www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ibanez Grg170Dx

Recommended Posts

Guest chibitz
Posted

Buna ziua,

Am o intrebare, daca se poate sa ma ajutati.

Am un ibanez grg170dx si m-am gandit sa-i blochez tremolo-ul [am postat mai jos un clip cu tehnica ce vreau sa o folosesc in privinta asta] Toate acestea pentru a nu se mai dezacorda asa repede, pentru un sustain si ton mai bun si ma gandeam sa ii adaug corzi de 54. Precizez ca folosesc chitara pentru un stil hard rock, grindcore/ death metal

Ce parere aveti despre asta. Credeti ca ar fi o problema? Corzile de 54 ar putea afecta gatul sau alte parti ale chitarii?

multumesc

Guest chibitz
Posted (edited)

acordaj in B in special...dar ma gandeam si la drop D .Multumesc

Edited by chibitz
Guest chibitz
Posted

sincer link-ul tau nu m-a ajutat prea mult....mi-am cam prins urechile. Merci oricum de interventie. Astept si alte pareri

Posted

Un prieten a facut acelasi lucru pe un Ibanez cu Edge III doar ca a folosit un carlig de rufe :lol: Si spre surprinderea mea, functioneaza extrem de bine.

Legat de grosimea corzilor nu prea te pot ajuta, dar iti sugerez sa nu incerci pentru ca e posibil sa cedeze gatul.

Pai,atata timp cat foloeste cum trebuie trus rodul si seteaza din arcurile tremolo-ului astfel incat sa fie paralel pe corp,nu are de ce sa aiba probleme.

Posted

Fratilor, ce treaba are truss rod-ul la o chitara cu floating tremolo?

Inseamna doar ca mai ai de invatat inainte de a putea face o decizie educata. Sau te asteptai la mura-n gura?!

Tocmai ce zisese un coleg de mai sus "Legat de grosimea corzilor nu prea te pot ajuta, dar iti sugerez sa nu incerci pentru ca e posibil sa cedeze gatul".Si la urma urmei daca ai o chitara pe care ai tinut corzi de .09 si sa vii sa ii pui de 11-54 sau cat o fi gauge-ul respectiv,nu mici sunt sansele sa se faca "banana".

Posted
daca ai o chitara pe care ai tinut corzi de .09 si sa vii sa ii pui de 11-54 sau cat o fi gauge-ul respectiv,nu mici sunt sansele sa se faca "banana"

In B?! Hai sa calculez eu tensiunea, de parca sunt tehnicianul de garda pe RGC.

Cu 09--42 ai 5.62+5.05+6.76+8.55+7.72+7.31=41Kg in acordaj standard.

Cu 11--54 ai 6.35+6.69+9.04+8.54+9.22+7.06=47Kg, in drop B, diferenta de 14%. In B standard e 39Kg.

Unde-i banana? Nu-i banana!

Guest chibitz
Posted

ok, pai in cazul asta o sa incerc sa vad ce iese.. Momentan nu sunt in Bucuresti, o sa va anunt sa va spun cum merge treaba. Merci lui Fiveseven pentru calcule si celorlalti pentru interventii....