Guest sWamP1993 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Salut! Cant pe nas! Stiti exerciti care mar putea ajuta sa nu mai cant asa?
Victor Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Daca ai trecut de sa zicem 18-19 ani cand organismul tau si implicit vocea e in schimbare, inainte sa-ti pui problema de tehnica, sfatul meu este sa te duci la un medic ORL si sa vezi daca nu cumva cauza se afla acolo (de ex: deviatie de sept, probleme cu sinusurile, etc).
karpi Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Salut!Cant pe nas! Stiti exerciti care mar putea ajuta sa nu mai cant asa? Daca canti bine si suna interesant nu-i problema. Andi Williams.Willie Nelson, super vedete si nu stiu cum il cheama de la Scorpions ...si multe alte vedete canta nazal. Numa sa canti.
korko Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 (edited) Poate vei canta intr-un cover band Sarmalele Reci (early work mai degraba...) . Intr-adevar , in principiu ar putea fi ceva interesant... Edited December 13, 2009 by korko
Guest JXL Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Þine-te de nas când cânți...doar nu ai sã cânți pe urechi
Guest Thorgrim Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 ok, deci pe bune, tine-te de nas cand canti si aerul trebuie sa iasa pe undeva, asta facea si profa mea de canto sa vada daca noi, elevii ei, cantam pe nas.
Vladimir Tepes Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 sau mai bine sufla nasul, poate suna mai deschis
vladalex Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Daca esti fumator,incearca sa lasi tigarile....daca nu...incearca sa eviti locurile in care se fumeaza mult...irita foarte rau nasul si se infunda la fel de rau... (Sa nu fie luata drept discriminare,si eu sunt fumator)
zonalibera Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Salut!Cant pe nas! Stiti exerciti care mar putea ajuta sa nu mai cant asa? nasol, ce sa zic.... fa-te chitarist.
karpi Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Salut!Cant pe nas! Stiti exerciti care mar putea ajuta sa nu mai cant asa? Mai !Poate ajungi si ti un Bob Dylan ,Tom Petty ,Andy Williams. Ajungi super vedeta si ajungi milionar .
eduard.alexandru Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Daca esti fumator,incearca sa lasi tigarile... ...de asta mi-am pierdut mai bine de jumatate din registrul vocal si tonul in 3 ani, pe langa faza cu "dezvoltarea"...
Metabog Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 (edited) Inainte de a canta fa-ti incalzirea si invata sa respiri corect, asta este solutia. Nasul este foarte important si el, iar frecventele "nazale" date de nas sunt esentiale in tonul vocii, doar ca trebuie sa le folosesti corect. Daca iti acoperi nasul si incerci sa canti sau sa vorbesti, e ca si cand ai avea EQ notch pus undeva la frecventele respective, si din cauza asta suna ciudat. Daca nu te descurci, ia-ti un prof, sau cauta pe youtube tutoriale care te invata sa respiri. Succes. Edited March 1, 2010 by Metabog
vlad_cozma Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 poate Bixtonim. Mai serios, poate ai polipi. sau mai bine sufla nasul, poate suna mai deschis
Guest morunul sub Dig Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 poate Bixtonim.Mai serios, poate ai polipi. foarte serios, cred ca si mie mi-au crescut la loc (cica am fost operat cand eram mic) de la 18 ani si mi-au stricat vocea angelica
zonalibera Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 asta e de departe cel mai tare topic de pe forum.... urmeaza topicul, Ajutor, sunt afon si cant prost, ce sa fac?
vlad_cozma Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 pe tine n-avem cum sa te ajutam. asta e de departe cel mai tare topic de pe forum.... urmeaza topicul, Ajutor, sunt afon si cant prost, ce sa fac?
Guest orange Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Salut!Cant pe nas! Stiti exerciti care mar putea ajuta sa nu mai cant asa? .... pe mine ma ajuta:D
Nightlight Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 M. Shadows canta uneori nazal, lafel si Matt Tuck, si multi altii. Cum a spus si domnul karpi, daca suna interesant, canta asa.
Hix Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Daca si vorbesti nazal atunci mai mult ca sigur problema e de natura fizica. Daca nu. Atunci e relativ simplu. Nu mai canta. Vorbeste pe tonuri. Cantatul corect pleaca din vorbire, o vorbire sanatoasa(ca o declamatie ! ). Nu te pregati inainte sa canti. Nu te incorda, nu fa nimic dubios. Canta asa cum vorbesti. Deschizi gura si expulzezi sunetul. Cand te apropii de pasaj incepi sa gandesti toate vocalele spre O si sa nu deschizi gura exagerat pe lat ci s-o deschizi pe lung. Cand treci in acut gandesti vocalele spre U(aproape U). Bafta si pune o inregistrare. Oricum, leacul pt. orice e plecatul din vorbit. Si da, se poate vorbi chiar si-n acut foarte rotund si frumos .
Recommended Posts