www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Doze Mi-Ar Trebui?


srbnmircea
 Share

Recommended Posts

Am si eu nevoie de intelepciunea voastra putin. Am o chitara Ibanez STM-1 care are doze Dimarzio Evolutions si o rulez printr-un Bugera V55HD si am o problema, notele nu sunt destul de expresive. Inteleg ca aici poate fi vorba de tehnica dar cand cantam un solo de blues am observat ca notele de pe coarda mi nu suna prea dinamic. chiar si cand am dat cu pana ca hapsanul in ea de am ciopit o bucata tot nu s-a putut observa vreo schimbare. Si restul coardelor au aceeasi problema dar mai putin, pe coarda si notele pot fi foarte dinamice. M-am gandit ca poate fi de la 2 surse, amp-ul sau dozele. De amp nu stiu ce sa zic, daca pe unele corzi merge si pe altele nu s-ar putea ca dozele sa aiba ceva. Asa ca puteti va rog sa imi recomandati niste doze calumea pentru chitara? Nu sunt expert, vreau niste doze flexibile intr-o oarecare masura, cant rock blues si metal, nu prea am obiceiul sa dau distortionul la 10 si "da-i pe mi". Ca idee de sunet ar fi Gary Moore, dar nu cred ca pot sa obtin asta daca n-am gibson si marshall XD.

Link to comment
Share on other sites

Cind ai schimbat ultima data corzile?

 

Distanta dintre doze si corzi in dreptul E-lui subtire

este exagerat de mare fata de distanta in dreaptul E-ului gros?

 

Ai fret buzz pe E subtire?

 

Nu dar este la o distanta decenta, nu este mare diferenta intre E si restul corzilor.Corzile le-am schimbat acum o luna.

Edited by srbnmircea
Link to comment
Share on other sites

Am facut o poza cu action-ul corzilor, nu stiu cat de mult se pricepe prin camera mobilului meu dar sper sa va dea o idee cam cat de inalte sunt.

Nu rerusesc sa deslusesc nimic din aceasta poza ...

 

Faci 100 de poze ....pui pe MACRO daca faci poze de aproape apoi transferi in PC si alegi care poza se vede clar.

 

Aparatele de "pozat" cu Focus automat iau in considerere o linie ( contur ) verticala ,daca nu gaseste asa ceva se tot schimba si nu focalizeaza!

Se cauta un obiect cu o muchie/contur dreapta se pozitioneaza in ecranul monitor al aparatului in asa fel ca sa "vada" o linie verticala ...apesi butonul de declansare doar pana la "jumatate" ca sa porneasca focusarea ..cand pe ecran apare chenarul verde saiu punctul verde inseamna ca a focusat ...asa apasat pe jumatate acum intorci obiectivul catre chitara ce este la aceiasi distanta fata de obiectivul aparatului foto ...acum faci poza..

 

Poate nu ai stiut metoda de a face poze...chiar si asa unele poze nu ies bine..asa ca intotdeauna se fac 2- 3 poze sau maimulte din mai multe unghiuri si distante usor diferite ca dupa sa alegi care-i mai OK .

 

Despre doze gasesti sfaturi de reglarea inaltimii daca introduci in GOOGLE ...Pickup setting , action and pickup setting .... Pickup setting and attack ...

 

Idea este sa ai actiunea ( inaltimea corzilor fata de taste ) reglata ,apoi reglezi inaltimea dozelor ,la Bridge ..pui cat de aproape vrei ....apesi coarda pe ultima tasta (22 )reglezi inatltimea dozei in asa fel ca sa nu se atinga coarda de doza .

 

Doza Neck se regleaza in acelasi fel cu distanta coarda -doza ...cand coarda este la fel apasata pe tasta 22, ultima tasta .

La doza Neck poti sa cobori usor daca suna prea tare cand canti peste octava .In pozitiile peste octava se apropie coarda mult de doza Neck si creste volumul fata de tonurile prinse in pozitiile catre headstock..

Verifici sa ai balans corect intre nivelurile semnalului cand schimbi Neck -Bridge .

 

Corzi curate , noi ...au atac mai mare important la un sound "clean" .

Cu distors si EQ poati sa ai sunet cu atac chiar si cu corzi uzate deoarece distorsiunea "produce" foarte multe armonice iar cu EQ poti sa tai sa formezi un sound.

 

Cu overdrive sau si cu unele distorsionatoare corzile noi prea curate neuzate suna prea "subtire" apoi cand se mai uzeaza incep sa sune bine...mai plin ...

 

In rest statia , difuzorul , un compresor bun ptr unele sounduri clean si mana chitaristului fac dinamica ..atacul etc...

Link to comment
Share on other sites

pe site-ul dimarzio gasesti instructiuni pt setarea inaltimii dozelor lor.

 

ideea e ca trebuie sa setezi doza de bridge, in functie de ce ton vrei si poti scoate din ea. apesi ultima tasta pe cele 2 corzi E si setezi inaltimea dozei de bridge undeva la minim 2 mm. mai aproape de corzi nu, ca se ineaca. practic in pozitia aia suna cel mai hot. poti sa o cobori daca vrei un sunet mai putin hot, mai aerisit. unii spun ca doza mai indepartata de corzi da un ton mai bun. dar trebuie sa ai grija sa nu fie prea departe.

 

doza de neck o reglezi apoi ca sa nu se simta trecerea in volum intre cele 2 doze. ea va fi probabil mult mai jos. seteaza tot cu corzile E apasate la ultima tasta.

 

de obicei ,pt ambele doze, doza este un pic mai sus pe partea lui E subtire decat pe partea lui E gros, pt ca volumul corzilor subtiri este mai mic. 

 

de asemenea, la unele doze se pot seta si cei 6 magneti, de obicei in forma radiusului tastierei.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.