Guest space Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 ok...cu chitara m-am aranjat...adica "e pe vine" cum s-ar zice numai ca acum am alta problema:ampul. pana imi i-au yo un amplificator decent(de cantat acasa) stiti cum as putea sa improvizez asa ceva? p.s:solutia cu calculatorul cade....so? any ideas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 Cu TV, cu radioul, cu aragazul, cu pisica in priza(aia amplificare!!) Sau cu o statie si boxe daca nu ai, nu am ce raspuns sa iti dau. Ai putea incerca cu lustra Sa iti faci amp e greu.. si poate fara sanse de reusita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest space Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 (edited) mai...nu ma refeream la construirea unui amp ci la o alternativa mai neconventionala...temporar,bineinteles... si fara TV,lustra si matza in priza apropo...cu un casetofon merge? Edited May 2, 2006 by space Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 Pot totusi sa te intreb de ce cade solutia cu calculatorul ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest space Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 Pai e simplu: nu am o placa de sunet decenta(e incorporata),iar eu la comp folosesc casti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 Pana una alta, placa incorporata am avut si eu pana acu 2 luni... si sa descurcat bine... cu castile din nou, nu vad care e problema. Eu iti zic sa arunci un ochi la "bufferu" ala facut de BigMac, iti faci si tu un dinala si te bagi in placa de sunet... si o sa fii foarte bun, mai ales pentru un incepator. Intre timp strangi bani de un amp bun... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest space Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 nu stiu la ce te referi...ce "buffer"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=2658 Behold Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest space Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 aha..tnx:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 Placa ca placa, dar poti sa bagi chitara pe boxele de calc.. fara sa mai treci prin placa de sunet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest space Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 si crezi ca asta ar fi un avantaj? acum depinde si de boxe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 Daca ai boxe, baga-le o sa mearga bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 Daca bagi chitara direct in boxe, mai bine te lasi de sport... bagata prin calc te poti folosi din plin de Guitar Rig si toate jucariile ce le contine... mai inveti si una alta despre ton. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sylviu Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 am un prieten care isi baga kitara prin casetofon.. are un cablu cu un jack la un capat si in capatu celalalt mi se pare k are 2 mufe, pt gaurele alea una alba si una roshie da nu sunt sigur.. ideea e k si-a baga prin casetofon dak vrei il intreb ce cablu are.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TB_TM Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 Daca bagi chitara direct in boxe, mai bine te lasi de sport... bagata prin calc te poti folosi din plin de Guitar Rig si toate jucariile ce le contine... mai inveti si una alta despre ton. Daca are placa on-board sansele sa functioneza Guitar Rig, Guitar FX, VST-uri si alte minuni sunt tare mici... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boc Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 (edited) Dak ai niste cunostinte minime de electronik, cumpara un amplificator - kit (sau fara alimentare si carcasa), PAL sau MDF/OSB, difuzor si apuca-te de ...Do It Yourself. Sunt destule informatii pe net pentru asa ceva, ba chiar poti sa-ti faci chiar si un amp pe lampi! Edited May 2, 2006 by boc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest space Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 hmmm...si chiar daca reusesc eu sa le "leg" cumva...nu stiu cat de ok va iesi dracia de amp da,am vazut multe scheme de amp-uri pe net dar nush daca se merita...cel putin pt unul pe lampi ai nevoie de cineva care se pricepe intr-adevar la asa ceva. ma gandeam ca si-asa eu daca o sa cant acasa poate ar fi mai indicat un behringer,ceva...i dunno Link to comment Share on other sites More sharing options...
boc Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 dak pui pasiune in ceea ce faci sigur vei reusi! au incercat si altii si au avut rezultate, tu de ce nu ai putea? http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=4429 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Daca are placa on-board sansele sa functioneza Guitar Rig, Guitar FX, VST-uri si alte minuni sunt tare mici... Iti spun din experienta personala ca merge decent si cu o placa on-board, atat timp cat folosesti driverele ASIO4ALL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest diogrey Posted May 4, 2006 Share Posted May 4, 2006 omule daca vrei ceva decent cu un sunet dragut si cu cateva piese inta pe http://www.runoffgroove.com/littlegem.html si incearca constructia asta a fost primul meu amp diy si suna bestial vezi la difuzor trebuie sa aiba 8ohm (scrie pe spate) is bune alea de casetofon ps:sincer bagate pe Diy e super tare Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Daca gasesti de vanzare ieftin MAGNETOFON stereo B115 TESLA sau ROSTOV .... Tesla B115 -are etajul final 2 X 10 W minim Rostov 105 - are etaj final 2 x 25 W minim Daca le folosesti doar acasa sunt super . Am vazut in ziare de vanzare si cu 300.000 Lei vechi .Numai ampliful sa functioneze restul nuy te intereseaza . Difuzor , boxa , la fel se poate cumpara , oameni arunca tot ce-i vechi si "demodat" ,cumpara "HomeTheatre " de 5.1 si 7.1 etc mici si frumoase ce arata bine in camera langa TV si DVD -player. Precis gasesti in publicitate la electonice sau electo casnice , etc.. Pana si un "Pickup Stereo" ( nu doza de chitara ci Turntable , ptr discuri vinil) se gaseau cu putere de 2 x 10 W si aveau intrare auxiliara , este tocmai bun ptr PC da si ptr chitara. Ce poti sa construiesti singur ar fi un distorsionator simplu cu doua tranzistoare sau si mai simplu cu un singur integrat si cateva piese , mai mult este de lucru cu "cutia" in care se monteaza. Statie pe tuburi nu este usor de construit , doar daca cumperi transformatoarele din west , si este foarte scump.Se poate sa mai gasesti amplifuri pe tuburi la scoli , cluburi , nefolosite eventual sa reconditionezi una si sa se modifice ptr chitara , dar costa mult si munca multa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mircea19 Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 varianta cu magnetofonul e ok..... si eu am cantat o vreme pe un magnetofon tesla...Asta avea si un dif incorporat si avea si iesire pt boxa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 varianta cu magnetofonul e ok..... si eu am cantat o vreme pe un magnetofon tesla...Asta avea si un dif incorporat si avea si iesire pt boxa... Da orice mag e bun , acestea Tesla 115 si Rostov 105 sund fara difuzoare (deck) si au putere mai mare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest space Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Eu am acasa(prin garaj,cred) niste boxe destul de mari...scrie pe ele ELECTRONICA INDUSTRIALA ... Daca fac rost de un magnetofon ,m-am scos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest space Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 acum,intrebare de om tont: pot sa folosesc o pedala de distors cu magnetofonul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 da dar nu o sa sune a marshall dat in spume. Doar o sa sune a ceva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mircea19 Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 eu aveam si distors pe magu meu.. si era chiar fain.. avea un buton pe care cand il apasai disorsiona sunetu super haios si avea si un sustain super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts