Guest WolfRain Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Am primit chitara de la taica`meu, care o are de foaaarte de la habar n`am cine Scrie ca`i fender, da`mi vine greu sa cred, pe de`o parte pentru ca nu are jack`ul unde au fenderele normale sau chiar copiile, pe de alta parte, semnul de la fender imi pare abtibild ce vreau eu sa stiu este cat as scoate pe o copie de care stiu prea putin,in special cel care`a facut`o, deoarece as vrea s`o vand si nu o pot evalua. De sunat suna ok, nu am mijloace si resurse sa fac o inregistrare Va rog sa`mi spuneti daca stiti cine creaza copii stratocaster cu jack`u pe lateral [ca la chitarele Ibanez,Jackson,etc]
Guest WolfRain Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Fender nu e sigur. Nu m-am uitat cu mare atentie, dar la o prima privire: Fender nu face headstocks din doua bucati; langa sigla Fender mereu scrie tipul instrumentului ("Telecaster", "Stratocaster", etc.) chiar si la instrumentele cu acces la truss-rod in partea dinspre corp, se vede un soi de "v" dintr-un lemn de obicei maro pe headstock; pickguard-urile Fender nu vin niciodata cu taietura aia pentru acces la truss-rod, si truss-rod-ul nu are niciodata capatul expus extern. Cele la care se acceseaza truss-rod-ul prin partea dinspre corp prezinta de obicei ca "interfata" un surub in cruce la nivel cu lemnul grif-ului. Cine face copii de Stratocaster nu conteaza in cazul de fata, pentru ca o firma mai serioasa care face asta isi pastreaza logo-ul pe headstock (precum ESP, etc.). Foarte posibil sa fie un Reghin pre-'89, intr-adevar. Cati bani poti scoate pe ea depinde de client si de starea instrumentului. Cu siguranta mai mult de 100RON, cat de mult nu stiu (~100RON costau acusticele "terminate" din anticariatele de pe strada Covaci din Bucuresti acum 2-3 ani). am pus mana pe Hore, sunt grele si au un headstock putin diferit fata de asta chitara asta e destul de usoara, pe la 3-3,5 kg oricum mai astept opinii
Guest WolfRain Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 imi place paint job`ul arata chiar misto... nu trebuie sa fii ironic )
Razvan S. Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 (edited) Imi place faptul ca, chitara din post, are nut-ul pe fretboard, nu dupa el ca la majoritatea reghincasterurilor. Edited January 12, 2011 by Razvan S.
Blackthorn Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Altele n-am, dar poftim o completare la cele de dinainte: http://www.cheesyguitars.com/hora.html Super tare, asta cred ca este un Reghin Ritchie Sambora Custom Shop, varianta fara Floyd Rose.
eduard.alexandru Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Reghin in general vopsesc spatele gatului in ton cu restul chitarii, la fel si Headstock-ul. Pozitia mufei e specifica Reghinurilor pre 89. Va rog sa`mi spuneti daca stiti cine creaza copii stratocaster cu jack`u pe lateral Oricine cu o bormasina si burghiu de 8mm. am pus mana pe Hore, sunt grele si au un headstock putin diferit fata de astachitara asta e destul de usoara, pe la 3-3,5 kg Am un reghin pentru export, asemanator cu un Cort X-6 (deci superstrat), cu principala diferenta ca Hora e white maple si Cort X-6 e din basswood (tei).; fara floyd, doze etc are sub 3Kg.
Recommended Posts