Guest TimeRobber Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Ce fingerboard v-ati alege ? rosewood sau maple ?
Guest Csernik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Pai cred ca in primul rand depinde de ce sunet urmaresti..eu as alege maple pe o chitara , rosewood pe alta si alte combinatii si chestii pe alte chitari ,prima data cred ca rosewood, oricum nu o sa imi dau seama de diferenta
Guest Seraph Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 nu sunt foarte sigur.. presupun ca rosewood.. oricum terbuie sa fii bun cunoscator de "sunete" ca sa iti dai seama de diferente de ton si sa alegi in consecinta un lemn sau altul
Guest MrJackson Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Daca nu e scalopat, intra in considerare si cum se simte la mana...
Guest Johnny I Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 din astea doua as mere pe rosewood pt ca maple se pateaza si nu imi place cum arata. dar tot dupa ebony alerg si io
Guest TimeRobber Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 si eu m-as duce mai mult pe maple. nu de alta , dar pana acum am avut chitari cu fingerboard de rosewood , si vreau ceva nou
Guest Homer Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Eu aleg rosewood pt k am o chitara cu fingerboard din acest material si sunt multumit
teckus Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 (edited) EBONY Lasand gluma la o parte, am avut si maple si rosewood(momentan am rosewood), maple daca nu-i lacuit se murdareste si daca ii lacuit in timp se duce lacul si arata rau. exemplu de la fosta mea chitara(Ibanez Roadstar II). Fingerboard-ul din rosewood, nefiind lacuit necesita anumite "tratamente" - ulei de lamai etc. Si rosewood-ul se murdareste dar nu se vede In privinta sunetului nu cred ca-i mare diferenta(as zice ca insesizabila urechilor muritorilor de rand ), asa ca ii o alegere mai mult in functie de design-ul chitarii. Ca sa completez postul meu de mai sus cu un "ontopic" dintre astea doua(rosewood si maple) as alege rosewood (de fapt am si ales ). Dar, daca in ecuatie ar intra si ebony, cum am zis mai sus: ebony as alege. P.S.La rosewood imi place lemnul cu nuante foarte inchise(spre negru) Edited July 22, 2006 by teckus
Alex_Strat69 Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Maple suna mai bine , e mai legat , insa rosswood e mai comod ! Am avut inainte 2 chitari rosswood , acuma am 2 maple si imi plac mult mai mult .
Guest dmc Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Rosewood - ton mai cald si oleaca mai mult sustain. Imi place si maple, dar daca ar fi sa am o singura chitara, aia ar avea slabboard din rosewood. Cat despre cum se simt cele 2 tipuri de lemn, diferenta mi se pare destul de radicala: la rosewood aluneca mai usor coarda si poti, de exemplu, face tremolo ceva mai lejer. La maple ai insa un control mai bun la bend-uri, dar simti foarte mult lemnul sub coarda, etc. etc.
Guest Johnny I Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 am si io o intrebare: pt un chitarist amator chiar se simt diferentzele de ton, de sunet date de diversele tipuri de lemn folosite pt fingerboard?
Alex_Strat69 Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Eu as zice ca da , daca se concentreaza putin !
StratMan Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 maple cap si rosewood curved, din motive pe care le-am mai explicat.
Guest AnDI Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 rosewood mate ... se potriveste mai mult pe stil ... dar daca as avea posibilitatea sa cumpar mai multe chitari as lua si una cu fingerboardul de maple
Guest TimeRobber Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 uitati-va cu ce fingerboard a cantat Hendrix la Woodstock '69 . http://www.pbase.com/jroy/woodstockstrat
Guest MrJackson Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 uitati-va cu ce fingerboard a cantat Hendrix la Woodstock '69 . http://www.pbase.com/jroy/woodstockstrat And your point is ?
Alex_Strat69 Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 (edited) uitati-va cu ce fingerboard a cantat Hendrix la Woodstock '69 . http://www.pbase.com/jroy/woodstockstrat Mai conteaza cu ce a cantat .... contaza CUM !!! Edited July 23, 2006 by Alex_Strat69
Guest TimeRobber Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 exact , conteaza cum a cantat , dar am vrut sa va dau un exemplu de chitarist ,care a ales maple . ..bineinteles ca Jimi a cantat si cu rosewood
Guest MrJackson Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Pana la urma tu ai vrut sa afli ce am alege noi, cu toate ca tu ai ales deja maple, nu fiindca suna altfel sau se simte altfel la mana, ci fiindca teai saturat de rosewood. Si acuma incerci sa ne convingi si pe noi de alegerea ta ? Sau vrei sa te convingi singur ?
karpi Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Eu am rosewood , suna mai "cald" decat maple.Vorbesc despre fretboard. Dar sa nu uitam CORZILE . Comparatii se pot face numai pe aceiasi statie acelasi chitarist si aceiasi corzi !
midnight rider Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Sunt doua tonuri foarte diferite,si am cautat mult un strat asemanator cu cel vechi pe care-l am ,dar sa fie rosewood.acuma ca le am pe amandoua,sunt fericit
Guest EPSYLON_CURSE Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Rosewood. Maple are un prieten de-al meu si se murdarit si arata scarbos pana a fost curatat. Rosewoodul se intretine mai bine, dar depinde aici si de gust. Prietenul acela prefera maple
man1ak Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Daca nu e scalopat, intra in considerare si cum se simte la mana... Mda, e corect ce spui, dar numai cu taste medium sau similare. La taste jumbo sau XJ nu mai atingi lemnul (numai daca apesi foarte tare, caz in care oricum nu mai iei nota corecta).
Guest TimeRobber Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Pana la urma tu ai vrut sa afli ce am alege noi, cu toate ca tu ai ales deja maple, nu fiindca suna altfel sau se simte altfel la mana, ci fiindca teai saturat de rosewood. Si acuma incerci sa ne convingi si pe noi de alegerea ta ? Sau vrei sa te convingi singur ? eu nu am vrut sugestia nimanui , am vrut doar sa fac un mic sondaj din curiozitate . sa vad ce prefera alti chitaristi .
Guest MrJackson Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Mda, e corect ce spui, dar numai cu taste medium sau similare. La taste jumbo sau XJ nu mai atingi lemnul (numai daca apesi foarte tare, caz in care oricum nu mai iei nota corecta). Ma io am Jumbo si iti zic ca inca mai ating lemnu. Si sa stii ca "iau" si nota corect. La XtraJumbo intr-adevar, nu mai e mare problema.
Guest tudor. Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 io am extra jambo...si desii cand iau o nota nu prea ating lemnul,zic ca e important si la XJ cum se simte lemnul la atingere
Recommended Posts