www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Membru Nou (Salut!)

Recommended Posts

Posted

Salut, sunt un nou membru.

Sunt pasionat de chitara de cand ma stiu (am 41 de ani), dar am trecut la fapte din 2008 (cu o intrerupere mare in 2009).

Am zis sa ma prezint cu o improvizatie peste un backing track luat de pe net pentru ca doar ce am terminat de studiat gamele pentatonice. Din punct de vedere al tehnicii ma consider la inceput iar din punct de vedere al teoriei cred ca sunt intermediar.

Astept comentariile voastre si sper ca acest forum sa ma ajute sa progresez in pasiunea mea.

LIR

01 A minor pent blues.mp3

Guest Baumwolle
Posted

Salut, bine ai venit!

Am ascultat bucãțica ta de solo. E bine cã nu ai note din alte povești și e bine cã știi când sã cânți cu mai mult aplomb într-un blues.

Mai ai de lucrat la bend-uri și la vibrato - sunt absolut esențiale într-un solo de blues. De asemenea, încearcã sã-ți dezvolți un frajaz minim, cautã sã eviți sã alergi în gamã doar pentru cã notele alea nu sunã fals. Cautã sã faci mici povestiri. :lol:

Felicitãri și spor în demersurile viitoare! :)

Posted

Salut, sunt un nou membru.

Sunt pasionat de chitara de cand ma stiu (am 41 de ani), dar am trecut la fapte din 2008 (cu o intrerupere mare in 2009).

Not bad!

O coincidenta foarte tare: si eu m-am apucat de chitara la inceputul lui 2008, pauza in 2009 cam de 10 luni.. (doar ca eu am 27 de ani); poate reusesc sa postez si eu ceva cat de curand..

Spor la treaba!

Posted

Salut, bine ai venit!

Am ascultat bucãțica ta de solo. E bine cã nu ai note din alte povești și e bine cã știi când sã cânți cu mai mult aplomb într-un blues.

Mai ai de lucrat la bend-uri și la vibrato - sunt absolut esențiale într-un solo de blues. De asemenea, încearcã sã-ți dezvolți un frajaz minim, cautã sã eviți sã alergi în gamã doar pentru cã notele alea nu sunã fals. Cautã sã faci mici povestiri. :lol:

Felicitãri și spor în demersurile viitoare! :lol:

Multumesc mult pentru sfaturi. Este clar ca de aici nu pot sa merg decat in sus :) si voi lucra la benduri si vibrato. Cand te referi la dezvoltarea "frazaj minim" te referi la ceea ce se cheama "licks"? Daca este asa trebuie sa recunosc ca nu am studiat nici macar unul, dar am ceva resurse in aceasta directie (am cumparat 2 DVD). Te rog sa-mi confirmi daca este vorba de licks, ca sa inteleg cat mai bine sfatul tau

Multumesc,

LIR

Guest Baumwolle
Posted

Exact, la acele "licks" mã refer. :)

Posted

Not bad!

O coincidenta foarte tare: si eu m-am apucat de chitara la inceputul lui 2008, pauza in 2009 cam de 10 luni.. (doar ca eu am 27 de ani); poate reusesc sa postez si eu ceva cat de curand..

Spor la treaba!

Intr-adevar e tare coincidenta.

Daca ai si o nevasta care iti reproseaza ca pierzi timpul exersand un hoby care "nu aduce bani" atunci chiar ca e o coincidenta uimitoare.:)

Multumesc pentru incurajari,

LIR

Posted (edited)

Daca ai si o nevasta care iti reproseaza ca pierzi timpul exersand un hoby care "nu aduce bani" atunci chiar ca e o coincidenta uimitoare.:)

La coincidența asta mã înscriu eu, dacã-mi permiți...

Late Edit : Apropo', Bun venit !

Edited by ramurel
Posted

Bun venit. Si eu sunt tot din generatia 2008. Eu zic ca se lasa de un topic al "clubului 2008".

Legat de improvizatie: incepe foarte bine, dupa nu prea ai mai facut pauze, ai continuat sa alergi sus si jos, ceea ce a pierdut "feelingul" piesei. Si sigur, ai falsat la cateva benduri. In rest, laudabil ce ai facut. Te salut si mai asteptam inregistrari din partea ta