Guest roby92 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Inca cv omeni buni....m-am mai uitat pe forum si mi-am facut o idee cum se acordeaaza chitara ...bun..acuma nu ma iau dupa ureche k is incepator ce naiba...mi-am dat jos APtuner sa mio acordez...(P.S. am chitara clasica)..si nu prea iese pt ca acuma imi da o valoare dupa aia alta ...si nici nu prea suna asa bn ....am pus microfonul in cutia de rezonanta ..cred k asa se face......dak ma poate ajuta cnv va rog sami ziceti ...merci mult
Ecco Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 microfonul nu se pune in cutia de rezonanta,ci in fata corzilor:)
Guest roby92 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 mna de aia intreb k eo asa am vazut pe youtube la un clip...sper sa iasa mai bn ..merci mult
Cosu Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Te rog incearca sa scrii pe cat de posibil CORECT (gramatical si ortografic). E obositor si enervant sa iti citesc posturile si sunt sigur ca nu sunt singurul. Multumesc!
karpi Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Inca cv omeni buni....m-am mai uitat pe forum si mi-am facut o idee cum se acordeaaza chitara ...bun..acuma nu ma iau dupa ureche k is incepator ce naiba...mi-am dat jos APtuner sa mio acordez...(P.S. am chitara clasica)..si nu prea iese pt ca acuma imi da o valoare dupa aia alta ...si nici nu prea suna asa bn ....am pus microfonul in cutia de rezonanta ..cred k asa se face......dak ma poate ajuta cnv va rog sami ziceti ...merci mult Fa execitii de intonatie , trebuia sa faci la scoala .Daca ai fost pe la orele de muzica . Ai nevoie de un diapazon sau ptr chitaristi un "camelton" dupa care sa te acordezi. La inceput este destul sa fi acordat relativ , adica corzile sa fie acordate unele fata de celalalte ca sa nu sune fals tonurile una fata de cealalta. Daca nu canti cu alt instrumentist sau cu o trupa sau un BT te descurci pana exersezi sa auzi un unison, o cvarta, o cvinta etc... Dar fara sa "auzi" nu se poate canta. Unele tunere soft au si generator de tonuri dupa care sa te acordezi. In cazul unei chitare nereglate sau cu corzi vechi cu octava falsa degeaba acordezi cu tuner .
Radu Burcea Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 incearca sa folosesti http://www.howtotuneaguitar.org/home2/ .pentru un incepator e destul de folosit,dar totusi trebuie sa ai si auzul bun..tot ce trebuie sa faci e sa apesi pe patratelele de sub note si ti se va genera nota...
Guest Gady_paul Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Am si eu o problema...de fapt intrebare mai mult. Acordez chitara cu ap tuner si...pe fretul 5 coarda nu suna la fel cu urmatoare (nu e mare diferenta...dar e) si...e normal?
Guest Coffee Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 (edited) Am si eu o problema...de fapt intrebare mai mult. Acordez chitara cu ap tuner si...pe fretul 5 coarda nu suna la fel cu urmatoare (nu e mare diferenta...dar e) si...e normal? Nu prea am inteles prea bine ce vrei sa spui dar banuiesc. Pozitia a 5 a nu suna LAFEL ca coarda libera. Suna asemanator. Ex : E pe tasta 5 suna asemanator cu A liber. Coarda G va suna ASEMANATOR cu coarda B daca aceasta este apasata pe tasta 4. ( probabil aici e nedumerirea) Edited December 14, 2009 by Coffee
Guest Gady_paul Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Din cultura mea generala corzile sunt acordate in cvarta perfecta, cu excetia lui sol care e cvarta diminuata (cred ca asa se numeste, cu un semiton mai putin). Adice pe tasta 5 coarda 6 am la, ceea ce inseamna ca e aceeasi nota cu coarda urmatoare, adica teoretic suna la fel, nu? la fel si pe celalelta, numai ca pe sol e tasta 4 ca sa am si (coarda 2 libera)
Guest Coffee Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 (edited) Din cultura mea generala corzile sunt acordate in cvarta perfecta, cu excetia lui sol care e cvarta diminuata (cred ca asa se numeste, cu un semiton mai putin). Adice pe tasta 5 coarda 6 am la, ceea ce inseamna ca e aceeasi nota cu coarda urmatoare, adica teoretic suna la fel, nu? la fel si pe celalelta, numai ca pe sol e tasta 4 ca sa am si (coarda 2 libera) Teoretic ar trebuii sa sune lafel. Practic, avand in vedere grosimea diferita a corzilor (nu stiu sigur daca asta-i cauza), exista o mica diferenta. Edited December 14, 2009 by Coffee
karpi Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Am si eu o problema...de fapt intrebare mai mult. Acordez chitara cu ap tuner si...pe fretul 5 coarda nu suna la fel cu urmatoare (nu e mare diferenta...dar e) si...e normal? "actiunea" ridicata , corzi vechi nu mai ai octava , mai rar chitara cu octava "gresita"(calusul) pus de fabrica gresit. La corzile nou montate de obicei " falseaza" ele mai subtira , mai tarziu acestea ajung OK ,mai tarziu iar sunt false .... Probleme in topicuri cu reglajul ptr."intonatie" ,gasesti dezbateri ...
Recommended Posts