www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Bass Acustic

Guest celtix

Recommended Posts

Guest celtix
Posted

Salut baieti am si eu o intrebare,eu am o chitara acustica si as vrea sa i mi iau un bass acustic ....... acuma am o dilema nu as putea sa pun la aceasta chitara acustica 4 corzi de bass si asa ar rezulta un bass acustic ? as vrea pareri despre chiestia asta si sa mi se spuna daca am spus o prostie :) .

Posted (edited)
Salut baieti am si eu o intrebare,eu am o chitara acustica si as vrea sa i mi iau un bass acustic ....... acuma am o dilema nu as putea sa pun la aceasta chitara acustica 4 corzi de bass si asa ar rezulta un bass acustic ? as vrea pareri despre chiestia asta si sa mi se spuna daca am spus o prostie :) .

In primul rand,griful la bass este mult mai lung.In cel mai fericit caz(daca tine griful si top-ul) o sa iti falseze intr-un mare fel pentru ca freturile ar fi prea scurte.Pe urma,alt bridge pentru ca spatiul dintre corzi e altfel.Alte cheite pentru ca alea de acustica au santuri prea mici si sunt si prea mici (corziile fiind mult mai groase nu o sa poti sa infasori suficient pe cheite) alt nut si multe altele.

INSA:dupa cum am zis initial,grifful e marea problema,poti sa ii faci ce vrei ca tot o sa falseze urat de tot.

Si sa nu uitam ca si tensiunea din corzi e diferita si ai ocazia sa fie corzile mult prea moi.

Edited by radu_guitar96
Posted
o sa iti falseze intr-un mare fel pentru ca freturile ar fi prea scurte.

ziceai bine, pana la fraza asta.

Rog habarnistii sa nu mai dea sfaturi !

Uite cine vorbea.

ontopic : poti converti o acustica normala intr-un fel de bass. Dar nu vrei, pentru ca nu iese. Problema principala este legata de tensiunea in corzi si lungimea lor si a neck-ului.

Posted
ziceai bine, pana la fraza asta.

Uite cine vorbea.

ontopic : poti converti o acustica normala intr-un fel de bass. Dar nu vrei, pentru ca nu iese. Problema principala este legata de tensiunea in corzi si lungimea lor si a neck-ului.

Sorry...acum am vazut...

Trebuia sa scriu "distanta dintre freturi e prea mica".

:)