www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Screaming Heads - A Real Live (2006)


Killahead
 Share

Recommended Posts

"Am inceput in '94 si suntem tot aici..."

 

Screaming Heads

 

Line-up: Alecu "Ballz" Lörincz (voce), Flavius "dadius" Suciu (chitara, voce), Toni "Killahead" Dijmarescu (chitara, voce), Lucian "Dio" Adam (bass, voce), Catalin "Cana" Gavrila (tobe, voce)

Stil: Crossover Metal

Anul infiintarii: 1994

Locatie: Alcossebre/Spania, Neunkirchen/Germania, Bucuresti, Cluj si Resita/Romania

Influente: Clawfinger, Biohazard, Pantera, Suicidal Tendencies, The Exploited, Pearl Jam

 

Discografie:

 

"A Goddamn Life/Intre prieteni" (Demo, 1994)

"Traind degeaba" (Magnetotrans, 1996)

"PNV" (EP, Magnetotrans, 1996)

"Live@CCR" (Official Live Bootleg, 1997)

"So Wrong..." (Promo, 1999)

"A Real Live" (EP, SecondLife, 2006)

 

 

Biografie:

 

1993 - dadius, Dio, Cana si Ballz infiinteaza Argotic. Stil: Alternative cu influente Grunge. Urmeaza multe repetitii intr-un garaj inchiriat la ore tarzii din noapte spre bucuria vecinilor...

 

1994 - Primul (si ultimul) concert Argotic. Trupa isi schimba numele in Screaming Heads si li se alatura chitaristul Cristi Iakab.

 

1995 - Screaming Heads inregistreaza primul demo si dau primul concert in fata unui public uluit de stilul neasteptat de proaspat si de atitudinea celor 5 pustani (media de varsta era de 16 ani). Dupa doar cateva luni Cristi Iakab paraseste Screaming Heads iar trupei i se alatura Toni "Killahead" Dijmarescu. In aceasta formula canta la festivalul "Top T" din Buzau unde sunt unii dintre preferatii juriului. Alte aparitii: "Serbarile Resitei" si unitatea militara unde Killa era militar in termen.

 

1996 - Apare albumul "Traind degeaba". Screaming Heads canta alaturi de Celelalte Cuvinte in orasul Anina. Din acea zi Celelalte Cuvinte au fost mentorii si cei mai buni prieteni ai trupei Screaming Heads. Trupa participa din nou la festivalul "Top T" unde castiga marele premiu, un contract cu casa de discuri Electrecord, alaturi de Psycho Symphony. Ulterior au fost adaugati pe lista castigatorilor si Interitus (viitorii Interitus Dei) cu care Screaming Heads urmau sa imparta un disc din celebra serie "Formatii Rock". Din pacate acest proiect nu se concretizeaza si Screaming Heads se despart in cele mai bune relatii de Electrecord. Alte aparitii: festivalul "Posada" din Campulung-Muscel, clubul Hard'n'Heavy Cafe din Bucuresti (primul club de Metal din Romania), festivalul "Furnal Rock" din Resita si multe altele. In Octombrie inregistreaza EP-ul "PNV" care are parte doar de critici pozitive in mass-media. In Decembrie Killahead paraseste Romania stabilindu-se in Germania, urmand a se intoarce insa pentru diverse concerte.

 

1997 - Screaming Heads canta din nou la "Top T", de data aceasta insa in calitate de invitati impreuna cu Cargo, Voltaj si Implant Pentru Refuz. Ei sunt de-altfel mari fani ai festivalului si publicului buzoian declarand ca vor canta oricand acolo fara nici o pretentie financiara. Alte aparitii: concertul de lansare al albumului "Ispita" al trupei Celelalte Cuvinte la Oradea, festivalul "Altrockfest" din Resita si doua concerte alaturi de "camarazii de arme" Implant Pentru Refuz la Resita si Timisoara. Piesa "Life Belongs To You" apare pe compilatia "Top T Buzau 1996" editata de casa de discuri East&Art.

 

1998 - Piesa "Ilie gardianul (remix urban)" ajunge pe primul loc in topurile radio din mai multe orase ale tarii. Killahead colaboreaza cu diverse trupe germane dintre care cea mai cunoscuta este legendara trupa de Thrash Metal Tankard. Se stabilesc contacte cu casele de discuri Nuclear Blast, Massacre, Semaphore, Lost & Found, High-Gain si cu agentia de management muzical Musik Park.

 

1999 - In revista germana Metal Hammer apare un review al promoului "So Wrong..." in care Screaming Heads sunt laudati pentru piesele si stilul lor autentic. Acest mini-album isi gaseste cumparatori in Germania, Elvetia, Austria si Luxembourg, unii dintre ei ramanand fani SH pana in ziua de azi.

 

2000-2003 - Trupa decide sa ia o pauza. Prea lunga... Dadius insa foloseste aceasta pauza cu folos infiintand trupa CFR (initialele de la Cristi - fostul Screaming Head, Flavius si Remus) alaturi de care obtine un contract cu casa de discuri Media Services. In 2003 este prezent din nou la Buzau alaturi de Celelalte Cuvinte in calitate de secund al lui Ovidiu Rosu. In Noiembrie 2003 paraseste si el tara stabilindu-se in Spania, pe malul Marii Mediterane. Killahead colaboreaza cu trupe din cele mai diverse genuri muzicale alaturi de care inregistreaza, compune si canta live.

 

2004 - Se hotaraste o reluare a activitatii si poarta discutii pentru cateva concerte cu ocazia implinirii a 10 de la infiintarea trupei. Din pacate insa pe 22.11. Killa sufera un grav accident de masina si toate actiunile trebuiesc din pacate amanate.

 

2005 - Toni incepe sa se recupereze dupa accident si devine din nou "elev", urmand diverse cursuri si seminarii de management, PR si drept muzical. Trupa infiinteaza in Germania propria casa de productie SecondLife Records, un nume care spune totul despre planurile lor de viitor.

 

2006 - Screaming Heads sunt numiti "Top Artist" in genul Crossover pe www.Rockdetector.com. Se reiau treptat vechile activitati. Distanta dintre ei nu e chiar un avantaj, dar exista si lucruri mai rele pe lume... Pana la aparitia unui nou material s-a decis lansarea unui EP Multimedia numit "A Real Live" care contine 6 piese live inregistrate in diferite perioade, doua clipuri live, poze (13, ca sa fie cu noroc!) si cateva linkuri.

 

Deoarece nu se vor distribui decat un numar limitat de CD-uri (si aceastea cu precadere in afara granitelor Romaniei) continutul acestui EP poate fi downloadat mai jos.

 

 

Video

 

 

Links

 

Official Website

Screaming Heads MySpace Site

Screaming Heads Rockdetector Site

YouTube Killahead's Videos

 

"...suntem toti in the house, ca la inceput!"

 

SecondLife 2006

Ilie_gardianul.mp3

The_Only_One.mp3

Cui_ii_pasa.mp3

post-1237-1152397930_thumb.jpg

post-1237-1152397949_thumb.jpg

post-1237-1152397996_thumb.jpg

post-1237-1152398014_thumb.jpg

post-1237-1152398028_thumb.jpg

post-1237-1152398056_thumb.jpg

post-1237-1152398076_thumb.jpg

post-1237-1152398089_thumb.jpg

post-1237-1152398104_thumb.jpg

post-1237-1152398119_thumb.jpg

post-1237-1152398132_thumb.jpg

post-1237-1152398153_thumb.jpg

post-1237-1152398169_thumb.jpg

In_drum.mp3

A_Real_Screaming_Head.mp3

Intolerance.mp3

Link to comment
Share on other sites

mai aveţi şi "Life Belongs To You" pe compilaţia "Top T 1996" - East and Art Records.

Keep up the good work, Toni!

Cheers!

 

Salut Bones, am amintit de ea (a aparut in 1997). Cum sa uitam de asa ceva ... Varianta video este online daca cumva te-ai saturat de cea audio :)

Link to comment
Share on other sites

misto...ma bucur sa ne intilnim.nici eu nu sunt acasa acum dar luna viitoare sunt acolo.

te poop.pe mai tarziu

Salutare Cristi! This is John/George/Gica/Georgel/ala cu cazanu/Butterfly... :) .Ma bucur ca ai inrat si tu pe forum. Sa mai dai cate un semn ca banui ca nu esti in Resita.Ceau! See u soon!

Link to comment
Share on other sites

Guest CoolRock

MARFAAAA FRATICA !!!!

Dupa ce am citit...am inceput sa-mi aduc aminte de vremurile frumoase de la RESITA.

 

Ehhhhhhhhh......ce vremuri !!!!

 

Bravo SCREAMING HEADS :)

 

 

Sa vedeti ce nebunie va fi , daca faceti un concert aici .

 

 

ROCK ON & RESPEKT :)

Edited by CoolRock
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Faceti-ne o vizita la:

http://www.MySpace.com/ScreamingHeadsBand

Ne bucuram pentru orice prieten nou! :)

 

Am updatat cam toata pagina, am folosit ca fundal cartierul Moroasa II din Resita, acolo unde s-a nascut trupa noastra si unde ne faceam veacul... Ii datoram asta!

Am inclus si un slideshow cu multe poze recente.

 

See you there!

Link to comment
Share on other sites

In data de 1 Dec. 2006 ( :) cu ocazia Zilei Nationale A Romaniei :)) trupa Screaming Heads incepe inregistrarile noului album, primul dupa o pauza de 9 ani. Ma voi deplasa in Germania unde, impreuna cu Toni (Killahead), vom incepe inregistrarea noului material. Asta este numai prima etapa pentru ca in Ianuarie 2007 urmeaza a doua sesiune de inregistrari intr-un mic studio din Resita. Speram ca treaba sa mearga bine in asa fel incat in cursul anului viitor sa fim gata si cu mixajele si cu MASTER'ul.

 

dadius (A Real Screaming Head)

Edited by dadius
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.