al sarmei lipite de ecran cu celallat contact al mufei alimentatorului si asculta. Sunt destul de sigur ca vei auzi tot felul de chestii. LE: Uite aici ceva in sensul la care s-a referit Viorel. Doar R1 si C1 conteaza. Edited February 22, 2012 by ggedamed 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts