viobio Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 (edited) cu ceva timp in urma am inceput lucrul la un plexi "mai altfel" ce am urmarit in primul rind o amplificare mai mare,mai mult gain principala deficienta a amplificatoarelor plexi este ca nu au au corector de ton cu bas/medii/inalte pe linga potentiometrele de ton ale canalelor normal si bright am mai adaugat un corector cu trei tonuri descriere putere 50w 4/8 ohmi putere 50w cu G2 finale la +470v putere 40w cu G2 finale la prizele pentru ultraliniar traf de iesire putere 20w finalele conectate ca triode intrare low/high canal normal intrare low/high canal bright drive /ton canal normal drive /ton canal bright loop serie line out reglabil,direct de pe traful de iesire bas/medii/inalte comune pentru ambele canale normal/bright master volume depth schema este astfel conceputa incit amplificatorul sa poata fi folosit ca SLAVE daca se introduce semnal in RETURN (de la loop) cind functioneaza ca slave putem folosi corectorul cu cele trei tonuri/master volume/depth traf de iesire Hammond 1650N spatele amplificatorului este pe dos , cauza este o nentelegere schema un pic mai tirziu costuri amplificator fete 100lei sasiu 230lei traf iesire 80euro=320lei traf alimentare 230lei soc filtraj 30 lei potentiometre/butoane/mufe/comutatoare 120lei socluri 120lei componente pasive 200lei 2XEL34 30 euro =120lei 3X6H2P 30 lei fludor/fir conexiune/curent consumat pentru constructie 15lei carcasa head 120 lei total 1635 lei pretul componentelor poate creste sau scadea ,in functie de calitate sau de furnizor am pus aceasta lista de costuri pentru cei care au dorinta de a li se construi un amplificator custom de 50w cu 500..600lei astept pareri,sugestii,reclamatii dupa Paste sper sa organizez o intilnire cu cei din Bucuresti ,pentru dat cu parerea vor fi trei amplificatoare bagate la "datul cu parerea" berea este din partea mea,intilnirea va fi intr un mic bar din zona Panduri Edited April 17, 2011 by viobio
AnalogSound Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Foarte fain Vio, felicitari pentru realizare. Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound
Blackthorn Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Am si eu o curiozitate, de ce iesire pe 4 si 8 ohms? Cele mai multe cabinete sunt pe 8 si 16 ohms.
viobio Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Am si eu o curiozitate, de ce iesire pe 4 si 8 ohms? Cele mai multe cabinete sunt pe 8 si 16 ohms. cele mai multe cabinete intilnite de mine au 4/8 ohmi se poate pune si 16 daca se doreste,o gaura,o mufa si un fir,gata si 16
Razvan S. Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 (edited) La multi ani! si... iar, ma enervezi cu proiectele tale delicioase Edited April 17, 2011 by Razvan S.
vldmlt Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 La multi ani ,si cat mai multe ampuri realizate Arata super amplificatorul
viobio Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 (edited) La multi ani! si... iar, ma enervezi cu proiectele tale delicioase multam nu fi ofticos si pe tine te duce capul la multe La multi ani ,si cat mai multe ampuri realizate Arata super amplificatorul multam Edited April 17, 2011 by viobio
florinmarinoiu Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 (edited) La Multi Ani! Felicitari pentru realizare. Astept cu nerabdare schema,poate ma bag si eu sa il construiesc. Edited April 17, 2011 by florinmarinoiu
viobio Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 La Multi Ani! Felicitari pentru realizare. Astept cu nerabdare schema,poate ma bag si eu sa il construiesc. multumesc schema este simpla!!! acum stii cum si ce ... ai experienta de la cel de 15w sigur vei reusi schema daca sunt nelamuriri sau doreste cineva alte detalii ,sunt pe aici
viobio Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 azi am probat amplificatorul cu Dan cabinet cu Celestion 12GT75 chitara Ibanez sunet care zdruncina creierii si flutura pantalonii pe tine VIOLENTA asta am auzit eu ,in special cind intra etajul final in saturatie
Blackthorn Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Imi dai voie sa iti sugerez sa probezi Plexi-ul pe un cabinet cu difuzoare Greenback? In general Plexi-ul suna foarte bright si de aceea s-au folosit aceste difuzoare care suna mai cald, cu foarte multa medie.
viobio Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 (edited) Imi dai voie sa iti sugerez sa probezi Plexi-ul pe un cabinet cu difuzoare Greenback? In general Plexi-ul suna foarte bright si de aceea s-au folosit aceste difuzoare care suna mai cald, cu foarte multa medie. buna sugestia eu incerc sa pprobez pe cit mai multe cabinete momentan nu dispun decit de cabinetul lui Dan si a lui George Patranoiu cabinetul lui George este cu 2x Eminence Alpha 8 + 2x Celestion 12GT75 ,ADICA 300W! dupa Paste o sa fac o proba si cu acest cabinet multam pentru interventie Edited April 22, 2011 by viobio
viobio Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 (edited) sample Amp Plexi- P.Sima chitara Fender Strat.mp3 Edited March 5, 2012 by viobio
Recommended Posts