www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

3Intrebari Legat Despre Chitara Clasica

Recommended Posts

Guest Sebby16698
Posted

Salut! Cant de vro 6luni la chitara dar tot nu stiu/nu pot unele lucruri:

1. Nu imi iesa acordul F. Ce ar trebui sa fac sa imi iasa? Datimi niste sfaturi va rog.

2. La al 2lea vers: http://www.tabulaturi.ro/acorduri.php?tab_id=7224 ce reprezinta 3p1?

3 As dori o pana care sa se auda mai jos decat daca as da cu degetul. Sfaturi?:D

Multumesc!

Posted (edited)

Power chord-ul acela nu e acelasi lucru cu F chord.Ai nevoie de exercitiu.Joaca-te cu melodi in care sunt acorduri care le sti , inclusiv F-ul si pana la urma o sa reusesti.Asigura-te ca inveti acordul cum trebuie aruncand un ochi aici : http://www.justingui...161-F-chord.php

Partea a doua ti-a fost explicata deja. e vorba de un pull-off.

Cat despre pene , sunt multe variatii...poti incerca pene ceva mai groase.Iti recomand Ultex Jaz III de la Dunlop.

Edited by Septi
Guest Frets_on_fire
Posted

3p1 = pull-off de pe tasta 3 pe tasta 1 asa cum iti arata si tutorialul pus de colegul Mack

cat despre F... sunt multe feluri de F , sunt si variatii gen 133xxx si xx3211 dar cel mai corect este 133211 , invata sa faci Barre , cand iti iese Barre-ul bine o sa poti face si Ful bine , totul consta in exercitiu

o pana care suna mai jos ... poti incerca Black Ice sau Ultex Jazz cum a zis si Septi

• 3 weeks later...
Posted

Acordul F in particular si acordurile barre in general sunt ceva mai greu de tinut; e perfect normal ca dupa 6 luni sa nu-l poti tine; mie cred ca mi-a luat 2 ani :))

In plus sunt ceva mei greu de tinut pe clasica sau acustica; pe electrica e ceva mai usor dar si acolo e destul de greu; problema este ca muschii de la mana stanga nu sunt suficent de dezvoltati si nu vei putea tine toate cele 6 corzi apasate cu aratatorul, sau vei putea cu efort foarte mare si intervine durerea; in timp o sa reusesti, trebuie doar perseverenta :) nu te stresa e perfect normal sa nu-ti iasa :))

Posted

Salut! Cant de vro 6luni la chitara dar tot nu stiu/nu pot unele lucruri:

1. Nu imi iesa acordul F. Ce ar trebui sa fac sa imi iasa? Datimi niste sfaturi va rog.

2. La al 2lea vers: http://www.tabulatur...php?tab_id=7224 ce reprezinta 3p1?

3 As dori o pana care sa se auda mai jos decat daca as da cu degetul. Sfaturi?:D

Multumesc!

In legatura cu Fa major. Nu il prinde in tot felu de feluri simpliste ci repeta barre pentru ca tot de el te vei lovi pana la urma.

Posted

Incearca sa-l tii mai sus; adica, forma de F ( pe care ti-a descris-o karpi mai sus ) mut-o de exemplu pe pozitia 12

--12----------> index 
--12-------- -> index
--13-------- -> mijlociu
--14-------- -> mic
--14-------- -> inelar
--12-------- -> deget mare 

E mai usor de apasat acolo sus la inceput :)

Unii zic ca, odata ce poti tine F barre, poti tine orice barre :) ( afirmatie oricum gresita, exista barre-uri mult mai grele, dar alta forma decat cea de mai sus :) de exemplu cele de jazz... )