www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

vreau sa imi vopsesc chitara


Recommended Posts

Guest rox_rocs
Posted

am o chitara clasica......dar arata groaznic.....si vreau sa ii dau o infatisare noua......partea prosta e k cineva mi-a zis k dak o vopsesc isi pierde din calitatea sunetului si sa o las asa....e adevarat? :)

Guest TimeRobber
Posted (edited)

mi-am retras cuvintele

Edited by TimeRobber
Guest Csernik
Posted

De ce sa nu o lasi asa?..atata timp cat suna bine..mai bine o lasi asa...nu cred ca te deranjeaza asa tare..important e ce scoti din ea..depinde si cu ce o vopsesti :)

Guest rox_rocs
Posted

thanks a lot for advice....dar nu imi mai trebuie sfaturi pe rgc pt k m-am lamurit care e treaba cu UNII....

Guest diogrey
Posted (edited)

thanks a lot for advice....dar nu imi mai trebuie sfaturi pe rgc pt k m-am lamurit care e treaba cu UNII....

daca vrei so vopsesti trebuie sa iei niste smirghel granulatie fina(de 200 in sus) sa scoti vopseaua (vezi sa nu insisti intrun anumit loc ca o zgarii)si dupaia cu o pensula fina poti sa intinzi vopseaua(vezi nu aplica ditamai stratul ca se vede urat si vezi sa intinzi incontinuu )

dupa vopsire daca vrei poti adauga si un strat de lac care se da la fel cu o pensula fina dupa ce ai zgariat usor vopseaua cu un smirghel de granulatie foarte fina in jur de 900 (astai mai greu de gasit dar vezi la magazinele de masini ) si dupaia aplici lacul la fel ca vopseaua

 

 

 

ps : mai bine totusi mai ceri ajutorul cuiva ca sar putea sa nuti iasa din prima

pps: daca vrei sa incerci singura iti recomand sa folosesti spreiurile de masina(aka graph...dar eu nu stiu asta :) ) dar ai grija sa nu tii spreiul prea aproape de chitara si sa nu insisti intrun anumit loc ....aplica macar 5 straturi de vopsea cu spreiul (stratul foarte subtiri...in primele doua trebuie sa se mai vada lemnul)aa da si absteapta sa se usuce fiecare strat ca alfel nu se lipeste urmatorul bine(trebuie sa se usuce dar nu complet iti zic sa astepti in jur de 45 de min) ...totul va dura macar 3 zile asa ca pregateste-ti un spatiu de lucru curat fara prea mult praf..si fa-ti mult timp

ppps:citeste cu atentie indicatile de pe cutie is bune si ajuta :)

 

pppps(now..this is geting stupid :) ) poti pur si simplu doar sa o razi cu un smorghel fin granulatie peste 200 si sa o dai cu lac

 

depinde ce vrei ....sincer daca suna bine mai bine o lasi asa ...tiam zis ce stiu si ce am incercat ca sa nu o strici mai tare ...e multa munca si nush daca se merita pt o clasica ..........oarecum treaba ta (la propriu) succes

Edited by diogrey
Guest rox_rocs
Posted

Killahead, am incercat sa nu ma enervez....dar s-a cam exagerat.in fine...ai dreptate......and thanks diogrey..o s ail rog pe tata sa ma ajute :)

Guest TimeRobber
Posted

thanks a lot for advice....dar nu imi mai trebuie sfaturi pe rgc pt k m-am lamurit care e treaba cu UNII....

 

 

offtopic: Uita-te la mine ce warn am ...nu pot sa-mi dau seama de ce m-ai bagat in seama ! :)

Guest chester
Posted

despre treaba cu vopsitu chitariii.....hmmm yo zic sa o lasi asa....nu stiu dak se modifik rezonantza sau alte chestii de genu asta dar stiu k o chitara cu cat este mai "rablagita" cu atat este mai folosita si deci posesorul ei este mai talentat :>.las-o asa cum e.....:)

Posted (edited)

Suna bine chitara DAR umezeala va altera sunetul , apoi sse usuca prea tare etc.Lacul protejeza lemnul.Dar trebuie sa fie un strat subtire.

 

eu zic sa te adressezi unui specialist , trebuie sa dea jos lacul ( ramasitele) cu un decapant .

Dupa acea sa slefuiasca cu smirghel fin , si sa se umezeasca ca fibrele sa se "umfle" apoi iar se slefuieste ,si iarasi umezit si iarasi slefuit cu smirghel fin.

Dupa aveia se "amorseaza cu ulei de in foarte "usor" sa nu imbacsasti lemnul ,acest lucru ca lacul sa nu se imbibe prea adanc in lemn si sa acopere dintr-un strat subtire .

 

Se aplica cu pulverizatorul un strat subtire uniform se lasa sa se usuce si se da alt strat subtire si tot asa pana ce se vede ca este lac. Apoi se slefuieste credca cu smirghel fin "tocit" si cu apa( umed) ca sa se uniformizeze asperitatile cauzate de "ridicarea " fibrelor .

Si se continua , tot asa.

Depinde de lac de gradul de diluare ,cum si cate straturi .De aceasta ar trebui un "vopsitor" profesionist.

La sfarsit se poate slefui usor , de exemplu eu am slefuit cu pasta de dinti diluata si cu o carpa moale, si cu rabdare.

Am mai folosit lac de parchet , este un lac polimerizant , dare trebuie sa sti sa faci combinatia intre cele doua solutii ca sa fie "subtire " lacul dar sa se si polimeriizeze.( a nu se folosi cel dint tuburi "spray" acesta nu stiu cat e de polimerizant , eu am vopsit o chitara si nu s0a uscat niciodata a ramas "moale" lacul)

Pe de alta parte mai sunt o sumedenie de lacuri "noi" dar ar trebui sa ai reteta si experienta de a le aplica.

Reclama este reclama iar adevarul este de multe ori altul.!!

Am mai luat un lac foarte scump ce se intinde cu pensula si arata fantastic , ei bine m-aau pacalit caci nu mi-au vandut diluantul lacului ci aveau alt diluant cu care nu a dat rezultatele asteptate,si am dat 1 milion pe o cutie , ce sta in balcon ca mi-a trebuit 200 ml ,dar nu vindeau sub un Kg , si acesta diluat ajungea la 1,5Kg...etc..o sa dau pe usa de la apartament,hehe.

La AZUR timisoara se fabrica lacul ptr Reghin , si este lac bun , tot ceva polimerizant , trebuie sa intreb la magazin cat costa si cum se aplica ,si eu vreau sa re-lacuiesc o chitara (cea data cu lacul minune italian)

Mai exista inainte , sehrlack , nuste foi subtiri ca de mica sau un fel de fulgi de lac , care se dizolva in alcool tehnic si se aplica cu un tampon , si in acest caz se amorseaza lemnul uscat cu ulei de in. Intre straturi se "egaliza" cu praf de piatra "ponce" ce astupa micile gauri.

Si din doua trei straturi se lacuieste lemnul.Nu seurmareste sa feci "oglinda" lemnul de molid rezonant de pe fata chitarei ,deci fibrele nu se slefuiesc la brad doar usor si se lacuieste doar atat ca sa fie protejat lemnul.Asa nu se va schimba timbrul.

Unele chitare DOV americane au tonul inchis chiar de la lacul abundent de pe placa de rezonanta ce la multe are chia 0,5 mm lac polimerizant si impreuna cu lemnul da timbrul global al chitarei.

La chitarile spaniole si clasice nu se face asa. Si versiuni.

Edited by karpi
Posted

Lasati-o asa. asa ceva nu se face in garaje sau la vopsitori de masini chiar si cel mai mare specialist daca nu are tehnologie nu poate face nimic. Lacul de pe chitari in mare parte este un lac poliesteric care are un luciu foarte mare si-i confera instrumntului rezistenta la lovire. Am facut acelasi lucru si pana la urma am fost nevoit sa duc chitara la Reghin. Lacul de pe chitara nu se vinde in comert si se aplica prin electroliza daca stiu bine. Nu este lac de mobila(nitrolac)

Guest tudor.
Posted

ce culoare vrei sa o faci? :)

Guest rox_rocs
Posted

ce culoare vrei sa o faci? :)

 

roz cu buline verzi...:)))))))

nu serios acum..ceva clasic...contrast de maro inchis cu maro deschis

Guest Sylviu
Posted

cu banii pe care ii dai pe vopsit si kestii mai bine iti iei una noua :)

Guest diogrey
Posted

ps: e posibil ca noua vopsea sa-ti afecteze tonul chitari ...si sincer iti recomand sa lasi chitara as ...cu cat e mai tocita cu atat mai meseriasa o sa pari ...daca ti se pare ca suna bine laso asa...daca e o chestie veche pe care sa experimentezi go ahead and do it

Guest rox_rocs
Posted

mda.....eventual scriu ceva pe ea si gata..:)

Guest Sylviu
Posted

pune stikere :)

 

sau sa iti faca cineva un model cu aerografu :)

Guest rox_rocs
Posted

ce mai e si ala aerograf? :)

  • 2 weeks later...
Guest Xecutioner
Posted

Daca vreau sa vopsesc o electrica o pot face cu spray? Se poate deteriora ceva?

Guest Sylviu
Posted

Daca vreau sa vopsesc o electrica o pot face cu spray? Se poate deteriora ceva?

 

 

teoretic da.. eu am vopsit o kitara cu spray-uri d'alea ce le gasesti la magazine auto.. acuma nah kitara era un reghin asa k nu m-a interesat dak se deterioreaza lemnu :)

Posted

dupa vopsire daca vrei poti adauga si un strat de lac care se da la fel cu o pensula fina dupa ce ai zgariat usor vopseaua cu un smirghel de granulatie foarte fina in jur de 900 (astai mai greu de gasit dar vezi la magazinele de masini ) si dupaia aplici lacul la fel ca vopseaua

 

duuuuude!! lac peste vopsea ?! :) treaba asta kiar nu se face. Am incercat pe o bucata de lemn sa vad ce se intampla. Stiam ca nu se face dar na... am zis sa ma lamuresc si eu...

Am vopsit... dupa vreo 4 zile am dat cu lac. Dupa cca 2 minute toata vopseaua s-a facut ca si cum ar fi stat 150 ani in bataia soarelui. S-au format pojghitze infioratoare... si s-au mai si ridicat in sus :)

 

Karpi zice bine ce zice... dar... mai greu de facut rost de pulverizator sau specialist :)

 

Step one... Dai jos vopseaia

Step two... finiseszi

Step three... dai cu baitz

Step four, five, six... lacuiesti (lac incolor), freci, lacuiesti, freci si ultimul strat il dai sanatos... :(

 

Asa mi-am facut o electirica si a iesit superba B)

 

PS: in nici un caz spray-uri auto ;)

  • 3 months later...
Guest Xirallic
Posted

intrebare: cine stie sa vb chitari.vreau sa imi revopsesc o chitara ibanez verde.

Posted

Si eu am facut prostia sa-mi vopsesc singur chitara electrica si n-a iesit nimic, evident. Am incercat cu spray de masina, insa era toata numai umbre. Am lasat-o in pace o perioada, insa ma scotea din sarite cum arata, nu ca as fi folosit-o (era un reghin "copie de gibson"), dar ma impiedicam de ea prin casa tot timpul si-mi strica ziua. Asa ca m-am hotarat s-o revopsesc: m-am dus la dealerul dacia, sectia vopsitorie, si i-am pasat omului chitara. Dupa doua ore am luat-o acasa: lucioasa toata, o combinatie de argintiu si visina putreda (s-a folosit vopsea metalizata de logan, cu lac), ca pe vopsitor il apucase si creatia...au mai iesit niste bobite pe ici pe colo, dar fusese din vina mea ca nu o frecasem cum trebuie. In ceea ce priveste sunetul, nu am constatat nici o diferenta notabila. Oricum, lemnul vechi nu mai absoarbe vopseaua asa de bine si nu vad sa influenteze prea mult sunetul.

Acum un an am cantat pe o chitara revopsita. Era neagra si "in flacari". Trebuie sa recunosc ca impactul vizual a fost destul de mare, mai ales ca am vazut-o noaptea si nu am observat imperfectiunile. De la distanta am crezut ca e cine-stie-ce firma, vopsita cu aerograful. Era un reghin western pictat cu pensula :) .

Totusi, asculta mai degraba de sfatul batranesc al rgc-ului - mai bine las-o asa :) . In cel mai bun caz o sa-ti arate ca o baba cu ruj strident pe buze...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.