www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Nightlight

Veteran
  • Posts

    498
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Caracal

Recent Profile Visitors

10643 profile views

Nightlight's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

  1. Bun M-am si gandit sa includ Pantera's Walk dupa dar a fost prea tarziu
  2. Astazi as vrea sa vorbesc despre Hooks Un hook este de obicei o mica melodie care se repeta de mai multe ori. Ideal este sa fie atat de simpla incat si un copil mic sa o poata retine. Scopul unui hook este acela de a prinde ascultatorul si de a-l face sa isi aminteasca de piesa mult timp dupa ce a ascultat-o. Multi oameni spun ca daca ai hooks in piese, inceteaza sa mai fie vorba despre arta si devine ceva comercial. Nu sunt de acord. Gandeste-te asa: O persoana normala asculta zeci de piese zilnic dintre care si unele noi. Daca esti in cautare de muzica noua, poti asculta zeci sau sute de piese, poate toate noi. Ce face ca unele piese sa ramana in capul ascultatorului in timp ce altele sunt uitate? Ce le face pe acelea sa se remarce? Sunt catchy. Au hooks. Cateva exemple de piese foarte catchy: Island In The Sun Hook-ul este la inceput. Aproape toata lumea care asculta piesa asta o recunoaste instant si le ramane in minte mult timp. Wish You Were Here Din nou, un hook la intro. De cate ori nu ne-am trezit cantand prin casa primele note? The Final Episode La 3:43 Danny canta in mod repetat "You need a doctor baby? You scared?". Este un hook grozav care iti ramane in minte. http://www.youtube.com/watch?v=bJroU3jwatA Hey Jude La sfarsit, celebra parte cu Na-Na-Na-Na Na Na Na Hey Jude. Din nou, un hook awesome. http://www.youtube.com/watch?v=BD3ovfZXO5Q Satisfaction Din nou, un hook awesome la intro. http://www.youtube.com/watch?v=Y8T8eNhKSik Lista cu exemple poate continua la nesfarsit. Ar fi super daca si altcineva ar adauga exemple de piese cu hooks Salutari.
  3. Sunt 1000% de acord cu asta! Pe chitara de cele mai multe ori, mai ales, tindem sa fim limitati de modul in care ne plimbam prin game, de anumite lick-uri stock pe care le folosim fara sa vrem fiindca le-am cantat de atatea ori incat ne-au intratin subconstient, anumite moduri in care frazam de obicei, etc. Atunci cand privim muzica in mare, si nu prin perspectiva unui anumit instrument, lucrurile incep sa devina si mai interesante
  4. Gojira, ma bucur ca iti place Cu siguranta voi adauga in viitor multe alte instrumente.
  5. @ vladalex: Merci @ Neuro: Wow, iti multumesc
  6. Chiar asta vroiam sa zic.
  7. Este adevarat ca elevii copiau de dinainte de examene si astfel nu aveau cum sa isi stie nivelul adevarat ... dar asta a cui e vina?
  8. Se vorbea de demult ca o sa fie greu la examen. Cu toate acestea, aparent multi elevi nu au invatat. Inainte de examene, treceau cosari pe la noi si colegii cumparau de la el paiele acealea, sau ce cumparau, pentru noroc. Le-am spus ca daca nu ati invatat, tot norocul din lume nu va scapa... Oricum, a fost ca la orice alt examen. Cei care au invatat, au luat.
  9. Sper sa te ajute Idei ai deja si tind sa cred ca nu exista idei "rele". Cum am spus in primul post din topic, orice idee este buna atata timp cat este pusa intr-un context potrivit Timpul exact nu pot sa i-l spun. Depinde de la persoana la persoana banuiesc. Ceea ce poti sa faci este sa iei o idee care ti se pare ca nu este neaparat buna si sa construiesti in jurul ei pentru a o face buna. Incearca sa nu modifici melodia principala. Prin a "construi in jurul ei" ma refer la a adauga alte instrumente impreuna cu care sa sune bine! Daca ai o melodie simpla principala care, sa zicem, o canta o vioara, pune niste pian pe langa ea Gaseste o armonie care sa sune bine sub melodie. Daca nu stii ce armonie sa pui, poti incerca trial & error. Pui acorduri la intamplare sub pana suna bine. Va suna oribil pana vei gasi acordul potrivit dar, functioneaza Odata gasita armonia, o pui in stanga melodiei principale. Dupa ce ai facut asta, in dreapta arpegiezi acordurile din stanga. In timp ce am scris acest post am compus repede si un mic exemplu 1) Am facut o mica melodie neinteresanta. 2) Am gasit o armonie si am pus-o in stanga. 3) Am arpegiat aceeasi armonie si am pus-o in dreapta. Nu conteaza melodia, conteaza in ce context o pui demo 3.gp5 demo 3.mid
  10. Mai mult pian =) Enjoy. Symphonic 9 (Creek).mp3
  11. Am primit astazi un mesaj de la un user care m-a rugat sa postez niste tips despre cum sa faca o piesa cap coada care sa sune bine. O sa incerc sa te ajut cat de mult pot Here we go. Nu te grabi Nu incerca niciodata sa faci o capodopera. Daca ai vazut filmul "Tenacious D - The Pick Of Destiny", acolo este exemplul perfect. JB si Kyle se chinuiau si incercau sa compuna o "masterpiece". Din pacate, nu le-a iesit. In loc sa ia totul usor, pas cu pas, s-au grabit. Start simple Poti sa incepi cu o armonie simpla. 4 acorduri care se repeta. Daca nu stii ce melodie sa pui peste ele, exista un truc simplu pe care il mai folosesc. Pentru inceput, daca chiar nu ai nici o idee ce melodie sa pui pe ea, arpegiaza acordul. Nu ai cum sa gresesti. Dupa ce il arpegiezi, poti lasa notele in oride sau le poti schimba. Te poti juca cu timpii. Scoti una din note si pe cea dinaintea ei o faci dubla. Te joci asa pana ai ceva ce iti place. Nimic nu este definitiv Chiar daca ceva nu iti place sau te gandesti ca nu ti-ar place, pune-o acolo oricum. Nu ai nimic de pierdut fiindca oricum poti reveni sa modifici piesa la orice moment. Nu te tine nimeni. Tocmai de aceea este o idee sa incepi simplu. Dupa ce i-ai pus baza, o poti modifica. Pentru inceput, piesa poate fi extrem de repetitiva. Pot fi 10 minute de Verse si Chorus. Nu conteaza. Nimeni nu iti va auzi piesa pana nu va fi finalizata. Mai bine sa ai 10 minute de Verse - Chorus decat 10 minute de nimic. Asta se aplica pentru orice element din piesa. Sa zicem ca faci o armonie si vrei sa pui o melodie peste ea. Pui armonia si apoi tot ce trebuie sa faci este sa pui aceleasi 4 note pe fiecare acord in parte. Extrem de repetitiv, deocamdata. Dupa ce ai facut asta, incepe sa te joci cu notele acelea 4 la fiecare acord. La primul acord, coboara una din note cu un semiton. La al doilea acord urca una din note cu 3 tonuri, etc. Joaca-te Din nou, joaca-te si nu lua piesa prea in serios. Compusul pieselor, cel putin pentru mine este relaxant si placut. Nu vreau sa le iau prea in serios fiindca atunci devin o povara, o munca. Poti avea in fata ta cea mai slaba piesa din istorie. Nu conteaza. Nimeni nu o va vedea pana nu o termini. Te joci cu ea pana o faci buna Aceste mici idei sunt doar pareri de-ale mele. Nu este obligatoriu ca toata lumea sa fie de acord Daca aveti sugestii, modificari, idei, intrebari, scrieti Cheers!
  12. O sa revin zilele astea cu piesa pusa pe YouTube
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.