Guest ereticus Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 salut! De curand am primit o chitara clasica din Germania si nu stiu mai nimic despre ea. Dupa forma headstock-ului e clasica, dar e dotata cu corzi metalice, probabil la fel de vechi ca ea. Judecand dupa husa(din panza maronie) , chitara e destul de veche. Are cineva idee ce productie e sau cum as putea sa aflu info despre ea?
AddRien Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 salut! De curand am primit o chitara clasica din Germania si nu stiu mai nimic despre ea. Dupa forma headstock-ului e clasica, dar e dotata cu corzi metalice, probabil la fel de vechi ca ea. Judecand dupa husa(din panza maronie) , chitara e destul de veche. Are cineva idee ce productie e sau cum as putea sa aflu info despre ea? Teoretic ar trebui sã scrie ceva informații în interiorul chitarei. Din câte știu, orice chitarã clasicã sau acusticã vine cu o hârtiuțã de identificare ce poate fi cititã prin gaura rozetei, presupun cã te-ai uitat acolo deja? PS ar fi bine sã scoți corzile metalice și sã pui de nailon, probabil gâtul e deja foarte strâmb...
Guest ereticus Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 In interior nu are nicio hartiuta, doar o urma de stampila "M5". Gatul nu vad sa fie stramb, insa are actiunea ridicata din cauza calusului, dar asta nu e chiar o noutate.
'mnezău Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Actiunea ridicata e, cel mai probabil, din cauza corzilor. Fiind chitara clasica, mai mult ca sigur nu a fost gandita pentru corzi de metal...
Guest ereticus Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Aceeasi problema am avut-o la o Hora. Am luat o cu corzi metalice si degeaba i-am pus corzi de nailon, ca tot ridicata era actiunea. Pana nu i-am modificat si calusul(saddle), nu am rezolvat problema.
EugenRo2001 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Aceeasi problema am avut-o la o Hora. Am luat o cu corzi metalice si degeaba i-am pus corzi de nailon, ca tot ridicata era actiunea. Pana nu i-am modificat si calusul(saddle), nu am rezolvat problema. Normal ca a ramas ridicata - din cauza tensiunii marite a corzilor de metal s-a modificat unghiul grifului cu corpul. Asta nu se reface singur, trebuie neck-reset adica dezlipit si corectat unghiul.
Guest ereticus Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Buna treaba... Multam tuturor de info!
Recommended Posts