Guest lust.angel Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Mah, am vazut un documentar "a headbangers journey" si acolo povesteau de octava 13 la un mement dat care sta la baza metalurilor si acre se canta in evul mediu la moartea cuiva important.Mi-a atras atentia pt faptul ca e numita octava diavolului Am doua rugaminti: 1. Sa confirmati sau infirmati chesti acu octava 13. 2. Cine stie sa puna aici un tab sau partitura cu octava asta(preferabil tab ca eu nu prea stiu canta dupa partituri)
Guest Alexi256 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Cred ca e vorba de devil's chord http://en.wikipedia.org/wiki/Tritone The tritone is a restless interval, classed as a dissonance in Western music from the early Middle Ages through to the end of the common practice period. This interval was frequently avoided in medieval ecclesiastical singing because of its dissonant quality.
Guest lust.angel Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Aia am citit-o si eu, da' ceream un tab sau un link cu un video explicativ, as acum am zis nu prea ma am cu aprtitura...
Guest Chiperion Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Citeste, taica, pe wiki, ca ai acolo exemple. Dupa aia, sa gasesti un iutub sau un tab te-oi descurca tu.
FiveseveN Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Ce, inca te surprinde naivitatea crestinilor?
Guest johnbone Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 (edited) Devil Chord?! what's that, ffs?! "Devil Chord" este intervalul de cvarta marita (sau cvinta micsorata). Este practic un interval care cuprinde 3 tonuri. De ex: C-F#. Daca ai sa canti intervalul asta, vei intelege de ce se cheama asa. Eu il percep ca pe o vibratie foarte enervanta sincer. Mah, am vazut un documentar "a headbangers journey" si acolo povesteau de octava 13 la un mement dat care sta la baza metalurilor si acre se canta in evul mediu la moartea cuiva important.Mi-a atras atentia pt faptul ca e numita octava diavolului Am doua rugaminti: 1. Sa confirmati sau infirmati chesti acu octava 13. 2. Cine stie sa puna aici un tab sau partitura cu octava asta(preferabil tab ca eu nu prea stiu canta dupa partituri) Octava a 13 este una foarte inalta. Defapt este atat de inalta incat urechea umana nu o poate percepe. Aici sper sa nu zic vr'o prostie, iar daca o fac, va rog sa ma corectati. Insa printr-o matematica simpla, sa consideram octava centrala (la pian) ca fiind octava a 3-a. Sub ea fiind octava mica si mai jos contra octava. Astfel, daca nota A in octava centrala are 440Hz, avem asa: 3 - 440 Hz 4 - 880 Hz 5 - 1760 Hz 6 - 3520 Hz 7 - 7040 Hz 8 - 14080 Hz 9 - 28160 Hz 10 - 56320 Hz 11 - 112640 Hz 12 - 225280 Hz 13 - 450560 Hz Urechea umana s-ar opri undeva pe la octava a 3-a spre octava a 4-a dupa tabelul de mai sus (maxim 20KHz - ideal!). Mi-este teama ca aceasta a 13-a octava, ar fi imposibil de sesizat de catre specia din care facem parte Totusi, ne poti spune mai exact despre ce era vb in acel documentar? S-ar putea sa fie altceva decat sunet, probabil. Edited January 3, 2010 by johnbone
Guest lust.angel Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Pai documentarul era despre metal in general, un studiu al subculturii metal, un studiu ce are la baza intrebarea: De ce e metalul diferit? De ce este atat de iubit? In documentar sunt privite toate aspectele "bune" si "rele" ale genului. Si era vb de octava 13 la inceputuri, folosita mai intai de Black Sabbath, foarte agresiva. Ma gandeam ca pe-aici stiti mai multe:p
Doctor X Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Raspunsul e in prima parte a post-ului lui @johnbone. Atat. Raspunsul e in prima parte a post-ului lui @johnbone. Atat.
FiveseveN Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 N-ai cum, bre, octava 13 o aud doar cainii, liliecii si alte mamifere care (inca) nu canta la chitara. De la 20Hz la 20480Hz sunt fix 10 octave si ma indoiesc ca dupa adolescenta mai e relevanta ultima pentru cineva. In filmul ala intr-adevar se vorbeste despre triton (cvinta micsorata=6 semitonuri=3 tonuri). Probabil a fost o traducere eronata sau alt caz de "telefon fara fir".
karpi Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 (edited) Aia am citit-o si eu, da' ceream un tab sau un link cu un video explicativ, as acum am zis nu prea ma am cu aprtitura... Nu ai treaba cu "aprtitura.." e vorba de intervale ,relative . Ce ai inteles tu nu se stie ,mai cauta sa vezi ce nu ai inteles.Poate "acord de 13" ce nici nu poti sa iei complet pe o singura chitara . Prostia asta cu metale ar trebui sa-i explici lui Wagner , el a fost un metalist adevarat . Edited January 6, 2010 by karpi
vlad_cozma Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 N-ai cum, bre, octava 13 o aud doar cainii, liliecii si alte mamifere care (inca) nu canta la chitara. De la 20Hz la 20480Hz sunt fix 10 octave si ma indoiesc ca dupa adolescenta mai e relevanta ultima pentru cineva.In filmul ala intr-adevar se vorbeste despre triton (cvinta micsorata=6 semitonuri=3 tonuri). Probabil a fost o traducere eronata sau alt caz de "telefon fara fir". probabil traducere defectuoasa: triton, thirteen ...
korko Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 pare a fi un nume de trupa asa mai cu schepsis.... Prostia asta cu metale ar trebui sa-i explici lui Wagner , el a fost un metalist adevarat . can't argue with that!
karpi Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 (edited) can't argue with that! Da . Edited January 7, 2010 by karpi
Guest david_stevevai4ever Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Eu am intrebat-o pe profesoara de muzica si a spus ca aceasta octava nu poate fi perceputa de urchea umana.
Recommended Posts